Cautări pe acest blog

marți, 29 iunie 2010

Criza, banii și biserica - IX

Dacă e teocrație, până și prostu' satului află. Și o află în modul cel mai clar și dureros: banii se aruncă pe geam cruci de fier care valorează 13 miliarde de lei vechi, crucea mă-sii de treabă. Ce mă enervează cel mai tare e declarația țăranului acela ce zice că-s bani la stat destui, dar la oameni nu-s. Băi, sclavule, statul ar trebui să fie în subordinea ta, nu invers!

Asta face religia din oameni, vite docile care acceptă umilirea cu un zâmbet tâmp pe față și fără a comenta nimic despre faptul că hoții au averi imense și nici nu-s taxați...



Localnicii s-au inchinat cand au vazut lucrarea care se inalta in Pasul Tihuta. Crucea pentru care consiliul judetean Bistrita Nasaud a alocat anul trecut 13 miliarde de lei vechi nu este nici suflata cu aur si nici batuta in diamante. Este din otel, asezata pe un soclu urias din beton.

Cu frica de Dumnezeu, insa cu gandul la cele lumesti, oamenii marturisesc ca si-ar fi dorit ca banii sa fi fost investiti altfel. Oficialii sunt insa alta parere.

Liviu Rusu, presedinte Consiliul Judetean Bistrita: "Cu credinta nu putem glumi. O parte din cosilieri au votat acest proiect si noi am pus-o in aplicare. Costa 13 miliarde in totalitate, sapte miliarde soclul din beton si sase miliarde crucea. Este o emblema, un simbol intre cele doua judete. E un parteneriat intre consiliul judetean si Bartolomeu Anania."

Lucrarile la crucea din Pasul Tihuta au fost demarate anul trecut, in iulie, si acum sunt pe sfarsit. Peste doua saptamani va avea loc ceremonia de inaugurare.

Crucea mamelor voastre de hoți, acum plătiți polițele pentru manipularea proștilor prin intermediul bisericii, nu?

21 comentarii:

Engineered spunea...

Păi Zergul, cum, nu îți dai seama? Crucea aia le va amplifica rugăciunile până la tăticul ceresc, pentru că acum el nu mai aude bine din cauza paraziților creați de atei.

Săracii oameni...săracii noi.

0Z spunea...

Nu stiu daca se putea pune ceva mai urat pe acel deal frumos, ca un falus crucifer metalic imens.

In mod ironic, autoritatile au rastignit bugetul.

Monica spunea...

Observ o pasiune crescanda din partea religiosilor pentru lucrurile mare. Crucea asta va fi imensa, la fel si catedrala bantuirii neamului. Cum de nu le suna crestinilor un pic dubioasa merenia pe care o predica preotii in bisericile pline de aur? Cum de mai cred tampeniile cu "fericiti cei saraci"? E insultator sa il vezi pe preafericitu' cerand enoriasilor sa cotizeze cu donatii, in timp ce el arboreaza cu mandrie lanturi mai ceva ca rapperi din US.

Anonim spunea...

@Monica:

Da-te fa in gura ma-tii de jidanca degenerata. Muiere spurcata. Si cum ai vrea sa umble IPS? In blugi? Cretinilor. Alea sunt insemne sacre.

Eh, uite asa cum s-a inaltat aceasta cruce, simbol al lui Hristos si al Mantuirii, asa se va ridica si Catedrala in curand, iar voi veti latra in continuare pe bloguri insignifiante, ca niste paduchi insignifianti ce sunteti.

Anonim spunea...

@Zergu:

Vezi ca la vorbele mele ajungi? Hahaha. Tavaleste-te in chinuri cacatule. Voi aberati pe bloguri ca imbecilii, iar noi barbatii adevarati contruim ce trebuie construit.... Retine ce-a zis consilierul si tavaleste-te in continuare: "Cu credinta nu putem glumi."

Hahaha!

Andrei spunea...

Mda...Antisemit(bănuiesc că primata de mai sus a vazut The Schindler's List pe profilul Monicăi și a tras concluzia că trebuie să fi evreu sa fi oripilat de holocaustul la care biserica catolică a pus umărul cu un rictus de hienă, probabil membru al organizației fasciste, noua dreaptă), misogin și prost.
Dragă cetățene, or fi ele sacre pentru tine. Dacă e așa, te rog contribuie tu și restul cetățenilor cu mintea în pioneze din buzunarele proprii. Țara asta, pe hârtie cel puțin, e un stat laic, fără religie de stat. Stop bugetării de către stat a bisericii ortodoxe, stop îndoctrinării copiilor în școli.

PS: sub apărarea anonimatului e ușor să vorbești.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mihai Muraru spunea...

Zergule, nu cumva ai Ip-ul primatei care a scris dejectile de mai sus?

Ca ar trebui sa il dam gratis unor hackeri, poate ii face calculatorul risnita de cafea....

:(

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
0Z spunea...

E un troll care sufera, dar nu sufera destul (pentru ca e un las extrem de egoist).

Nu-l bagati in seama, o sa se stearga Zergu mai tarziu injuraturile. Imaginati-va e un robot de viagra-spam --- ignore.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Zergu spunea...

Scuze pentru că am fost nevoit sa las să treacă toate comentariile, deci și cele ale anonimului imbecil. Am fost plecat din București și am preferat să dezactivez moderarea, decât să omor discuțiile, și judecând după discuțiile generate de postările anterioare (cea despre necesitatea discursului anti-irațional și cel referitor la ego-ul credincioșilor) cred că am procedat corect.

Acum am șters comentariile trollului.

Monica, sper să nu te fi supărat din pricina imbecilului. Oricum, un zero ca anonimul imbecil merită tratat cu indiferență.

@Engineered: Amplificator pentru milogeli. Să le-o zic pe-aia cu „Dumnezeu îți dă, da' nu-ți bagă-n traistă”?

@ZDragomir: Exact. Eu am mai spus că ortodocșii n-au nici pic de simț estetic. Tocmai m-am întors din Transilvania și am văzut atâtea biserici protestante, reformate sau catolice, toate frumoase și o plăcere de privit, dar toate, cu excepția uneia, aveau clar nevoie de reparații. La întoarcere am trecut în Moldova și puteam identifica imediat care sunt bisericile ortodoxe după lipsa simțului estetic ce le caracterizează.

@Monica: Era o vorbă prin Shrek: „I think somebody's compensating for something”. Cred că e cazul și la religioși. N-au idei, n-au dovezi, își pierd autoritatea și încearcă să compenseze prin propagandă și construcții falice.

@Anonim: ți-am șters comentariile cu excepția celor de la numerele (4) și (5) ca să se vadă ce discurs poate să aibă un creștin ortodox. Restul comentariilor erau și mai abjecte, așa ca te-am onorat păstrând doar pe cele mai puțin imbecile și cele mai puțin bădărane dintre ele.

Dacă tu ai impresia că treaba asta cu crucea va face cinste, e clar cu cine avem de-a face.

Cu iraționalitatea și imbecilismul nu ai ce discuta. Tu ești o dovadă în acest sens. Dacă tot crezi în viața de după moarte, de ce ne mai plictisești cu prezența pe lumea asta?

@Mihai Muraru: Bună idee :D

Anonim spunea...

Tocmai m-am întors din Transilvania și am văzut atâtea biserici protestante, reformate sau catolice, toate frumoase și o plăcere de privit, dar toate, cu excepția uneia, aveau clar nevoie de reparații. La întoarcere am trecut în Moldova și puteam identifica imediat care sunt bisericile ortodoxe după lipsa simțului estetic ce le caracterizează."

Zi sa moara ma-ta, baga-mi-as pula-n mata si in simtul estetic al ma-tii?

Ia zi, jegule, ai vazut cumva si biserica aia unde acum cateva zile, un sectant protestant(ca unitarienii tot de la boii lui Luther se trag) - si-a omorat ambii copii, decapitandu-i aproape? Ia zi? Cat de "estetica" ti se pare treaba asta? Baga-ti-ai pula-n familia ma-tii, de sectant bagabont ce esti si tu.

Hai sictir, du-te dracu.

Zergu spunea...

@Anonim (17): Să moară mă-ta!

Nu am văzut acea biserică, dar eu vorbeam de arhitectură, nu de dezaxați ca tine care cred în zei.

Ăla de și-a omorât ambii copii, culmea, i-a omorât pentru că a crezut că așa îi reunește cu mama lor care murise cu ceva timp în urmă. Ghici ce doctrină i-a bagat în cap idea asta? Îți dau un pont, doctrina aia e bazată pe cartea aia cu cruce pe ea.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Zergu spunea...

@Anonim (19): Ți-am șters ultimul comentariu pentru că ți-am promis că n-o să mai las comentariile tale să treacă, indiferent de conținut. Faptul că au trecut câteva s-a datorat faptului că am dezactivat moderarea cât am fost plecat și, ulterior, faptului că vreau să vadă și alții mostre ale imbecilităților tale.

Hai, pa, că mă plictisești!

krossfire spunea...

Mai fain e cand se apuca sa toarne cate o constructie din asta de anvergura (nu neaparat cruci de 50 de m) in curbele periculoase, chipurile pentru aparare. Numa bine sa vezi noaptea ceva care reflecta lumina in ochii tai...