Cautări pe acest blog

vineri, 11 noiembrie 2011

Exista suflet? Exista viata dupa moarte?

Judecați și singuri:



Eu sunt de acord cu clipul.

11 comentarii:

ewefwqefgqetg spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ewefwqefgqetg spunea...

Stai putin, ca n-am inteles, de ce au pacientii aia emisferele separate ?! Le-a taiat frankenstein asta ca sa vada cum reactioneaza cand le pune intrebari stupide ? Vad ca se distreaza de minune imbecilul.

Deci tipul asta mi se pare un pic nebun sincer sa fiu. Loco scientist. Si se mai intreaba de ce nu a luat lumea in seama "descoperirea" sa.

Zergu spunea...

Despărtirea calotelor cerebrale e o metodă de reducere a simptomelor în cazurile foarte grave de epilepsie, din câte ştiu. Probabil o căutare pe net poate releva şi alte cauze.

Oricum presupunerea ta că se distrează cu creierele pacienţilor e total deplasată. În general neurologii fac cercetările cu pacienţii deja existenţi care vin la ei, nu sunt adepţii metodelor tip Mengele.

Anonim spunea...

Există și persoane născute fără corpus callosum (adică cu emisferele separate): http://en.wikipedia.org/wiki/Agenesis_of_the_corpus_callosum
(asta dacă te sperie ideea unui chirurg care le separă)

ewefwqefgqetg spunea...

Zergu, vrei sa spui ca bolnavul de epilepsie a acceptat sa-i taie ala creierul in doua ? Las-o-n pana mea de treaba. Si ce a rezolvat ? Nu mai are epilepsie, dar are schizofrenie (split personality). Mai bine ii extirpa creierul complet, si asa scapa de toate problemele.

ewefwqefgqetg spunea...

Si oricum nu stiu ce vrea neurologu' sa demonstreze cu asta. Teologii vor spune spune ca nebanuite sunt caile domnului si vor trece mai departe. Pe teologi nu-i intereseaza adevarul. Ei sunt mincinosi de profesie. Ei profita de pe urma prostilor care-i cred pe cuvant.

Apoi neurologul uita ca, insusi dumnezeul teologilor e un pic schizofrenic. Are personalitati multiple. Sunt mai multi intr-unul. Unul zice ceva, altul zice exact pe dos. Exact precum pacientul sau. Ma intreb, oare dumnezeu sufera de epilesie si si-a facut operatia respectiva ? Si-a dat singur karata in cap ? Asa se explica. Dar el am impresia ca si-a dat mai multe, ca si-a spart creierul in trei.

Anonim spunea...

Mai mult de atit, si-a dat chiar un cap in gura.

Zergu spunea...

@schizo(5): Pentru cazuri foarte grave în care crizele epileptice sunt atât de comune încât omul riscă moartea la fiecare criză, alternativa e evident mult mai bună. Nu uita că eu nu sunt medic și există cazuri de oameni născuți de la bun început cu emisferele separate, așa cum ți-a indicat Alexthyme.

Legat de demonstrație, e simplu, nu există suflet. Da, teologii sunt mincinoși de profesie, nu contează, indivizii obișnuiți care văd acest clip își vor da seama că povestea cu sufletul e minciună, e irelevant ce spun teologii sau cum încearcă ei să o scalde. Sau tu ai impresia că blogul ăsta l-am făcut ca să port un dialog cu vrăjitorul Dănuț? :-))

ewefwqefgqetg spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ewefwqefgqetg spunea...

Zergu, sincer nu cred ca acel clip va convinge pe vreun credincios ca nu exista suflet. In primul rand ca trebuie sa-l creada pe cuvant pe nenea ala, si cum ala nu e popa, nu cred ca o sa-l creada :)

Si cine pula mea e "vrăjitorul Dănuț" ? :>

ewefwqefgqetg spunea...

Oricum intre noi fie vorba, trebuie sa fii foarte idiot sa nu realizezi ca asta cu sufletul e o poveste de adormit copiii. Indiferent de ce zice Dr. Frankenstein. Nu inteleg de ce unora le e asa greu sa gandeasca..