Cautări pe acest blog

joi, 20 mai 2010

Everybody Draw Muhammad Day - Ziua „Desenează-l pe Mahomed”

Da, e 20 mai, Ziua în care toată lumea îl desenează pe Mahomed.

Există o pagină pe Facebook corespunzătoare evenimentului aici.

Drept reacție, Pakistanul a interzis accesul la întregul site facebook.com, youtube.com și părți din wikipedia.org. Știrea este confirmată și de CNN.

Pakistan shuts down Facebook over 'Draw Mohammed Day'

(CNN) -- Pakistan is blocking access to Facebook in response to an online group calling on people to draw the Prophet Mohammed, officials said Wednesday.

The Pakistan Telecommunication Authority issued the order a day before "Everybody Draw Mohammed Day," scheduled by a Facebook group with the same name.

"Obviously (the blocking of Facebook) is related to the objectionable material that was placed on Facebook. That is why it is blocked," said Khoram Ali Mehran of the telecommunication authority.

"We have blocked it for an indefinite amount of time. We are just following the government's instructions and the ruling of the Lahore High Court. If the government decides to unblock it, then that's what we will do," he said.




Contribuțiile nu au întârziat să apară și există acum peste 6000 de poz...

CEVA tocmai s-a întâmplat, pagina respectivă nu mai este accesibilă. Dacă a fost cenzurată și nu e o consecință a unui DoS natural, atunci treaba asta e groasă rău de tot. Sunt convins că o să existe un imens efect Streisand.

Dacă Facebook a cedat terorii, atunci sunt niște imbecili și dhimmi de doi bani!

În semn de protest, scriu acest articol!

Modesta mea contribuție la Ziua „Toată lumea în desenează pe Mohamed” („Everybody Draw Muhammad” Day)



Și ofer link-uri către alte ilustrații ale lui Mahomed sau articole pe tema asta:

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/deseneaza-l-pe-mahomed-43101.html

http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/05/20-mai-ziua-in-care-toata-lumea-l.html

http://sclavii.blogspot.com/2010/05/everybody-draw-mohammed-day.html

http://parinti-rationali.blogspot.com/2010/05/libertatea-de-exptimare.html

http://roguefilthypunk.wordpress.com/2010/05/19/everybody-draw-muhammad/

http://salutsuntdumnezeu.wordpress.com/2010/05/19/everybody-draw-mohammed-day/

http://oenoanda.blogspot.com/2010/05/everybody-draw-mohammed-day.html

Noi articole pe aceeași temă:

http://e-romanisme.blogspot.com/2010/05/everybody-draw-muhammad-day.html

http://patrupedbun.net/ziua-in-care-toata-lumea-il-deseneaza-pe-mahomed/

http://bezbojnicul.blogspot.com/2010/05/edmd.html

http://salutsuntdumnezeu.wordpress.com/2010/05/20/desenul-meu/

http://www.rezistenta.net/2010/05/sup.html

http://www.gab.ro/2010/05/mahomed/

http://www.scarlat.ro/mahomed.html

25 comentarii:

Alexandra spunea...

Și io, și io! :P Că n-am cont pe Facebook.

Zău, mă-ntreb dacă nu ar trebui să interzică Internetul cu totul. Că, deh, nu numai pe Facebook și pe Youtube se pot întîlni cu chestii de-astea jignitoare.

Zergu spunea...

@Alexandra: added

Bezbojnicul spunea...

Rezistenta urbana et moi

Zergu spunea...

@Bezbojnicul: Adăugate. Mersi.

george spunea...

tati, dă-ţi foc.
Cu drag, George.

Zergu spunea...

@george: Ce e mă? Ești musulman și nu-ți place că profetul e un pedofil violent și setos de sânge?

Alexandra spunea...

Nț. Io zic că e un musulman moderat. Pentru că unul fanatic ți-ar fi zis «Îți dau foc» (nu ți-ar fi lăsat libertatea (!) de a o face singur).

Așa, la obiect: e unu' care n-are altceva mai bun de făcut decît să testeze care e numărul maxim de articole care se pot pune zilnic pe blogspot. Adică pune pozele (sau clipurile) primite pe mail care întrunesc două condiții:

1) să fie o reprezentare a lui Mahomed;
2) să nu conțină porn.

http://everyonedrawmohammed.blogspot.com – sînt deja peste 600 de desene. Ăsta e un lucru bun pentru antisocialii ca mine care nu vor să folosească feisbuc.

Ideea e că nu trebuie să se limiteze lumea la desene de fiecare 20 mai. Ar fi bine dacă s-ar face de-astea mereu, pînă s-or plicitisi ăia din Pakistan și mai știu eu de unde să iasă în stradă să protesteze, mai ceva decît sindicaliștii noștri.

george spunea...

Nu-s nici musulman şi nici fanul vreunui "pedofil violent şi setos de sânge" (btw, de unde ai luat citatul?)
Îs doar un om normal care îşi exercită dreptul la liberă exprimare. Parcă ăsta era scopul DMD, nu? să apărăm "fri spiciu" şi să jignim un miliard şi ceva de oameni.
Cu alte cuvinte, îmi cer scuze dacă te-am jignit, era doar atitudinea mea de zi cu zi în faţa ridicolului.

Zergu spunea...

@george: Concern troll is concerned!

Nu e nici un citat, este consecința directă a lecturii din hadith (tradițiile islamice) despre viața lui Mahomed.

Uite, Bukhari, una dintre tradițiile considerate autentice de către muslmanii suniți (majoritatea convârșitoare, shia sunt mai mult in Iran) care atestă faptul că Mahomed era pedofil:

Sahih Bukhari Volume 7, Book 62, Number 64
Narrated 'Aisha:
that the Prophet married her when she was six years old and he consummated his marriage when she was nine years old, and then she remained with him for nine years (i.e., till his death).


Pe aceeași temă, citește de aici:
http://www.wikiislam.com/wiki/Aisha's_Age_of_Consummation

Citește tot pe Wikiislam și despre cât de sângeros era (tot cu referințe la hadith) și alte lucruri pe care nu le știi despre islam:

http://www.wikiislam.com


Jignire? Ce jignire? Că desenez un smiley și spun că e Mahomed? Ce om normal la cap s-ar simți jignit pentru așa ceva? Dar budiștii pentru care Buddha era ilustrat prizânt cocaină de ce nu se simt jigniți? Pentru că nu-s bolnavi la cap și nu vor statut special pentru a domina toată lumea. La fel și cu toate celelalte religii ale lumii, nimeni nu are probleme (la cap) atât de nașpa cât să omoare oameni pentru niște desene.

Să-ți spun eu despre jignire:

Jignire e faptul că Theo van Gogh a fost omorât pentru că regizat filmul Submission în care a prezentat poziția femeii în islam.

Jignire e că Salman Rushdie are nevoie de gardă de corp permanentă pentru că a expus ceea ce e autentificat de hadith: Mahomed a spus că a fost posedat de diavol și diavolul i-ar fi revelat versete din Coran, nu îngerul Gabriel și nu și-a dat seama de asta (Eu zic că a mințit per total, dar pentru un credincios ar trebui să înseamne că NIMIC din Coran nu poate fi de încredere pentru tot putea fi dictat de Satana.).

Jignire e că Ayaan Hirsi Ali trebuie să meargă cu gardă de corp pe oriunde pentru că ea a scris scenariul filmului pentru care Theo van Gogh a fost măcelărit în mijlocul străzii în plină zi.

Jignire e că aprox. 75% dintre violurile din Suedia și Belgia sunt comise de musulmani, deși sunt doar 5% din populație. La fel și în Franța unde sunt autorii a 65% din violuri.

Jignire e că pentru niște desene în 2005, musulmanii au omorât peste 100 de oameni și au cauzat pagube de milioane.

Jignire e că în lumea musulmană nu e un lucru deloc ieșit din comun ca o femeie violată să fie omorâtă cu pietre ca „pedeapsă pentru adulter”.

Jignire e că femeia e considerată inferioară bărbatului conform Coranului și Hadith-ului, iar noi suntem gata să devenim sclavi într-un asemenea sistem.


Jignire este că în numele islamului au fost omorâți din 11 septembrie până acum peste 15.000 de oameni.

Jignire e că noi românii, deși am suportat statutul de dhimmi (supus) și am plătit trib la musulmani (Imperiul Otoman, hellooo!) alegem să uităm istoria când e clar că musulmanii extremiști trăiesc tot în secolul 7.



Jignire e că pentru ca să „nu jignim” cedăm dreptul la liberă exprimare unor autoritariști primitivi care vor să ne distrugă și vor să ne transforme în dhimmi (supuși - cetățeni de ultim rang), luându-ne și până și dreptul la viață.


Jignire este că aperi ceva care vrea să te distrugă și habar n-ai.

Zergu spunea...

A fost un distrus care a zis că abia așteaptă să raporteze noile pagini. Sclavul tot sclav este și mai e și bucuros.

Dacă vrei să fii sclav, du-te-n Iran sau în Arabia Saudită și râzi acolo.

Zergu spunea...

@mesajul privat: nu intenționez să-l utilizez, așa că n-are sens.

george spunea...

Amused troll is amused.

Chiar nu văd ce importanţă are faptul că Mahomed s-a jucat de-a popa catolic amu o mie şi ceva ani. Hadith, Bukhari, Biblia sau Wikiislam rămân la nivelul informaţional al ştirilor de la ora 5. La fel ca şi statisticile din Suedia şi Danemarca deoarece, nu ştiu, ceva îmi zice că mai întâi îs violatori şi abia după musulmani.

Carne de tun cu creieraş de marionetă, pregătită pentru îndoctrinare a existat dintotdeauna şi nu cred că prin DMD le demonstrăm lor sau păpuşarilor lor ceva. Cu atât mai puţin noi ca români care încă avem statut de dhimmi în faţa unor forţe mult mai perfide (propria vanitate şi mândrie) decât extremismul musulman. Bine în schimb că ai noştri extremişti se rezumă la feisbuc şi iutub.

Salman Rushdie şi Ayaan Hirsi Ali îşi poartă crucile de formatori de opinie, huliţi de unii - adoraţi de alţii, pentru asta trăiesc. Ştiu că "nu e bine" dar ăsta e cursul istoriei.

Cât despre Theo van Gogh...cmon, un sfârşit mai "artistic" nu-şi putea găsi.

Bine, am exagerat din nou. Poate nu e o "jignire" ...mai mult o instigare idioată fără valoare constructivă sau moralizatoare. O glumă proastă care sper să rămână în coşul de glume proaste.

Pentru post, rămâne valabil îndemnul de mai sus.

Nice trolling şi baftă în Cruciadă:)

Zergu spunea...

Chiar nu văd ce importanţă are faptul că Mahomed s-a jucat de-a popa catolic amu o mie şi ceva ani.

Asta pentru că nu înțlegi că Mahomed chiar este considerat un model perfect de om și modelul lui este considerat valid pe vecie.


Hadith, Bukhari, Biblia sau Wikiislam rămân la nivelul informaţional al ştirilor de la ora 5.

Dacă nu înțlegi că Hadithul este scriere de căpătâi pentru suniți, mai importantă decât e biblia azi pentru creștini, de-aia îl compari cu știrile de la ora 5. Știu că e mai confortabil să bagi capul în nisip și sa speri că se rezolvă problema de la sine, dar problema se agravează.

Uită-te și citește singur:

http://www.thereligionofpeace.com/


nu cred că prin DMD le demonstrăm lor sau păpuşarilor lor ceva. Cu atât mai puţin noi ca români care încă avem statut de dhimmi în faţa unor forţe mult mai perfide (propria vanitate şi mândrie) decât extremismul musulman. Bine în schimb că ai noştri extremişti se rezumă la feisbuc şi iutub.

La asta cu păpușarii îmi pare că ai atitudinea creștină de sclav care e impotent față de orice. Evident, cu o asemenea atitudine nu s-a făcut nici o schimbare în bine.

Partea proastă e că noi vom deveni automat dhimmi dacă vestul cade sub mâna agendei politice a islamului.

Extremiștii noștri abia așteaptă instabilitate socială ca să iasă la lumină și se mai dedau uneori și la chestii live.

Anca spunea...

Pagina originala EDMD este iarasi activa. A fost hacking, Facebook nu a sters nimic.

Tibi spunea...

pentru un romanas cu internet, iti atrag atentia ca avem musulmani si in Romania, majoritari in Dobrogea, de sute de ani, etnici turci si tatari, nu imigranti, si ne intelegem cu concetatenii nostri perfect. Nu vad de ce trebuie sa ii jignesti si pe ei pentru ce se intampla in afara tarii.

in final, ma pish cu toata sinceritatea si de la mare inaltzime pe el de South Park - punct.

Zergu spunea...

@Tibi: Dacă se simt jigniți, pierderea lor. Și eu mă simt jignit de prostia celor ce mă înconjoară, iar religioșii mă jignesc cel mai mult când îmi dau seama că teoretic suntem parte din aceeași specie.

În plus, e religia lor, nu a mea, așa că să-și ia religia lor și să și-o bage în fund, că eu n-o să stau cu mâinile în sân să-mi impună mie sharia lor de căcat. Prețuiesc prea mult viața și libertatea ca să accept sistemul lor tribal în vreun alt fel decât ca o pagină împuțită din istoria omenirii.


Dacă ei nu tre' să-l desenze pe Mahomed, atunci să nu-l deseneze, e treaba lor, dar să nu îndrăznească să-mi dicteze mie ce am voie să fac și ce nu din cauza că religia LOR le interzice LOR ceva.


Pe de altă parte, dacă ilustrarea lu' Mo e păcat, cum căcat au apărut ilustrațiile ăstea de origine islamică ale lui?

http://tinyurl.com/IslamicMo

E dreptul tău să nu-ți placă Southpark, dar dacă îndrăznești să spui că trebuie interzis că nu-ți place ție, deja întreci măsura.

Mersi de vizită, să mai vii.

Tibi spunea...

ce vroiam sa zic este altceva, si ai interpretat fix cum ti-a convenit tie: minoritatea musulmana din Romania, cetateni romani, nu au nimic de a face cu ce se intampla in afara granitelor. Desenatul asta al lui Mohamed ... sa faca aia care au fost amenintati ... pentru un rahat de desen animat neromanesc si niste nebuni care suna ca pun bombe, nu la noi in tara - avem si noi, de la spitalul de nebuni, care dau alarme false si apar prin presa.

Aici in Romania nu ne-a amenintat nimeni, nu am avut probleme intre minoritatile religioase.

Deci, care e baiul? te scarpini fara sa te manance :-) ca noi romanii stim sa copiem toate "trendurile", care "este" ele.

Intelegeam sa fie productie romaneasca acest south park daca te-a jignit in asa fel amenintarea aia de trebuia sa te sesizezi tu pe blog si sa arunci cu noroi doar pentru ca ai tu anumite convingeri.

Tibi spunea...

Romania sucks - http://www.youtube.com/watch?v=tnBNOyMh6rc - libertatea de sexprimare, frate. Acum intelegi de ce ma pish pe serialul lor. Pai astia au cautat-o cu lumanarea :-))))). Chiar imi pare bine ca s-au fript. Daca romanii stau si inghit, muslumanii le-au zis-o. Ar trebui sa luam lectii de la ei. poti sa zici orice, ca dobitocul cu "libertatea de exprimare" nu te va baga in seama daca ai dreptate. bp.

Zergu spunea...

@Tibi (17): Nu pricepi, nu? Nu există dreptul de a nu fi jignit. Nu există și foarte bine că nu există pentru că oamenii se simt jigniți pentru cele mai imbecile lucruri.

Am spus eu ceva de rău despre comunitatea musulmană din România? Faptul că ei nu au voie să-l ilustreze pe Mahomed (lucru care e foarte îndoielnic, având în vedere că există ilustrații ale lui care provin din surse islamice - http://tinyurl.com/IslamicMo), nu înseamnă că au dreptul să-mi impună mie religia lor.

Eu mă simt amenințat pentru că cei ce poartă stindardul progresului, toată Europa vestică și America sunt amenințate de extremiștii musulmani. Dacă ei pică, și restul lumii pică. Un alt motiv este și faptul că dacă nu stam uniți împotriva amenințărilor vom fi secerați separat. Probabil știi pilda cu „întâi au venit pentru evrei și nu am spus nimic pentru că nu sunt evreu; apoi au venit pentru negri și nu am zis nimic pentru că nu sunt negru, apoi au venit pentru cei bătrâni și nu am spus nimic pentru că nu sunt bătrân; apoi au venit pentru mine și nu avea cine să mai spună ceva pentru că rămăsesem singur”.

Dacă tu ai impresia că dacă tu ești în România și ce se întâmplă în exterior nu te privește, ești naiv. În cazul unui atac România ar pica aproape fără nici un pic de opoziție internă, iar singura noastră apărare sunt cei care sunt amenințați de extremiștii musulmani.

Unde am aruncat cu noroi? Explică-mi cum am aruncat cu noroi în condițiile în care am folosit o sursă islamică pentru textul din imaginea aia și ca sursă de inspirație. Chiar textele lor cele mai de încredere (Sahih Muslim e considerată foarte precisă) spun că pedofilul (fapt certificat de Sahih Muslim și Sahih Bukahari - el a făcut sex cu ea când ela avea cam 53 de ani și ea 9 ani) Mahomed a lovit-o pe Aisha în stomac și ca a durut-o.

De când a spune adevărul este „a arunca noroi”? Dacă îi spui unui criminal „criminal” ai aruncat cu noroi sau ai spus adevărul?

Drăguțe secvențele, chiar m-a amuzat ilustrarea ipocriziei americanilor, dar bănuiesc că n-ai observat-o fiind preocupat să te ataci că au spus că România e o țară de rahat (ceea ce cam e adevărat, mai ales din pricina oamenilor). Da, libertate de exprimare, dacă nu-ți place ce spun ai dreptul să critici ce spun, sau să nu te uiți. Sau ai vrea să existe cenzură și să transformi anumite lucruri în tabu? Când există cenzură e numai o problemă de timp până când devine un instrument de oprimare socială, sau vrei să te întorci în comunism?

Vai, cât de înțelept ești. Dacă nu-ți place ce spune cineva ești de acord să îi ameninți cu moartea? Tu nu gândești deloc?

Dacă îți place atitudinea musulmanilor, du-te-n Iran să vezi ce mișto e. Sau poate în Maldive, și acolo e cenzură și iată efectele:

http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/06/mohamed-nazim-soarta-unui-ateu-intr-o.html

Tibi spunea...

nu-ti impune nimeni nimic. si nu ai folosit surse "islamice". si Hitler se considera catolic si a omorat in numele Domnului desi catolicismul in sine este pozitiv.
daca tot ti-ai creat un blog pe teme religioase, putin obiectivism nu ti-ar strica. Nu e bine sa aluneci pe panta ipocriziei.

Zergu spunea...

@Tibi: Amice, tu chiar ești orb. Când ei spune că nu au voie să-l deseneze pe Mahomed, de ce ar trebui să fiu OBLIGAT eu să NU-l desenez când e religia lor? Când ei au o problemă că nu vor să fie văzute femeile lor descoperite la înot, de ce îmi taie mie accesul la piscină între anumite ore? Când ei trebuie să-și facă rugăciunea, de ce trebuie ca eu să îmi fac orarul după rugăciunile lor? Când ei sunt musulmani și li se spune că dacă sunt taximetriști la firma X, vor avea clienți cu câini și sunt de acord să se angajeze, de ce îmi refuza mie serviciul când vin cu câinele? Când ei sunt în Ramadan și țin post de ce ar trebui eu să nu mănânc în fața lor, eu nu am Ramadan și n-am nici o obligație?

E religia lor, înțelegi? Și dacă e religia LOR, ei trebuie să o respecte, pe mine mă doare în fund de religia și regulile religiei lor! Pricepi?

(Vezi că tot ce am spus sunt lucruri care s-au întâmplat, nu-s închipuiri de-ale mele.)

„nu ai folosit surse "islamice"”: Ba da. Am folosit surse islamice sunite de încredere. Sahih Muslim și Sahih Bukahari sunt printre cele mai de încredere scrieri ale tradițiilor islamice. Chiar 'sahih' înseamnă autentic.

Sahih Muslim (Arabic: صحيح مسلم, ṣaḥīḥ Muslim, full title Al-Musnadu Al-Sahihu bi Naklil Adli) is one of the Six major collections of the hadith in Sunni Islam, oral traditions relating to the words and deeds of the Islamic Prophet Muhammad. It is the second most authentic hadith collection according to Sunni Muslims, the most authentic book of hadith after Sahih Al-Bukhari. It was collected by Muslim ibn al-Hajjaj, also known as Imam Muslim. Sahih translates as authentic or correct.


Din pricina acestei afirmații pot să trag una dintre următoarele concluzii:
- ești ignorant și vorbești ca să te afli în treabă
- ești un musulman care folosește Taqiyya ca să ascunzi adevărul despre religia ta, tocmai pentru a o proteja
- ești un musulman Shia care nu consideră autentice sunele Muslim și Bukahari

Deci, care dintre afirmații este adevărată?

Tibi spunea...

"ești ignorant și vorbești ca să te afli în treabă" - te-ai descris pe tine insuti. Uite sa-ti demonstrez ignoranta de care dai dovada, o sursa islamica

http://www.quranexplorer.com/ - asta e o sursa islamica, "amice" :-)

"ești un musulman care folosește Taqiyya ca să ascunzi adevărul despre religia ta, tocmai pentru a o proteja"
sunt Buddhist de fapt, dar nu asta este esentialul. Esential este ca am o copie tiparita a Coranului in biblioteca, alaturi de Biblie - de colectie, imi plac religiile, de asta si pledez sa incerci sa le intelegi in mod corect. Mai, mai, ce te-ai mai grabit sa sari la concluzii.

Taqiyya - nu cunosteam termenul, dar e bine ca l-ai mentionat, ca sa il caut. As spune ca habar nu ai care este rolul acestei practici. am gasit rapid info aici http://en.wikipedia.org/wiki/Taqiyya

"ești un musulman Shia care nu consideră autentice sunele Muslim și Bukahari" - Probabil te referi la Sahih al-Bukhari si secta Al-Suna Muslim - care este o secta, si probabil confunzi al-suna cu "sunni" care e o ramura a Islamului, precum "shia".

Sursa "zero" a Islamului este Coranul, nu diverse secte. La fel si crestinismul are destule secte.

Trage concluziile. Eu te numesc simplu, islamofob (nu de alta dar esti foarte agresiv in raspunsuri)

Tibi spunea...

PS: nu te OBLIGA nimeni sa NU desenezi, e vorba de lipsa de RESPECT in NECUNOSTINTA de cauza (sa propovaduiesti chestiile astea). A, ca desenezi pt tine e treaba ta.
Cu alte cuvinte, si glumele pe seama lui Iisus Hristos care se difuzeaza in public le consider la fel de jegoase.

Sa te vad cum faci ceva intentionat "contra", atunci cand condamna Biserica ceva.

Daca Biserica condamna homosexualitatea n-o sa te futi in cur in public ca sa le arati ca de fapt ai voie - cam asa e si cu desenatul.

Sper ca intelegi acum de ce am afirmat ca nu e ok sa aluneci pe panta ipocriziei.

Zergu spunea...

@Tibi(22): Erau niște variante și acum ai dat răspunsul: vorbești ca să te afli în treabă. Acum să-ți explic de ce.

Islamul e împărțit în două bucăți mari și late: sunni și shia, în funcție de cel pe care l-au considerat ca urmaș legitim al lui Mahomed, Abu Bakr - sunni sau Ali - shia. Primii consideră că tradițiile/practicile (sunnah) sunt parte din religie și ele sunt notate în hadith, de unde numele de sunni, got it, amice?

http://en.wikipedia.org/wiki/Sunnah

Pentru suniți există 2 colecții de tradiții care sunt cele mai de încredere Sahih Bukhari și Sahih Muslim, de unde ți-am spus că una din opțiuni ar fi, dacă ești musulman, să nu accepți practicile ce rezultă din cele două surse de încredere, conform curentului sunit, deci ai fi shia.

Și ca să vezi că vorbești degeaba, uite aici și Sahih Muslim și Sahih Bukhari în engleză și împreună cu alte surse islamice:

http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/hadith/

Dacă mai cauți pe acolo ai sa vezi că e și o traducere a coranului pe care nu am exclus-o ca sursă de informație, dar, dacă n-ai fi fost ignorant, ai fi știut că în Coran nu e relatată viața lui Mahomed, deci era irelevantă în discuția despre viața lui Mahomed.

Oricum, ești ignorant pentru că în comentariul 21 ți-am dat un citat clar care explică ce e Sahih Muslim și, având în vedere ce e și care e poziția marilor curente islamice față de ele aveai trei posibilități pe care le-am expus.


Fiind buddhist probabil îți imaginezi că islamul e o altă religie, dar nu e la fel.

Uite aici un clip, poate mai înveți și tu ceva:

http://www.youtube.com/watch?v=Ib9rofXQl6w

Acu' eu am tras concluziile, dar eu zic așa: lasă presupunerile de-o parte, chiar nu mă crede pe mine pe cuvânt, investighează singur ce spun, du-te direct la textele autentice și trage singur concluziile.


Iar despre islamofobie, nu e vorba, că nu e vorba de o frică irațională ca să fie vorba de fobie. Sentimentul care ar descrie mai clar ce spun e instinct de conservare pentru că islamul nu e o religie, e un cult politic cu față de religie.

Faptul că există într-adevăr indivizi care vor să distrugă democrațiile și gevernele țărilor europene e un fapt dovedit - vezi Dispatchers - Undercover Mosques ca să te convingi:

http://video.google.com/videoplay?docid=2515587181120245843

Agresivitatea nu are nimic de a face cu diagnosticarea unei fobii.

Tu poți să mă numești cum vrei tu, nu dau doi bani pe părerile neinformate.

Zergu spunea...

@Tibi(23): Da, nu am nici un fel de respect pentru Mahomed. Nu am cum să am respect pentru un pedofil criminal.

Cristos a fost un virgin de 33 de ani care s-a plimbat cu 12 hăndrălai după el, dacă a existat tu tragi concluziile.

Glumele la adresa lui Moș Crăciun te deranjează? Le consideri jegoase?

Serios acum, mă doare undeva de faptul că tu crezi că iraționalitatea ar trebui tolerată, să fie din cauză că și tu ești religios, deci ai și tu doza ta masivă de iraționalitate? Dacă o idee e adevărată, atunci ar trebui să existe dovezi în sprijinul ei și cât timp nu e dovedit obiectiv că e adevărată, nu prea are sens să acționezi ca și cum ar fi, dar fix asta au facut toate religiile majore de astăzi: creștinismul, islamul, budismul și hinduismul. Crime în numele unor idei închipuite de niște primitivi și care nu au nici un pic de dovezi în sprijinul lor.


BC poate să facă și să interzica ce vor catolicilor, dar când se întind și vor să își impună dogma lor asupra altora, deja trebuie să le dea lumea peste degetele lor jegoase pentru că nu e treaba lor.

Oricum s-a văzut ce dezastru a fost când religia (în special catolicismul) a acaparat lumea - mă gândesc doar la masacrele din Americi -, nu au nici un drept să pretină vreo autoritate în altceva decât crime.