Cautări pe acest blog

luni, 7 iunie 2010

Criza, banii și biserica - VII

Patriarhul Daniel e un ipocrit parșiv căruia nu-i pasă deloc de ce se întâmplă românilor. Citiți și voi și judecați dacă n-am dreptate:


Patriarhul Daniel, Preafericit cu aur şi lux la întâlnirea de 40 de ani cu colegii de liceu

Absolvent al colegiului din Lugoj, Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a reîntâlnit cu colegii. În timp ce foştii lui colegi de liceu se tem pentru pensii scăzute, Patriarhul a coborât dintr-o limuzină de lux şi a făcut donaţii în aur.


Deci, să recapitulăm până aici: chiar dacă patriarhul știe că are colegi care nu mai știu ce să facă de frica reduceri pensiilor cu 15%, el vine și își etalează opulența făcută pe spinarea noastră a tuturor cu scopul clar de a face prozelitism pro-BOR (evident, indirect și pro-catedrală) și împotriva foștilor lui colegi.

Trinitas TV, televiziunea personală a Patriarhului Daniel, a avut exclusivitate la "ora cea de taină" din Banat


Hai nu zău! Ce tupeu nesimțit. Își fac propagandă pe spinarea unui eveniment la care patriarhul are tupeul de a etala furăciunile făcute și pe spatele colegilor. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă cineva ar fi refuzat să fie filmat de minunata televiziune de partid biserică? Pe ce baze a fost stabilită „exclusivitatea” și cui i s-a cerut exclusivitatea? Fac pariu că nimeni nu le-a cerut acordul foștilor colegi ai lui Daniel...

Colegii de odinioară ai Preafericitului Daniel, care a venit în vizită la Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, şi-au privit cu pioşenie fostul coleg de clasă. Foştii profesori au venit şi ei să îl vadă pe Patriarh şi să discute cu cel care, înainte de alegerea ca şef al Bisericii Ortodoxe Române, era cunoscut drept Dan-Ilie Ciobotea.


Au privit cu invidie sau cu ochi de sclavi, vă spun eu. Dacă ar fi avut coloană vertebrală și minte, l-ar fi dat în șuturi afară pe ușă, propagandist oportunist și fără scrupule ce e el!

După „ora de dirigenţie” ţinută de profesorul de sport Francisc Corbeanu, colegii au încercat să depene amintiri din vremea liceului cu Preafericitul Daniel, dar acesta nu a fost prea deschis la conversaţie.


Evident, el venise acolo din cu totul alte motive, nu ca să se încurce cu prostimea, ci ca să facă prozelitism.

Patriarhul a donat şcolii o cruce imensă de aur şi mai multe cărţi pe teme religioase. Discursul invitatului de onoare a fost exclusiv religios.


Când v-am spus eu că a venit sa facă prozelitism religios...

Băi, vindeți crucea aia de aur și reparați școala aia, dotați un laborator sau ceva de genul, nu fiți proști!

Preafericitul Daniel a participat la o masă festivă. „Ştiam că Daniel va ajunge sus. Avea vocaţie religioasă şi l-am susţinut. A fost un elev special”, a spus fostul diriginte, Francisc Corbeanu.


Alt lingău sclav. Băi fraiere, nu o să-ți dea nici un os de ros, nu te mai gudura ca un câine hămesit de foame, că le ține toate pentru el.

Măcar unii mai au un pic de coloană vertebrală și povestesc cine e Dănuț:

Fura ceapă din curtea liceului

Înainte să plece la masa gestivă, Patriarhul s-a pozat cu foştii săi colegi, pe care i-a şi binecuvântat apoi. Din cauza programului strict, Daniel nu va mai ajunge la mormântul părinţilor săi din satul natal.

„Am locuit împreună în internat, timp de doi ani. Săptămânal mergeam în curtea liceului de unde furam ceapă. Puteam cumpăra orice, numai ceapă nu”, a declarat Emilian Iftode, fost coleg de clasă cu Patriarhul.


Dar cea mai picantă parte a articolului este asta în care se face referire la un moment în care parșivul se pare că ar fi recunoscut ceea ce știam de mult, nu-i pasă deloc de oameni:


Cetăţenie de onoare încoronată cu o coajă de pâine

În Iulie 2008, Preafericitul Daniel a trecut printr-un moment penibil în momentul în care se afla într-o vizită oficială la Timişoara, unde trebuia să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Primarul Gheorghe Ciuhandu urma să îi ofere distincţia într-o ceremonie publică, dar chiar înainte de discursul de mulţumire a Patriarhului, o jurnalistă timişoreană a luat cuvântul. Femeia i-a oferit capului bisericii o pungă cu două felii de pâine uscată şi un leu. „Pentru conducătorul Bisericii Ortodoxe nu contează că oamenii mor de foame! I-am adus o bucată de pâine şi 10.000 de lei vechi. L-am întrebat pe Patriarh dacă pentru Biserica Ortodoxă Romană contează că oamenii mor de foame. Mi-a zis că nu", a ţinut să spună jurnalista în faţa publicului.


Luați-o de pe mine, eu nu mănânc pâine, doar cozonac! Și ce e aia hârtie de 1 leu? E o abominație în ochii Domnului!

Lucrurile stau simplu:
  • fie Biserica Ortodoxă Română are suficienți bani din afacerile lor, deci își poate plăti angajații - preoții - și, în consecință, nu au nevoie de bani de la sta și mai și trebuie impozitați,
  • fie Biserica Ortodoxă Română nu are suficienți bani, inclusiv cei din donații, deci nu reprezintă o țintă utilă a banilor enoriașilor, după judecata enoriașilor, deci statul n-ar trebui să le dea bani pentru că nimeni nu consideră că are nevoie de serviciile lor, conform donațiilor.
Dar știm cu toții ce averi imense, nu glumă, are BOR, deci să-i impozităm, zic.


Articolul citat este acesta.

13 comentarii:

Prometescu spunea...

Seamană cu vizitele de lucru pe care le făcea ”Genialul Cârmaci” la uzine și fabrici.

Aici în schimb vine ”Porc-Fericitul” la fabrica de dobitoci - școala românească. (A se vedea și poza cu elevii ”pionieri”, pardon, ”pioși” care stau să țină în mână trandafiri pe sub care să treacă ”Porc-Fercitul”.

0Z spunea...

A venit cu bling bling sa impresioneze fraierii (credinciosii). Revoltator e putin spus.

Daca as fi directorul scolii, as amaneta crucea si as baga banii in laborator de biologie si it.

0Z spunea...

Merita mentionata si stirea cu fratele acestui prefericitului sclipicios:

- patriarhul a falsificat documente dupa decesul parintilor ca sa ajung proprietatea la BOR
- fratele vrea sa treaca la catolici, ca sa-i faca in ciuda...

Zergu spunea...

@Prometescu: Chiar nu puteam să-mi dau seama de unde mi-e familiară imaginea. Mersi. Am să încerc o abordare artistică. Dacă îmi iese, o public :-).

@ZDragomir: Ce amanet? Topită sau vântută ca atare, fără discuție. La amanet îți iei țeapă.

Știam de articol, sper să-l includ cât de curând într-un articol.

Anonim spunea...

Zergu, ce masina ai??

Ioana spunea...

@Zergu: nu ca as (putea vreodata) fi de acord cu ce face BOR si preasfintii ei, dar esti sigur ca povestea cu fratele si actele si casa alea alea e adevarata?

Zic asta ca mi-am adus aminte de nush ce mail de amenintare de la BOR pentru nushcine si parca nu prea a fost dovedita tarasenia aia, sau nu am mai urmarit eu (?)

Ioana spunea...

Pardon, comentariul dinainte cu povestea la nush ce hartii era pentru Dragomir

Zergu spunea...

@Anonim (5): Una nașpa cu patru roți.

@Ioana (6): Mă eu am citit articolul și frete-su așa susține. Cică patriarhului îi dau dreptate Biserica Ortodoxă Română (îți dai seama cât de credibili și imparțiali sunt în problema asta) și autoritățile locale din sat (care, dacă treaba e pe bune, probabil au beneficiat și ei de ceva șpagă că au primit actele false și au închis ochii). Deci nu știu, dar nu mi se pare neplauzibil, mai ales că a mai fost acuzat și la faza cu pâinea uscată de la Timișoara că nu are nici pic de morală și nu-i pasă de copiii care mor de foame.

(Acu' am văzut și eu că lu' ZDragomir i-ai scris.)

0Z spunea...

E greu sa ajungi la sursa directa. Si daca declaratiile fratelui ar fi acelea, nu ar insemna ca sunt adevarate (ar putea fi amandoi niste escroci... ), dar ca noutate este complet plauzibila. Romania este tara tuturor posibilitatilor criminale.

Anonim spunea...

Masinile cu 4 roti nu sunt naspa!
Ma refer...ce marca:)

Zergu spunea...

@Anonim (10): Mai nașpa decât ălea cu 5 roți? Marca, banu' ...

Anonim spunea...

Crede Daniel in religie? Sa fim seriosi. E cat se poate de ateu. La fel cum sunt cei mai multi popi.

Zergu spunea...

@Anonim(12): Nu îmi pasă dacă e ateu, deist, teist sau creștin, este un nesimțit. Nu mi-e frică să spun că e nesimțit și hoț pentru că poate o fi ateu sau nu. A fi ateu nu implică moralitate la fel cum a fi credincios nu implică moralitate.