Cautări pe acest blog

joi, 17 iunie 2010

Superstiții și tribalism - botezul și flegmele

O conversație pe messenger

I: ma scarbesc la culme astia
I: am fost la un botez in weekend
I: a botezat soacra-mea
I: [..] 200 lei taxa de botez in CT
I: nu imi venea sa cred
I: si mai e si mitul ala super tare- cei care nu sunt botezti put
I: asta mi se pare cea mai tare
I: toata lumea e convinsa ca cei ce nu sunt botezati put de-i ia dracu
Z: p-asta n-am mai auzit-o
I: pai cum.. tu nu stii ca si tiganii care se spala put? :))
I: si arabii?
I: si negrii?
I: stii ca dupa botez
I: obiceiul este ca dupa baia pe care o faca nana sa te scuipe peste tot
I: apropo.. io vorbesc ironic acum
Z: și care e scopul la flegme?
I: iti redau si eu ce spun altii
Z: (evident. mi-am dat seama că reproduci)
I: nu stiu exact insa am mai auzit chestii de astea de genul.. ii put picioarele ca nu l-a scuipat nana cum trebuie
Z: asta e tribalism pe față
I: :))
I: cel putin pe la mine pe la tl asa e conceptia ca toti cei nebotezati intru hristos au un miros specific
Z: nu e cu nimic diferit față de ăia prin africa care se supun circumciziei pe la 18-20 de ani după ce în ultim zi a ritualului de trei zile sunt mâzgăliți cu un amestec de tărâțe și balegă
I: :)))
Z: sunt surprins, Tulcea e unul dintre cele mai puțin religioase județe (poate din cauză că densitatea e mică)
I: in africa mi se pare mult mai tare ritualul ala cand barbatii ajung la maturitate si dau nush ce teste iar femeile care il sustin o incaseaza rau cu bete
I: am vaz pe discovery
Z: p-ăsta nu-l știu
I: le bat pana aprope ca lesina
I: si ele danseaza in tot timpul asta si urla si ii provoaca pe barbati sa mai dea


Asta n-o știam, dacă nu te botează, puți. Probabil că europenii ăia din Evul Mediu și până acum relativ recent nu se botezau cum trebuie de s-a întâmplat că atunci când au ajuns europenii în Japonia, japonezii spuneau de europeni că put. Nu mă întrebați cum se botezau japonezii și nu puțeau.

Dacă vreți să mai citiți despre superstițiile legate de botez vă recomand articolul ăsta. Dacă vreți sa vedeți ce superstiții stupide demne de evul mediu întunecat sunt îmbârligate cu ortodoxismul, citiți articolul ăsta.

9 comentarii:

Bezbojnicul spunea...

Apropo de putit, uite o povestioara interesanta. Se pare ca poti sa botezi albii pana la cristos, ca tot o sa puta pentru celalte rase:

http://nucredetzi.ablog.ro/2010-06-14/rasismul-nu-este-apanajul-albilor.html

Zergu spunea...

Da, o știam. E foarte interesantă chestia. Deși eu am stat de vorbă și cu arabi și cu negri, n-aș putea spune că put, ci că au un miros deosebit, nu neapărat deranjant. E cam ce se discută și în comentarii.

Monica spunea...

Recunosc, n-am mai auzit așa ceva până acum. În Oltenia am auzit doar că dacă nu botezi copilul până la șase luni, o să plângă toată viața. Partea asta cu rasismul, cu negrii și arabii care put pentru că n-au fost botezați de un popă ortodox e ceva incredibil.
Totuși, taxa de botez e mică. Am fost la nunta vară-mii, care și-a botezat și gemenii în aceeași zi, la începutul lui mai, anul ăsta. Și a plătit 2000 de lei pentru toată distracția de la biserică, dar au primit o chitanță de 300 ron. Nimeni n-a protestat, iar când am aflat eu asta, la vreo săptămână după nuntă, era prea târziu să fac scandal.

Zergu spunea...

@Monica: Nu am cunoscut suficient de mulți ca să spun că știu ca e un fapt, ar putea să fie doar selecție observațională din partea mea. Ce știu e că, de exemplu, chinezii nu am simțit să aibă vreun miros mai deosebit. Sunt unii care lucrează aproape de unde lucrez eu și merg de multe ori în același metrou cu unii dintre ei și nu-mi aduc aminte sa fi simțit vreodată un miros, exceptând o dată când era un muncitor în construcții care era după efort, se pare.

Legat de taxa pe „extras creierul”, cam așa fac delapidare de fonduri, că banii ar intra în visteria bisericii dacă ar da chitanță. Dar la 1700 RON băgați direct în buzunar, e chiar mișto.

Cred că dacă o să vină vreodată vorba de botez la copii mei, o să cer chitanță la tot, dacă nu reușesc să previn mizeria. Iar dacă nu vor să dea, motiv în plus să-mi bag picioarele :D

Bogy spunea...

Deci in urma acestui articol am aflat ca nu exista puturosi, ci doar nebotezati :))
Lumea asta e plina de zicale si superstitii

0Z spunea...

Mirosul oamenilor poate fi diferit la cei cu piele diferita (fiind produs de piele). Explica consta in faptul ca toti avem un miros, doar ca nu-l simtim pentru ca stam in el tot timpul. Cainii stiu asta, noi nu prea. Nu simtim mirosul la cei cu piele asemanatoare fiindca seamana cu al nostru (in general), si varianta reciproca...

Ceea ce e mai interesant este ca exista anumite instincte in creier care produc atractie puternica intre oameni cu mirosuri diferite... un fenomen ce duce la o diversitate mai sanatoasa a setului de gene.


Chestia cu botezul e fantastic de stupida. Chiar mi-e mila de saracul copil care e acoperit cu virusi si bacterii din toate partile.


P.S. a vazut cineva "Perfume. The story of a murderer"?

Cris spunea...

Yep. Fain. Absolut fascinant filmul, desi am dubii privind potentialul senzorial uman.
Eu zic ca fara "rebotezare" macar la 2-3 zile (si de mai multe ori pe zi, vara) rezultatul e complet nefericit.

Claudiu spunea...

Te inteleg perfect, dar nu inteleg care este legatura cu inexistenta lui Dumnezeu.

De ce oamenii cand vad lucruri rele in lume dau vina pe Dumnezeu, sau de ce spun ca nu exista... astea nu sunt argumente.

Zergu spunea...

@Claudiu: N-are nimic de-a face cu inexistența veunui (dumne)zeu, ci cu tribalismul, superstițiile și ritualurile repetate mecanic fără nici o noimă. E vorba de oi care repetă ce văd la alte oi fără să se întrebe măcar o secundă dacă ceea ce fac are vreun sens.