Cautări pe acest blog

vineri, 18 iunie 2010

Mesaj către musulmanii pașnici - I

Moderații îi potențează pe extremiști. De ce? Pentru că moderații permit prin tăcerea sau pasivitatea lor că extremiștii să vorbească în numele întregului grup, fie el grup de musulmani, creștini, hinduși sau orice altceva.

Astfel extremiștii musulmani au ajuns să fie imaginea musulmanilor tipici în ochii non-musulmanilor. Tot din pricina pasivității moderaților există foarte multe persoane care consideră că nu există deloc moderați musulmani, ci doar fundamentaliști care nu au curajul să recunoască public poziția lor.

Cu toate acestea, există și moderați care chiar înțeleg că trebuie să ia poziție, sau chiar înțeleg că singurul context în care pot să-și exercite cu adevărat credința este cel contextul oferit de statul secular în care îți este permis atât să crezi cât și să nu crezi.Statul teocratic, către care tind extremiștii, nu este și nu poate fi un cadru valid de exercitare sinceră a credinței.

2 comentarii:

Lex spunea...

Stat secular sau teocrat tot sclavagism e, diferenta e ca te exploateaza popii sau clasa politica, adica diferenta e minuscula.

Zergu spunea...

@Lex: Eu m-am referit strict la exercitarea religiei.