Cautări pe acest blog

duminică, 16 mai 2010

Cum arată un troll?

Deși deviza, în general, este „don't feed the trolls”, este din când în când bine să râdem de ei. Atenție, acest articol conține obscenități care, deși apar aici, nu au fost generate de mine, ci de troll. Îmi cer scuze anticipat cititorilor care poate se vor fi simțit ofensați de obscenitățile citate.

Trollul creștin are niște caracteristici care permit identificarea lui relativ repede, dar în stagiile inițiale ale contactului, poate fi confundat cu un creștin obișnuit care, fără voia lui, este victima îndoctrinării, a necunoașterii, a naivității, a lipsei de informare.

Un troll la lucru

Trollul are în plus față de creștinul obișnuit, o doză (zdravănă) de aroganță, unii chiar considerându-se geniali, cer răspunsuri, clarificări și consideră că „argumentele” lui sunt inatacabile.

O mostră de genialitate de la un troll

Trollul, în general, nu răspunde la subiect, ci divaghează constant și răspunde în rafale aruncând afirmații fără sens, date sau referințe de orice fel, într-o vomă continuă. Succint, trollul este un „attention whore” care, de „attention whore” ce e, se pune pe el însuși la propriul blogroll.

Look, I'm such an attention whore!

Când troll-ul se vede ignorat sau încolțit, recurge la insulte, înjurători și comportament de primitiv. Oare ce părere ar avea un angajator despre trollul nostru, dacă s-ar prezenta la interviu și, în timpul procesului de decizie, ar ajunge să vadă aceste lucruri pe care chiar trollul le-a emanat?


Câteva fragmente din discuția de la articolul „Pro-Vita, femeile, avorturile și copiii abadonați” pentru a ilustra adevărata față a trollului când nu mai primește atenția după care tânjește atât de mult sau când e încolțit:

Adi:
Ti se pare ca a face avort este benefic vreunei femei?

Eu:
@Adi: „Ti se pare ca a face avort este benefic vreunei femei?”

Nu mi se pare, chiar este: celor violate care nu pot trăi cu idea de a crește un copil al unui scursuri umane, acelor femei care nu pot crește copii în condiții decente, cele care abia trăiesc, celor care nu vor să facă copii din varii motive, celor care din motive medicale nu pot să-si asume riscul unei sarcini, etc.

Numai creștinii sunt atât de imorali încât să protesteze la avortarea unor embrioni, dar să fie nepăsători la copiii abandonați de mame care mai bine ar fi avortat acei copii abandonați.

Adi:
In plus, “scursuri umane” ceea ce numesti tu este totusi la fel de om, chiar mai om decat o mama care isi ucide progenitura.
Da, repet: femeile violate (care recurg la avort) sunt mai scursuri umane decat violatorii.

Eu:
Marș! Tipic creștinilor, dau vina pe victime. Dacă scursura aia de violator n-ar fi făcut ce a făcut, nici femeia nu ar fi fost forțată să ia decizia de avort.

Adi:
Nu vad ce om rational ar putea spune “femeia nu ar fi fost forțată să ia decizia de avort” – cum poate fi o femeie fortata? Nicidecum, este o decizie perfect libera pe care o ia. Cine poate sa forteze o persoana libera?



*****:
Mai, cum naiba am ratat pana acu asta.
Boule care sustii interzicerea avorturilor – ca medic ginecolog si femeie imi permit sa spun asta – dobitoc cretin si infatuat, ai cumva idee cate femei au murit in vremea lui ceasca datorita legii tembele?
Si ca obstetrician iti mai spun un lucru – viata mamei si sanatatea ei primeaza – de ex daca ai o sarcina 26 saptsi placenta praevia si incepe sa sagereze fara ca poti controla hemoragia – pai scoti copilul imediat, fara ezitare, chir daca nu are sanse. Viata mamei e mai importanta. Numai niste crestinoizi tembeli pot pune semnul egal intre un om si o aglomerare de celule.

Adi:
*****, ca medic ginecolog si, in special, ca femeie, te-as invita foarte cu caldura sa imi sugi pula.
dar imi este prea sila, deoarece esti atat de proasta si hidoasa. desigur, sila nu este un motiv religios de a intretine relatii sexuale cu alte persoane.
dar m-as defeca cu maxima compasiune in gura dumneata, si asa spurcata si plina de sloboz.


Adrian Arvunescu este un „attention whore” și un troll cu specializare pe bloguri și canale de comunicare atee, raționale sau de știință. De aceea acum caută alte bloguri unde încă nu i s-a interzis accesul și-și face jocul. Întâi încearcă să vorbească fără să jignească direct, se dă drept intelectual, vine cu „contraargumente” (de fapt elucubrații și prostii imbecile), cere să i se clarifice ceea ce s-a scris deja în articolul inițial, cere ca articolele sa fie modificate că așa vrea el, apoi cere ca autorul blogului vizat să facă alte modificări în blog, de exemplu să șteargă anumite link-uri din blogroll sau să-l adauge pe al lui. Apoi începe să jignească din ce în ce mai evident, să se autoclameze genial, ceilalți fiind proști și iraționali, iar în final face o imersiune către adevărata lui esență și aruncă niște înjurături de birt jegos.

Cu scuzele de rigoare pentru cititorii mei și cu siguranța că persoanele vizate de înjurăturile trogloditului nu se vor supăra pe mine pentru că înțeleg scopul acestui articol și că vorbele unui zero nu merită luate în serios, redau câteva mostre.

A se reține, în ultimul comentariu citat trollul adresează mizeriile lui asupra unei femei atee și a unei femei creștine, fără a face vreo diferențiere între ele. Mă întreb dacă această manifestare nu este de fapt homosexualitate refulată deoarece trollul, fiind creștin, ar fi forțat să nu-și urmeze instinctele naturale și, pentru că este forțat de dogme și doctrine să încerce să placă femeile, ar putea să fi ajuns să le urască. Faptul că face aluzii la scatofilie și sex oral face această ipoteză și mai credibilă, după părerea mea.


Cum își permit ateii să-l judece pe Dumnezeu?
***** suge pula.
***** e cea mai taratura zdreanta, mai jegoasa si ordinara chiar decat curva aia handicapata din clipul ala si mai proasta si mai urata decat cacatii aia din clipul alalalt (despre care am facut altadata referire)

Cum își permit ateii să-l judece pe Dumnezeu?
Nu mi se pare... Le permiti la toate jigodiile (inclusiv tie insuti) sa manance cacat despre mine, iar eu nu pot sa iau atitudine. Je m'en fous, sunteti toti o boratura si-un pisat (desigur nu o apa si-un pamant).
De ani de zile conversez aproape zilnic cu oameni civilizati fara convingeri religioase...despre chestiuni religioase. Insa s-a sculat floarea pulimii dejectiilor ateiste din romania sa ma atace pe mine. Sunteti jalnici!

Teocrația în România II
Zergule, nu stiu de unde aduni zdrente ordinare din-astea, gen ******, *******... de la dezalcolizare?
Fa, jegurilor fecale, mergeti la supt pula pe marginea soselei si lasati filosofia pentru cei care isi folosesc cu talent mintea, nu gura!

Întoarce-te sub piatra de sub care ai ieșit, halterofilule!

38 comentarii:

Domnisoara D spunea...

ah, ce rau imi pare ca am sters comentariul in care ma injura si pe mine.ar fi avut un loc de cinste langa celelalte blagoslovenii :)

John Doe Jersey spunea...

Is this Adrian Arvunescu? I'm asking questions ...

Donel Răuțoiu spunea...

http://www.smbc-comics.com/index.php?db=comics&id=1863#comic

Cred ca este autorul a 90% din astea la nivelul blogosferei românești.

Zergu spunea...

@Engineered: Ce tare e link-ul ăla!

@John Doe Jersey: Seamănă, dar cred că poți găsi unul în care e chiar el!

@Domnisoara D: L-ai șters de tot? Păcat. Nici nu ai notificări pe email când primești comentarii? Că acolo s-ar putea să ai textul comentariilor.

Donel Răuțoiu spunea...

Nu găsești blog românesc cu caracter ateu fără să fie și dânsul pe acolo combătând ”ateiștii”. Dar e simpatic. Are atât de multă infatuare care pornește dintr-un semidoctism chiar pueril, încât îmi vine greu să mă enervez când îi citesc posturile(la care nu ajung foarte departe pentru că le redactează ca dracu. Dacă citești asta, mai pune și tu un line-break pe undeva pe acolo, Adi) sau comentariile. E ca și cum te-ai supăra pe un copil că vrea să se bage în discuțiile celor mari. Desigur, ca orice copil merită să fie uneori trimis la culacare mai devreme, dar nu cred că are rost să îl transformi în propriul tău nemesis. Nu îmi pare să aibă foarte mulți susținători fideli. Cred că dacă este lăsat în pace o să migreze spre alte meleaguri.

Zergu spunea...

Cred că dacă este lăsat în pace o să migreze spre alte meleaguri.

Nu știu ce să zic, partea asta cu credința, din cauză că are în cap un soi propriu de teologie, practic un talmeș-balmeș care amestecă idei din toate religiile mari, se crede un geniu și cred că în sine lui vrea să fie un fel de profet.

Adi, dacă citești tată, vezi că există și religia Baha'i, ăia măcar sunt pașnici, încearcă sa fie un fel de continuare pentru toate religiile, sunt monoteiști, poate prinzi ceva idei de pe acolo să adaugi la terciul ăla de teologie din capul tău!

Anonim spunea...

De ce continui să îl hrăneşti?

Adi spunea...

Nu sunt halterofil.
Ateistii sunt grei de cap, q.e.d.

Zergu spunea...

@Anonim: Am scris articolul pentru ca să am o referință ușor de oferit când cineva are probleme cu asemenea specimene.

@Adi: Bine, halterofilule! Mă bucur că nu ai avut tupeul să negi că ar fi cuvintele tale. (Am făcut o excepție de la regula să nu-ți las comentariile pentru ca să vadă cititorii și ce problemă majoră ai avut tu articolul.)

Unknown spunea...

Zergu,

Notiunea asta de troll mi se pare o porcarie, o metoda de cenzurare, la fel si eu sunt catalogat troll pe forumu atei.ro de rahatu ala de donjoe.

Asa sunt multi care te pot declara troll doar pentru ca vor sa-ti faca character asassination.

Adi spune prostii imense desigur. Daca vrei sa-l cenzurezi fa-o, sa nu-mi spui ca ti-e mila de el.

Doar pentru ca cineva injura asta nu il face troll sau prost.

Iulian MD spunea...

N-are omul nici o sansa, Zergule.. de curiozitate intra un pic la mine si vezi ce a scris la ultimul articol, in care e mentionat si el. Sa vezi ce raspunsuri a putut sa-mi dea.. eu nu le-am sters.. sunt toate acolo. Pe bune, ajungi sa te crucesti, chiar daca esti ateu.

Eu zic sa ne strangem toti care am avut probleme cu individul asta si sa incepem o fugareala digitala dupa el.. pe hi5, pe blog, unde il gasim. Sa-i facem un pic viata amara. Nu ca nu am avea ceva mai bun de facut, dar sa vada si reversul situatiei.

Alexandra spunea...

N-o fi halterofil, da' mumos și dăștept tot e: haifaiv.

A se vedea și textul de sub poză: “““...:CeI cAre mA cRiTica si Ma inVidiAza ~ Vor dOAr sa mA scHimBe PenTru cA vAD in miNe cEEa cE Ei nU vOr Fi niCioData [!!!!!]:...”””

Așa că nu-l mai criticați, fra-erilor invidioși ce sînteți!

Zergu spunea...

@Lex: În momentul în care ai o discuție cu cineva și ridici o problemă la cel celălalt nu are argumente, iar persoana răspunde cu înjurături nu cred că mai ai ce să faci decât să fii sincer și să recunoști că acea persoană nu este onestă în discurs, nu vrea să aibă o discuție constructivă, ci doar vrea să i se dea dreptate.

@Iulian MD: Cred că fugăreala internautică îi hrănește apetitul pentru atenție. Mai degrabă urmărim când vrea să comenteze pe diverse bloguri pe care le agreem și avertizăm autorii cine este el cu un link la articolul ăsta sau unele similare. În plus, cenzurarea totală a lui cred că e un instrument bun de neutralizare în cazul lui pentru că oricât de mică atenție i se acordă, îi va hrăni ideile lui bolnave și foamea de atenție din partea altora.

@Alexandra: Ce-ai mă? Te-a lovit strechea? N-ai văzut că a spus chiar el că e halterofil? :P

Da, sunt invidios pe fotografiile lui de supergayman făcute în baie.

Anonim spunea...

Io-te ca replicile mele devin studiu de caz.:)
Acu serios, mie imi place cand indivizii de genul asta renunta la spoiala de civilizatie si isi dau arama pe fata. Habar nu aveam ce raspuns imi daduse dar pe mine ma distreaza intotdeauna cand japitele recurg la ceea ce ei cred ca sunt insulte - fara sa realizeze ca nu ma poate insulta o forma de viata si gandire subumana, cel mult ma poate enerva.
Ce naiba, doar nu te simti insultat de tantarul care te bazaie, dar te enerveaza.
In acest spirit, Zergu, lasa-l sa se desfasoare, am si io material sa ma rad, ca sa zic asa.
De vreme ce oricum am stabilit ca e absolut regretabil ca ce ar fi fost mai bun din el s-a scurs pe piciorul lui taica-sau - lasa-l sa se expuna in toata splendoarea lui de grobian crestinopat.

Anonim spunea...

Si app, poti sa imi citezi nick-ul in articol.

Alexandra spunea...

@Zergu: Hîîîm, mă scuzi, nu văzusem virgula dintre „Nu” și „sunt halterofil”. :P

În rest, faci tu patologia trolului aici, dar implicit îi dai și de mîncare. Cînd interdicția (cenzurarea apucăturilor de crîșmă) există, înseamnă că a le produce în continuare e și mai tentant. Dacă ar fi lăsat să le debiteze după bunul plac, cred că la un moment dat s-ar plictisi. (Poate greșesc.)

Iulian MD spunea...

Tu... Alexandra.. noi astia mai "fra-eri", care am dat si pe la scoala, avem o problema lipsa de cultura, creier si in special bun simt. Intelegi.

Inca ceva.. intre patologia Troll`ului si descrierea Troll`ului e cale lunga. Foloseste termeni din domeniul tau daca tot vrei sa faci o treaba, nu de alta, da noi pe-aici nu suntem asa "dăștepți șî mumoși" incat sa facem conexiuni directe intre lucruri total paralele.

Sper sa nu se supere Zergu ca m-am luat de tine.

Zergu spunea...

@Iulian MD: Nu are sens să te legi de anumite cuvinte ale Alexandrei. Ce spunea ea era că probabil cu acest articol îi dau de mâncare la troll.

Alexandra spunea...

@Iulian MD: De fiecare dată cînd omit ghilimelele sau cînd nu scriu ceva între etichete <sarcasm></sarcasm>, se găsește careva care să o ia de bună.

Faptul că mi-am permis să utilizez un cuvînt care face parte din vocabularul curent al medicilor e un fenomen românesc numit „darul hiperbolei” (după constatarea mai multor străini care sînt de părere că românii sînt foarte tari în chestia asta).

Și după cum zicea Zergu, ideea comentariului meu era alta (și pe care de altfel ai înțeles-o foarte bine). OK, dom' doctor?

Prometescu spunea...

Am descoperit strălucita operă literară a megalomanului AdiArvunescu™ : http://agonia.ro/index.php/author/7169/index.html.

Din păcate am căzut și eu în capcana de a încerca a purta o discuție civilizată cu troll-ul de tip ”attention-whore”.

Zergu spunea...

@Prometescu: Uau! Individul ăsta e din ce în ce mai penibil cu cât descoperim infomrătii despre el.

Ioana spunea...

Am citit un pic despre "sporturile extreme", una din operele 'mnului...io am sarit o data cu parasuta, sa ma duc sa ma spovedesc repede repede, pana nu imi vine sa mai sar a doua oara, elitista de mine...

Zergu spunea...

@Ioana: Am citit-o și eu pe aia cu alpinismul. Pe scurt spune că alpiniștii sunt niște elitiști care nu-s atleți pentru că au avantaj genetic și nu se antrenează că cică alpinismul n-ar fi sport. Pe scurt, elucubrații imbecile.

Raiden spunea...

Chapeau bas! Pentru demascarea si infierarea exemplara a unui troll retrograd.

Zergu spunea...

@Raiden: Meritul e doar al troll-ului, eu doar am comentat :D

Bezbojnicul spunea...

Nu stiu daca AdiArvunescu de pe agonia.ro este acelasi ca si trollul nostru, dar citeste sectiunile de comentarii de la urmatoarele "opere":

http://agonia.ro/index.php/essay/148086/Inteligenta_Artificiala

http://agonia.ro/index.php/essay/109687/De_ce_nu_are_viitorul_nevoie_de_noi_?!

Zergu spunea...

@Bezbojnicul: El este. A vrut sa comenteze ceva cu genialitatea lui când în comentariile de mai devreme am vorbit despre imbecilitatea cu sporturile extreme (vezi mai sus în comentarii). Nu i-am lăsat comentariul, evident, pentru că așa i-am promis.

Domnisoara D spunea...

ha,stiu cam tarziu dar am descoperit comentariul de care spuneam :
"Draga zdreanta ordinara, pardon domnisoara, de unde va adunati voi, astea ateistele destepte ca pula… de la dezalcolizare cumva?
Ce-ar fi sa te iei tu de mana cu celelalte jeguri fecale care va dati voi ateistele pulii, si sa mergeti pe marginea soselei la supt pula si lasati filosofia pentru cei care isi folosesc cu talent mintea, nu gura!"

Zergu spunea...

@Domnisoara D: Ce să zic? Reprezentativ, „Pur și simplu genial” :-))

Miggdrasil spunea...

Într-adevăr, nu e decât un puști obraznic. Mi-e jenă să spun că „am coborît” la o polemică pe blogul lui, crezând că e vreun fundamentalist creștin. Băiețașul e tare incult și prost crescut. N-are sens să-l luăm în seamă.

Anonim spunea...

M-am uitat un pic pe blogul aluia (Arvunescu).. Ce cretin cu ifose.. Din pacate, e plina Romania de asemenea idioti agresivi... Mda, prostii au mintea odihnita, intr-adevar.

Rasha spunea...

Zergule, ai nevoie de mai multe dovezi? Am. :)

Amenth spunea...

Zergule, we gotta talk. Email me pls.

Zergu spunea...

@rasha: dovezi că ăla e idiot şi troll? Sau pt altceva?

@amenth: legat de ce să vb? Oricum nu există mediumi, deci nici eu nu-ţi pot ghici adresa de mail când nu ai profilul inaccesibil.

N-ter spunea...

http://www.google.com/search?q=muie+la+iehovisti+mormoni+si+atei&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

:))))

Emmyema spunea...

:))Ce razboi e intre voi doi.
In fine, Zergu ai dreptate! Si m-a amuzat teribil articolul tau, multumesc! La fel si poza:).
Iar de jignit si injurat, trollul asta jigneste pe oricine.

Zergu spunea...

@emmyema: Nu e nici un război, eu nu discut cu proștii că au mintea odihnită.

Trollul ăsta jignește prin însăși existența lui, jignește specia umană.

Fantoma Ta spunea...

Hahahaha, o fi același Adi Arvunescu?

[10:12:52] <ImpreunaPtUE> De fapt e pt Europa
[10:12:56] <ImpreunaPtUE> Sloganul campaniei PSD.
[10:13:34] <Manowar> esti cu psd?
[10:13:40] <ImpreunaPtUE> Categoric.
[10:13:46] <ImpreunaPtUE> Sunt membru de partid :)
[10:14:28] <Manowar> iesi afara. acum. si nu mai reveni vreodata.
[10:14:48] * ImpreunaPtUE (~adi@arvunescu.users.undernet.org) has left #linuxro