Cautări pe acest blog

marți, 30 noiembrie 2010

Ateii nu au sentimente... în afară de ură

Pe 12 ianuarie 2010 în Haiti la ora locală 16:53 s-a declanșat un cutremur de proporții care a provocat moartea a 230.000 de oameni, 300.000 de răniți și a lăsat fără casă 1.000.000 de oameni. Distrugerile materiale au fost de proporții iar în iulie 2010 aproximativ 98% din resturile rezultate încă sunt așa cum au rămas după cutremur.


O stradă din Port-au-prince în februarie 2010

Situația aceleiași străzi 7 luni mai târziu

Unii creștini cu obrazul mai gros decât burta lui Yokozuna au avut tupeul nesimțit să spună că această tragedie de proporții a fost pedeapsă divină. Unul dintre acești nesimțiți este Pat Robertson, un evanghelist creștin care a spus că pedeapsa a fost pentru că haitienii ar fi făcut pact cu diavolul pentru a-și câștiga independența.

Cândva Haiti s-a aflat sub dominaţia Franţei. Pe timpul lui Napoleon, ei au făcut un pact cu diavolul, căruia i-au promis să i se închine, în schimbul libertăţii ţării lor. Diavolul a fost de acord, şi într-adevar, ei i-au alungat pe francezi. De atunci, ţara este urmărită de multe întâmplări nefericite.

Nesimțitul de Robertson a spus la un moment dat în timpul acestei declarații „it's a true story”, tradus fugitiv „într-adevăr” de alți nesimțiți creștini de pe la noi. De unde știe el că e adevărată povestea asta? Haiti este prima țară care s-a eliberat de colonialism printr-o rebeliune a sclavilor. Să fie oare motivul pentru care Robertsone crede că pactul cu diavolul s-a făcut din moment ce biblia spune sclavilor să nu se răscoale și mai spune stăpânilor de sclavi instrucțiuni clare de cât și cum pot bate sclavii și multe alte asmenea lucruri grotești?



Creștinii români au spus fără nici un fel de menajamente lucruri la fel de scârboase și demne de un creștin adevărat:

monica spune:
17 ianuarie 2010 la 20:09

Am urmarit un slide Show din Haiti si am vazut un semn care m-a pus pe ganduri,cred ca este un blestem de a lui Dumnezeu peste ei, deorece am vazut o poza cu cladiri daramate si o cruce cu Domnul Isus Hristos rastignit,facut din beton si care a ramas intacta,in mijlocul daramaturilor,cred ca Domnul i-a avertizat sa creada in El pe toate natiunile lumii.
Evrei 12:25-29 Satan este foarte furios acum,si cred ca trebuie sa ne cautam un adapost in Domnul sa nu fim nimiciti de el,nimicitorul.Ieremia 25:4-7
Doamne ai mila de noi.


Autoarea articolului (care probabil decât a plagiat un articol din engleză) răspunde:

Doina Bejenaru spune:
17 ianuarie 2010 la 21:34

SI eu cred ca ei au avut timp suficient pentru pocainta Dumnezeu este bun si milos, dar si drept.


Foarte bun și milos, zice Doina care trăiește bine mersi într-o țară cât de cât civilizată, nu are probleme de acces la apă potabilă, are vaccinurile făcute (probabil), are mâncare, condiții de viață decente și cea mai mare problemă a ei e probabil „uuuf, n-am bani de pantofii ăia frumoși pe care i-am văzut în mall săptămâna trecută” sau ceva similar. Sutele de mii de haitieni decedați probabil că ar scuipa-o pe Doina de-ar părea că a participat la un bukkake, dacă ar mai putea. La fel și sutele de mii de răniți sau cei rămași fără locuințe și locuri de muncă.

Dar cele două creștine iubitoare nu sunt singurele care au avut o atitudine la fel de abjectă și sugerează, ca orice religios nesimțit, că trebuie ca acei rămași în viață să se infecteze cu virusul lor religios preferat, creștinismul:

lucian spune:
18 ianuarie 2010 la 10:14

ramasita care ramane, aceea trebuie sa se pocaiasca


În timp ce abjecții erau abjecți, alții erau mai degrabă preocupați să ajute cumva. Printre acei oameni preocupați să ajute s-au numărat și atei, agnostici și liber-cugetători:



O contribuție modestă, însă nu singura din partea necredincioșilor. Fundația Richard Dawkins a început o campanie și inițiativa „Non-belivers Giving Aid” care a reușit să strângă suma de 100.000 de dolari în mai puțin de 24 de ore. Efortul a continuat și Michael Shermer spunea pe 19 ianuarie că se strânseseră deja peste o jumătate de milion de dolari și se așteptau să treacă de milion. Ca să nu mai menționăm necredicioși precum Angelina Jolie și Brad Pitt care au donat 1.000.000 de dolari.

Mi se pare de-a dreptul jignitor să spui că necredicioșii ar fi mai puțin umani, lipsiți de compasiune, sentimente pozitive și însăși faptul că simt nevoia să scriu acest articol mi se pare jignitor.

Dacă aș fi spus că toți creștinii sunt plini de ură sau toți musulmanii ajută doar pe musulmani foarte mulți ar sări în sus pentru că aceste afirmații sunt jignitoare și, cel mai important, false. Însă când avem de a face cu credincioși care cred că ateii n-au sentimente nimeni nu sesizează falsitatea afirmației și jignirea evidentă - sunteți suboameni, untermench și meritați să fiți executați, abia aștept să fiți executați.

Ateii nu au cum să fie buni că doar cum pot fi buni când „neagă existenţa lui Dumnezeu şi astfel încearcă să scuipe în faţă pe Creatorul său? Cum poate fi numit bun un om care neagă temelia oricărei moralităţi – pe Dumnezeu?”. Se pare ca nimeni nu se alarmează și nimeni în afară de atei nu se simte jignit sau scandalizat. Cu ateii nu empatizează nimeni, deși ei empatizează cu ceilalți, așa cum au dovedit și ateii de pe youtube care au făcut licitații pentru a face donații pentru „Medici Fără Frontiere”, o organizație seculară care a avut o activitate susținută în Haiti.


Din păcate, între timp nu prea s-au schimbat mult lucrurile în Haiti, cu toate ca multe organizații încă acordă sprijin.


Așa că, dacă aveți posibilitatea să ajutați, faceți-o, chiar dacă nu e neapărat Haiti, poate să fie Trimiteți un comentariu