Cautări pe acest blog

luni, 30 august 2010

Umor involuntar creștin - biblia

Homosexualitatea e o abominație, așa spune biblia în Levitic 20:13. Dar ce mai spune ea? Spune că și alte lucruri sunt păcătoase, de exemplu să mănânci fructe de mare pentru că trebuie să știi că ele sunt necurate, scrie chiar în același capitol la Levitic 20:25

- Vreau si eu un raspuns de la sectanti .Homosexualii se mintuiesc?

- La fel de mult ca ăia de mănâncă fructe de mare Deut 14:9-10, este o abominație. Dar nu e la fel de grav ca cei ce muncesc duminica, chiar și dacă strâng vreascuri pentru foc ei trebuie omorâți cu pietre așa cum scrie în Exod 35:2. Oricum poți să-ți vinzi fata în sclavie (Exod 21:7), e ok conform bibliei, dar nu ai voie sa porți haine din fibre diferite (Deut 22:11), deci nu e voie cu bumbac+poliester sau ceva similar.


Amin.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Zergu,sincer credeam ca ai mai inaintat putin in ceea ce tine creier,dar se pare ca a tau tot mai rau se atrofieaza.

John Doe Jersey spunea...

Ce se intampla cu un homosexual care strange vreascuri duminica in timp ce mananca frucete de mare si este imbracat cu haine din fibre diferite?

godless1859 spunea...

Ce se intampla cu un homosexual care strange vreascuri duminica in timp ce mananca frucete de mare si este imbracat cu haine din fibre diferite?

Este spanzurat in timp ce se arunca cu pietre in el iar la baza spanzuratorii arde focul.

0Z spunea...

Intelepciune, nu gluma.


Ce pacat ca majoritatea crestinilor nu citesc Biblia.

Anonim spunea...

Homosexualii sunt pusi in Biblie la una cu preacurvarii, curvarii, mincinosii etc.

Nu este nici o diferenta. Toti au pacatuit spune Biblia in Romani cap. 3.

Si toti sunt condamnati.

Crezi ca homosexualitatea il ia pe Dumnezeu prin surprindere? Nup!

Este tot un pacat. Ce drept are unul care este mincinos sau care isi insala sotia sa judece un homosexual. Amandoi sunt pacatosi inaintea lui Dumnezeu.

Anonim spunea...

Apropo, ce legatura au niste reguli date pentru sanatatea poporului Israel cu crestinismul?

In al doilea rand vad ca tu judeci Biblia dupa un standard al tau. De unde pana unde ti se par rele lucrurile pe care le gasesti in Biblie. Ca si ateu, si persoana care nu crede ca binele si raul exista, ar trebui sa fi indiferent fata de tot ce spune Biblia.

Pentru ca ceea ce se propaga in lume astazi este relativismul si este acceptat foarte bine de atei.

De ce este acceptat de atei? pentru ca imediat cum incepi sa discuti chestiuni pe tema moralitatii, o resping imediat si spun ca nu exista bine si rau. Si totusi daca te mint spui ca sunt o persoana rea.

stereox112 spunea...

Claudiu, şi tu judeci Biblia după un standard al tău. Sunt lucruri acolo pe care nu le accepţi ca valori morale.
De ce pui la îndoială cuvântul domnului?

Anonim spunea...

Claudiu: "Crezi ca homosexualitatea il ia pe Dumnezeu prin surprindere? Nup!"

LOL, rad ca nebuna (ce sunt)! Normal ca homosexualitatea nu-l ia prin surprindere pe Mnezo'! el e omniscient, asa ca stie exact cand ii intra!

abis spunea...

Claudiu, sa inteleg ca poruncile din Vechiul Testament sunt valabile doar pentru evrei, nu si pentru crestini?

Bine ca mi-ai spus. Eu aveam senzatia ca incerci sa respecti cele zece porunci, dar daca tu zici ca nu...

Anonim spunea...

Ca si ateu, si persoana care nu crede ca binele si raul exista, ar trebui sa fi indiferent fata de tot ce spune Biblia.

Ca si roman, si persoana care nu traieste in plin razboi religios si nu este casapit, ar trebui sa fi indiferent fata de tot ce spune media despre miile de crime ce se petrec.

Eh, ia spune, mai merge?

An Sorin spunea...

Amice Zergu,
Sunt de acord cu multe din textele tale si ale celor afiliati la grupul Ateism, dar denumirea grupului nu mi se pare o alegere fericita.
Dreptul unui om la credinta intr-o entitate superioara noua nu mi se pare de condamnat, in schimb multe din invataturile si practicile diverselor religii sunt frecvent daunatoare (arderea pe rug a vrajitoarelor in Evul Mediu, ucigasul de la Tanacu, terorismul taliban, agitatia starnita de unii preoti romani impotriva pasapoartelor biometrice, pedofilia prelatilor catolici, combaterea teoriei evolutioniste etc).
Exista si religii ateiste, cum ar fi Budismul, care are carentele ei.
As indrazni sa-ti sugerez sa schimbi numele grupului in "Religie vs Stiinta" sau ceva similar.
Este evident ca biserica poarta o buna parte din vina pentru faptul ca aproape jumatate din romani (suntem printre cei mai bisericosi din Europa) cred ca soarele se invarteste in jurul pamantului.

Zergu spunea...

@An Sorin: Mersi de vizită, sper să mai zăbovești.

Nimeni nu contestă dreptul cuiva de a crede tâmpenii, dar asta nu înseamnă că trebuie încurajat acest fenomen. Eu zic că cea mai bună metodă de a cunoaște lumea și a distinge ce e adevărat de ce e fals e prin analiză onestă, cu dovezi și folosind logica, iar religiile nu sunt logice.

Un credincios are dreptul să creadă ce vrea până nu îmi încalcă drepturile, iar eu am dreptul să-i critic credințele lui, indiferent că sunt politice, religioase, medicale, sociale sau de altă natură. Religia nu are nimic special pentru a fi imună la critică.

Nu văd de ce aș schimba numele grupului (bănuiesc că te referi la grupul de pe toateblogurile) pentru a se numi cumva cum nu are sens să se numească. Teismul în orice formă pe care am întâlnit-o eșuează pe propriile merite, nu este nevoie de știință ca să demonstrez că religiile n-au fundament în realitate. De asta eu nici măcar nu discut despre știință pe blogul ăsta și blogul se numește „Zergu și credința”.

Da, există religii ateiste (ex.: o ramură de budism, raelienii), dar asta nu înseamnă că ei pot fi considerați și indivizi care își folosesc corect aptitudinile mentale pentru a lua decizii. Tehnic sunt atei, dar asta nu înseamnă mare lucru sub lumina a ceea ce înseamnă ateismul azi.

Genul de vină pe care îl are biserica în răspândirea unor idei imbecile, unor tipuri de mentalități este ceea ce combate ateismul azi. În esență e vorba de un discurs anti-irațional.

Andreea spunea...

Inteleg, dar numai ca lucrurile aduse in discutie fac parte din vechiul legamant. O data cu venirea lui Hristos a avut loc un nou legamant. Prin acest legamant Dumnezeu scrie legile lui in inimile copiilor Sai, nu pe piatra, ca legea lui Moise.

Crestinismul nu se reduce la un set de reguli care trebuie respectate (multe lucruri au fost chiar desfiintate ; bine,nu toate), ci se refera la o viata interioara cu Dumnezeu, si citind Biblia, Dumnezeu te ajuta sa o implinesti.

In Noul Legamant nu e pacat sa porti materiale diferite (nu stiu sigur daca la asta se refera acolo) sau alte lucruri.

In ceea ce priveste homosexualitatea, e pacat. Pt ca Dumnezeu a creat familia din femeie si barbat si El a stiut de ce a facut asa.


O sa citez din Epistola Romani, capitolul 1, de la versetul 18:



"Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr.
19. Pentru că ceea ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor.
20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare,
21. Pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac."


Nu vreau sa te judec sau sa ma cred mai buna.. tot ce sunt, sunt prin Hristos. Imi cer scuze daca modul in care am scris te-a deranjat cu ceva... daca sunt mai rautacioasa sau dura...

Dumnezeu sa te binecuvinteze.

Zergu spunea...

Conform NT ar trebui ca tu, o femeie, să nu încerci să ma înveți pe mine, un bărbat:

11.Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea. 12.Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită. 1 Timotei 2:11-12

Ăsta e respectul și poziția ta în societate, conform NT și zeului tău.


Eu, ca un ateu ce sunt, te consider un partener egal de discuție pentru că te respect și pentru că nu am capul îmbuibat de dogme, dar aș putea să mă duc la tatăl tău (sau bărbatul care te are în grijă) și să te cumpăr ca sclavă deoarece sclavia nu e condamnată de NT, ci NT nu are nici o problemă cu asta:

Cei ce se găsesc sub jugul robiei să socotească pe stăpânii lor vrednici de toată cinstea, ca să nu fie hulite numele şi învăţătura lui Dumnezeu. 1 Timotei 6:1

În caz că nu știai, nici Cristos nu a avut vreo problemă cu sclavia pentru că ar fi putut vorbi foarte ușor împotriva ei când a venit sutașul/centurionul la el să-i vindece robul.

Deci, ai vreo problemă dacă te fac sclava mea? Dacă arăți bine poate te fac chiar sclava mea sexuală ;-) !

0Z spunea...

Zergu, nu stiu ce faci de atragi asa multi zeloti... vin ca moliile sa se bata de bec. Care e secretul?

Zergu spunea...

@zd: Nu am idee. Probabil că am comentat pe diverse bloguri creştine cu chestii incomode şi vin pentru confruntare. Eşti zelos :D ?

0Z spunea...

Da, putin, cu g. E drept ca nu intru pe site-uri crestine, ma deprima nivelul de disfunctie mentala.

Daca mai intri pe un articol legatde cipuri RFI si 666, poti sa intrebi localnicii de acolo ce parere au despre telefoanele mobile? (care pot fi urmarite in satelit si toata lumea le poarta, chiar si copiii, in timp ce cipurile au doar o raza foarte mica de actiune). Panic!