Cautări pe acest blog

marți, 22 iunie 2010

Femeia în Islam II

Ce ne putem aștepta de la un sistem politic cu față de religie care consideră femeia proprietate care poate fi pasată pe scară ierarhică?

Sahih Bukhari, Volume 7, Book 62, Number 55:

Narrated 'Abdullah bin 'Umar :

'Umar bin Al-Khattab said, "When Hafsa bint 'Umar became a widow after the death of (her husband) Khunais bin Hudhafa As-Sahmi who had been one of the companions of the Prophet, and he died at Medina. I went to 'Uthman bin 'Affan and presented Hafsa (for marriage) to him. He said, "I will think it over.' I waited for a few days, then he met me and said, 'It seems that it is not possible for me to marry at present.' " 'Umar further said, "I met Abu Bakr As-Siddique and said to him, 'If you wish, I will marry my daughter Hafsa to you." Abu Bakr kept quiet and did not say anything to me in reply. I became more angry with him than with 'Uthman. I waited for a few days and then Allah's Apostle asked for her hand, and I gave her in marriage to him. Afterwards I met Abu Bakr who said, 'Perhaps you became angry with me when you presented Hafsa to me and I did not give you a reply?' I said, 'Yes.' Abu Bakr said, 'Nothing stopped me to respond to your offer except that I knew that Allah's Apostle had mentioned her, and I never wanted to let out the secret of Allah's Apostle. And if Allah's Apostle had refused her, I would have accepted her.' "


Nimic altceva decât barbarism față de femei.










Aceste femei au beneficiat de chirurgie plastică reparatorie, fiecare dintre ele fiind supuse chirurgiei reparatorii de la 7 ori până la 25 de ori în unele cazuri. Altfel, probabil că ar fi arătat ca aceste femei care nu au beneficiat deloc de chirurgie plastică reparatorie:


Majoritatea „motivelor” pentru aceste atacuri sunt refuzul de a accepta o căsătorie, dorința de a divorța. Alteori, „motivele” sunt conflicte între familii, dorința de a nu avea femei în familie sau pur și simplu dorința de a înjosi femeia după un viol multiplu.

De reținut este faptul că toate aceste femei arse cu acid sunt femei din Pakistan, aceeași țară retrogradă care a interzis accesul la Facebook, YouTube și câteva pagini de pe Wikipedia ca urmare a evenimentului „Everybody Draw Muhammad Day” (un eveniment de protest împotriva cenzurii și autocenzurii referitoare la islam în urma amenințării fanaticilor religioși islamici).

O cultură care nu are de ce să se teamă și nu are de ce să-i fie rușine, nu se teme de libertatea de exprimare, dar într-o țară în care astfel de forme de terorism personal sunt, probabil, doar vârful aisbergului, libertatea de exprimare poate aduce la suprafață lucruri oribile. Iar pakistanezii știu că ceea ce fac nu este tocmai... normal, pentru ca altfel nu s-ar opune libertății de exprimare. Regimurile opresive nu au nevoie de critică, ba o urăsc și încearcă să o înnăbușe pentru că orice critică le slăbește puterea.

Vedeți întregul articol și pozele cutremurătoare și detalii despre dramele acestor femei la tampabay.com.

2 comentarii:

adrianS spunea...

Să îndrăznească cineva să-mi mai zică despre binefacerile religiei !

Văd articolul ăsta ca un fel de alegorie . Asta face religia în general , mutilează firea umană iar în unele cazuri , o face la propriu .

P.S. : Toate pozele sunt tulburătoare , dar a treia m-a atins profund .

Zergu spunea...

Exact. Religia și gândirea magică doctrinară mutilează firea umană.

A treia poză e șocantă pentru că îți dai seama că acea femeie era foarte frumoasă, iar un barbar primitiv a mutilat-o pentru că nu i s-a supus. Singurul lucru pe care l-a gândit omul peșterii a fost violența. Și mai au tupeul să spună că e religia păcii...

Parcă și-i aud pe câte unii zicând „da' nu e religia de vină, ci niște imbecili au făcut islamul nu susține asemenea acte”. Ba e vina religiei islamice, pentru că religia aia imbecilă spune că metoda prin care femeia poate ajunge garantat în paradis e dacă ascultă de bărbat, tot islamul spune clar că femeia e inferioară bărbatului și în tribunalurile islamice mărturia ei face jumate cât cea a unui bărbat, plus că sistemul ăsta politic ce să dă drept religie spune clar în Coran că femeile sunt handicapate mental (bine-nțeles, u cu cuvintele ăstea).

Mentalitatea generată de islam e responsabilă pentru faptul că societatea aia imbecilă a ajuns să aibă un fenomen al atacurilor cu acid asupra femeilor, nu altceva. Desconsiderarea femeilor în toate aspectele vieții are acest efect.