Cautări pe acest blog

miercuri, 15 decembrie 2010

Musulmanii descoperă balena iar Cristos e anticrestin

Uneori, din curiozitate sau pentru a mă documenta pentru articole, mă uit prin diversele hadith-uri declarate ca fiind de încredere de musulmanii sunni - Sahih Muslim și Sahih Bukhari. Uneori mai găsesc câte o mică nestemată.

Sahih Muslim, Volume 3, Book 44, Number 663:

Narrated Jabir bin 'Abdullah:

"Allah's Apostle sent an army towards the east coast and appointed Abu 'Ubaida bin Al-Jarrah as their chief, and the army consisted of three-hundred men including myself. We marched on till we reached a place where our food was about to finish. Abu- 'Ubaida ordered us to collect all the journey food and it was collected. My (our) journey food was dates. Abu 'Ubaida kept on giving us our daily ration in small amounts from it, till it was exhausted. The share of everyone of us used to be one date only." I said, "How could one date benefit you?" Jabir replied, "We came to know its value when even that too finished." Jabir added, "When we reached the sea-shore, we saw a huge fish which was like a small mountain. The army ate from it for eighteen days. Then Abu 'Ubaida ordered that two of its ribs be fixed and they were fixed in the ground. Then he ordered that a she-camel be ridden and it passed under the two ribs (forming an arch) without touching them."

Este destul de clar că este vorba de o balenă, judecând după comparația cu omul, dar mi se pare destul de trist și totodată un lucru bun că la acest eveniment nu a luat parte și pedoprofetul pentru a vedea cum cel ce se presupune că ar fi fost în legătură cu creatorul universului s-ar fi minunat și, probabil, ar fi profitat de ocazie să debiteze cine știe ce tâmpenie, chipurile de sursă divină și, eventual să-i spună Alah că balena e pește, că doar nu ar fi fost prima religie în care Dumnezeu nu știe că există mamifere non-terestre.

O altă mică nestemată este acest hadith din care aflăm că însuși Cristos, conform islamului, va fi tare supărat pe cruci când se va întoarce:

Sahih Bukhari, Book 001, Number 0287:

Abu Huraira reported that the Messenger of Allah (may peace be upon him) said: By Him in Whose hand is my life, the son of Mary (may peace be upon him) will soon descend among you as a just judge. He will break crosses, kill swine and abolish Jizya and the wealth will pour forth to such an extent that no one will accept it.


Te cred și eu, când el a fost omorât pe cruce (în islam Dumnezeu a făcut o mică rocadă cu Cristos și un nefericit, iar nefericitul a murit, iar lumea a crezut că a murit Cristinel) e normal să fie ofticat pe ele. Partea proastă e că în condițiile unui asemenea comportament nici un creștin nu o să-l considere veritabil pe un asemenea Cristos, „Cum vine aia, Cristos să fie anticreștin?”.

A se observa că în acest pasaj toți adepții religiilor abrahamice sunt vizați, dar creștinii sunt cei atacați, iar evreii și muslmanii sunt periați pentru că oricum lor nu le plac porcii. Musulmanii mai sunt periați încă o dată pentru că se va fi desființat și zeciuala islamică - zakat-ul (nimic de jizyia - taxa penru dhimmi - probabil în idea că tot Pământul ar fi sub jug islamic). Probabil că în perioada asta Muhammad era aliat cu veun trib evreu, dar avea momentan ceva probleme cu creștinii.

1 comentarii:

shakuka spunea...

crucea este un simbol pagan (si un simbol universal in acelasi timp :) ),imprumutat de crestinism din alte zeci de religii si culte stravechi.
dupa cum stii musulmanii nu cred ca iisus a fost rastignit si deci nu exista simbolismul crucii in islam. si de aceea, Iisus ca profet al lui Allah, va fi suparat la sfarsitul timpurilor pentru inventiile oamenilor pe seama sa.

Referitor la hadisuri, eu stiu ca nu toate sunt adevarate,multe fiind fabricatii sau adaugiri.

Toate lucrurile au o explicatie daca vrei intr-adevar sa gasesti o explicatie fara sa ataci religiile sau oamenii care cred in ele. Trebuie doar sa iti schimbi intentia. Daca fiecare persoana ar incerca sa gaseasca macar acel 1% lucru bun dintr-o ideologie/religie/situatie de viata, nu ar mai fi atatea conflicte si spirite incinse.