Cautări pe acest blog

miercuri, 23 iunie 2010

Teocrația în România IV

Logosfera ne anunță că România, per total, este mai religioasă decât localitatea care e declarată cea mai religioasă din Turcia. Ei au 23 de moschei la 23.000 de locuitori, deci o medie de 1000 de locuitori la o moschee. Noi avem media asta la nivelul întregii țări raportată la numărul de biserici, așa cum arată imaginea pe care am mai prezentat-o și cu alte ocazii:



Dacă punem la socoteală că închidem, în medie, 3 școli pe zi și deschidem o biserică la fiecare 2 zile și, pe deasupra, nici nu taxăm cultele religioase, așa cum fac alții mai ortodocși ca noi, este clar că în curând România o să se cheme Republica Teocrată România, asta, dacă nu facem nimic pentru a crește nivelul de educație. Eu încerc să fac asta cu blogul ăsta amărât. Tu ce faci? Ai discutat cu membrii familiei tale, cu cunoscuți, cu nepoții tăi?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumoasa va iesi Catedrala Mantuirii Neamului, iar tu te vei tavali in chinuri de ciuda, fraiere.

Prima conditie ca o biserica sa iasa frumoasa este sa nu-i lasi pe arhitectii astia sa-si vare coada . Din mana lor ar fi iesit o constructie futurista , bizara , de avangarda care ar fi semanat cu orice numai cu o biserica nu . Pai uitati-va ce vile infecte au impanzit Romania . In ziua de azi arhitectii sunt o pacoste fiindca sunt victimele dorintei lor PATOLOGICE de a fi originali . Niste degenerati. Bine a facut BOR ca i-a tinut departe de acest proiect .

Zergu spunea...

Din comentariul tău lipsește o parte esențială: „cicalaca cichicea”.

0Z spunea...

....RoBmania.

ROB, ROÁBĂ, robi, roabe s.m. și f. 1. (În evul mediu, în țările române) Om aflat în dependență totală față de stăpânul feudal, fără ca acesta să aibă dreptul de a-l omorî. ♦ Om care muncește din greu. ♦ Persoană luată în captivitate (și folosită la munci grele); captiv. ♦ (Pop.) Deținut, întemnițat. ♦ Fig. Persoană foarte supusă, foarte devotată cuiva. ♦ (În limbajul bisericesc) Persoană credincioasă; creștin. 2. Om aflat în relații social-politice de subjugare, de aservire. 3. Fig. Persoană subjugată de o pasiune, de o preocupare copleșitoare, de o obligație. – Din sl. robŭ.

Prometescu spunea...

@Anonim

-Ar fi ideal ca McCatedrala Șmenuirii Neamului să fie construită chiar fără arhitect. Așa cel puțin se va prăbuși mai repede...

Kitana spunea...

mi se pare de un prost gust teribil, mai rau decat vila lu' alde Videanu care are o arhitectura oribila (parerea mea)
Sper ca nu se va construi NICIODATA asa ceva, respectiv Catedrala bantuirii neamului

Anonim spunea...

Am vazut chiar un proiect fainut, care chiar semana cu o catedrala, dar, in mod evident, popii cei slinosi au ales pilele/influenta/interesele in locul bunului simt. Ce am vazut ca se va construi seamana mai mult cu o vila pentru tiganii cersetori.

0Z spunea...

goamanu, nu mai e nevoie de nici un fel de biserica in tara asta, mai ales in zone urbane sufocate de masini si deficitare in spatiu verde... N-au decat sa-si picteze proiectele pe pereti in bisiricile deja construite.