Cautări pe acest blog

vineri, 18 noiembrie 2011

Criza, banii și biserica - XXIV - 15.000 de euro pentru cruce de aur

Care este problema cea mai urgentă ale Caransebeșului? Evident, faptul că n-are cruce „dă haur pă biserică”! Așa că, din bani publici, recte banii caransebeșenilor, s-a făcut o cruce de aur pentru a fi înlocuită aia care exista deja, dar care era din fier, că Dumnezeu cel omniprezent nu vine în biserica cu cruce de fier. A nu se uita că banii caransebeșenilor au fost practic cheltuiți aiurea pentru ca o terță parte, Episcopia Ortodoxă din Caransebeș, să poată să-și afișeze public simbolul de aur.
O cruce de aur, cu înălţimea de aproximativ şase metri, a fost montată ieri pe cupola Catedralei Episcopale din Caransebeş. Crucea veche, din fier, a fost demontată, iar crucea de aur, după ce a fost sfinţită de un sobor de preoţi, în frunte cu Lucian, epsicopul Caransebeşului, a fost ridicată cu o macara în vârful Catedralei.

Crucea de aur, în valoare de 15.000 de euro, a fost donată Episcopiei de către Primăria Caransebeşului şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin.




Hai să vedem ce s-ar fi putut face util cu acești bani? Pentru asta, ne uităm pe pagina porcisme.ro la și aflăm de acolo că pentru a ilumina public o comună este nevoie de 13 euro/zi, deci din acești bani s-ar fi putut ilumina o comună timp de vreo 3 ani și 2 luni.

E criză? Să fim serioși!

Ce ar fi fost dacă în loc de o cruce inutilă Primăria Caransebeșului și Consiliul Județean Caraș-Severin ar fi cumpărat echipament medical modern? De exemplu, după o cautare simplă am găsit un furnizor de echipamente medicale unde vedem că un ecograf pentru obstetrică/ginecologie mai modest se încadrează perfect în zona de preț respectivă (până în 20.000 de dolari, deci aproximativ 15.000 de euro).




Oare nu era mai bine să investească în sănătate acești 15.000 de euro în loc să-i arunce pe apa sâmbetei?

4 comentarii:

Alina spunea...

Mai Zergule, mai... tsk, tsk, tsk...

Lasa ca femeile pot sa gateasca si pe intuneric. Iar sanatatea... cine are nevoie de asa ceva? Obstetrica-ginecologie? Ce-i aia? Vrei sa spui ca femeile n-ar trebui sa indure chinurile nasterii, asa cum a poruncit Prietenul Imaginar (geneza 3-16)?? Oricum viata asta nu inseamna nimic, asa ca e mai bine ca murim mai repede!

Nimic nu e mai important decat dragostea (si gelozia) lui Mnezo (da, ti-am furat expresia)! Ca noi trebuie sa fim umili dar Lui nu-i plac decat crucile de aur. Cand o sa-ti intre in cap?

Iar primarul, prin fapta lui generoasa, si-a asigurat viata vesnica si voturile prostimii. Win-win situation!

Zergu spunea...

@Alina(1): Atunci măcar să încălzească apa din cristelniță la botez, dacă tot vor să dea banii la popi. 15.000 de € cred că ajung pentru botezuri cu apă caldă pentru vreo 30 de ani, cel puțin.

Mnezo e cumva manelar? Sau de ce îi place hauru' așa mult?

Oly spunea...

Citez cu aproximatie dintr-o discutie cu un crestinopat pe tema "de ce biserica tre' sa aiba haur peste haur": "pai normal ca trebuie sa aiba aur! biserica e reprezentanta domnului pe pamant, trebuie sa arate maret si fastuos si bogat,ca sa-si arate lumii importanta! Doar n-ai vrea sa-ti slujeasca preotul in zdrente!". Q.E.D...biserica = sa moara dusmanii mei ("sectari satanisti" "ateo-masoni" "eretici papistasi", etc) c-am mai mult haur decat ei.
Citatul nu e exact, e din amintiri, dar cam asta e raspunsul unora cand ii intrebi de ce nu se revolta ca enoriasii mor de foame si de frig si biserica are aur cat sa scoata Romania si vreo trei tari vecine din criza.

Zergu spunea...

@Oly: În plus individul dovedește că n-a citit biblia:

http://memegenerator.net/cache/instances/400x/10/11136/11403810.jpg