Cautări pe acest blog

luni, 26 iulie 2010

Despre popi...

Un copil din Republica Moldova a fost omorât de un popă creștin ortodox în timpul vrăjitoriei de botez.

ȘOCANT: Bebeluș înecat în timpul unui botez, care a avut loc joi seara. VEZI VIDEO!

Comuna Mihăileni din raionul Râșcani este în șoc. Joi seara, un bebeluş a murit înecat în timpul botezului. Pe cazul dat a fost deschis dosar penal, pentru omor din imprudenţă.

Potrivit comisarului raionului Râşcani, Valeriu Moscalu, tragedia s-a produs din cauza neglijenţei preotului. Până acum, însă, poliţia nu a reuşit să discute cu el, pentru că nu răspunde la telefon, transmite PublikaTV.

Potrivit sursei, părinţii copilului spun că bebeluşul a fost scufundat de 3 ori în apă, iar după ce a fost înmânat părinților a început să facă spume la gură. A murit în drum spre spital, iar expertiza a arătat că s-a înecat după ce preotul Valentin Țărălungă l-a scufundat în apă.

UNIMEDIA menționează că potrivit Mitropoliei Moldovei, un astfel de caz nu a mai fost înregistart în țara noastră.

Lupul Sur a scris despre reacțiile retarde și imbecile ale îndoctrinaților (sclavia e clară în comentariile citate), iar TLP a scris despre dublul standard pe care-l aplică credincioșii pentru a-l apăra pe criminalul popă și cel pe care-l aplică în alte cazuri nelegate de religie.

Eu cred că mai important este următorul articol pe tema acestei crime, articol publicat pe o pagină de știri despre creștin ortodocsism:

Un copilaș a fost înecat în timpul săvârșirii Tainei Sfântului Botez

Un caz șocant a avut loc joi seara în s. Mihăileni, r-l. Râșcani, unde părintele Valentin Țarălungă, în timpul săvârșirii Tainei Sfântului Botez a pierdut un copilaș! Desigur, presa profită din plin de subiect, gurile rele s-au năpustit ca niște lei, asupra părintelui și a Întregii Biserici Ortodoxe! Rătăciții de la Unimedia, judecă la dreapta și la stânga, scoțând blasfemii și blesteme. Ce să-i faci.... Fiecare scoate din adâncul inimii ceea ce are acolo...

Cazul este într-adevăr tragic și dureros. Până a judeca, în special fiecare dintre noi preoții, poate că ar fi cazul să medităm că, să ne apere Bunul nostru Dumnezeu! Fiecare am fi putut fi în locul părintelui Valentin, și să ne ferească Dumnezeu, putem fi în orice moment. Știm cu toții cum lucrează diavolul. Eu zic, ca Biserica Ortodoxă, în toată plinătatea sa, astăzi mai mult ca oricând să se roage pentru părintele Valentin și pentru părinții acestui copilaș, ca Dumnezeu să-i aibă pe toți în pază! Nimeni nu dorește așa ceva. Sunt sigur, nu au dorit moartea copilașului nici părinții, nici nănașii și cu atât mai mult, bietul părinte. Nu trebuie să judecăm pentru că cu toții suntem supuși păcatului, iar diavolul ne poate ispiti în orice moment!

Dumnezeu să ne miluiască cu al său har și cu a sa iubire de oameni! Doamne, ajută și întărește și pe robul Tău, Preotul Valentin!

Preot Iulian Rață
Pe scurt:
  1. situația nu e gravă, copilul nu e mort, doar „l-a pierdut” popa
  2. oameni răi sunt cei ce arată ilegalitățile și crimele ortodocșilor
  3. cei ce raportează cazul sunt niște rătăciți și blasfemiatori
  4. se declară destul de clar că e clar că cei ce au raportat crima în presă și cei ce-i critică pe popi sunt răi și plini de ură până în măduva oaselor
  5. nu-l judecați pe popa criminal
  6. oricine ar fi putut fi în locul criminalului popă (deși doar unii sunt popi și pun interesele lor meschine înainte de orice)
  7. diavolul de de vină, nu popa
  8. NU JUDECAȚI, DIAVOLUL VĂ ÎNDEAMNĂ LA ASTA!
Răspunsul meu este:
MÁFIE s. f. Asociație teroristă secretă care practică șantajul și asasinatul. ♦ Grup de indivizi cu îndeletniciri suspecte. ♦ Grup de persoane legate între ele prin preocupări comune și care îsi apără reciproc interesele (meschine). [Acc. și: mafíe] – Din it. mafia.
Acestor tip paraziți le urez „să se piardă” și ei în circumstanțe din cele mai chinuitoare!

Mizerabilul articol ortodox este aici: http://ortodoxia.md/stiri/14-stiri/3145-un-copila-a-fost-inecat-in-timpul-svaririi-tainei-sfantului-botez

50 comentarii:

Unknown spunea...

Cine zicea ca preotii nu cred in teoria evolutiei? popa asta a demonstrate selectia naturala!

Pezevenghiu spunea...

[unde părintele Valentin Țarălungă, în timpul săvârșirii Tainei Sfântului Botez a >pierdut< un copilaș!]
Ca sa parafrazez, in the silent words of Virgin Mary, it's not a fuckin' set of car keys.

Anonim spunea...

E Rromanika, e Moldova, nimic neobisnuit...

0Z spunea...

Da ... pierdut ... cine isi putea imagina ca apa poate intra in plamani ? Eu nu am auzit niciodata de oameni care sa moara datorita inundarii plamanilor...

0Z spunea...

Vorbind de acte imbecile facute de adulti credinciosi copiiilor:

http://www.guardian.co.uk/society/2010/jul/25/female-circumcision-children-british-law

(e cu video... dramatic)

adrianS spunea...

Încă odată, Dumnezeu cel Preaslăvit ne arată valoriile ortodoxiei ca să ne întoarcă la calea cea dreaptă : )

Acum serios vorbind, am rămas fără cuvinte când am auzit prima oară. Nici nu vreau să ştiu ce-o fi în inimile părinţiilor : ((

Anonim spunea...

Mafioţii ăştia de preoţi nu simt empatie;sunt nişte criminali cu mentalităţi din Evul Mediu.La puşcărie cu ei!

Anonim spunea...

"Greselile" altora imediat le vedeti,dar gresala avorturilor nu o vedeti,daca un copil la un miliard moare din cauza botezului este pentru altii o problema,eu unul ma intreb;Oare cati copii a avortat femeia acesta,de a dat Cel de sus sa moara asta nascut,la botez?

Anonim spunea...

@Anonim3:Mă dezguști!Nu numai că tragi concluzii bazate pe propia ta imaginație dar recunoști că pentru tine acel copil raportat la "1 miliard" nu era deloc important si ca preotul nu a gresit cu nimic .Da, este o problmă pentru noi, deoarece copilul nu a murit din cauze naturale ci din cauza unui ritual medieval inutil.Și DA, este GREȘEALA preotului.Dacă vreunul dintre părinți ar fi înecat copilul în timp ce îi facea baie de exemplu, ar fi fost trași la raspundere;așă că de ce nenea părinte sa nu fie tras la răspundere?A, stai, am uitat că și-a ascuns fundul regal.
Faptul că pui întâmplarea asta în cârca unei pedepse divine este în același timp dezgustător , deoarece învinuiești părinții(deșii sunt și ei vinovați parțial)și absolvi preotul de orice vină pentru că "așa a fost voia đomnului" și "din cauza păcatelor părinților", dar in același timp mă satisface pentru că ai construit imaginea exacta a monstrului răzbunător si ucigaș de copii pe care voi îl numiți Dumnezeul atotiubitor.

0Z spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
0Z spunea...

Catre Anonimul de la #8

Diferenta dintre preotul care a inecat copilul si doctorul care a facut operatia pentru avort este ca in primul caz parintii au dorit sa aiba un copil, iar in al doilea caz NU.

Un fetus nu este un om, daca nu stiai asta, motiv pentru daca il scoti din gestatie inainte de termen are o probabilitate foarte mare sa moara chiar daca ajunge pe aparate de sustinere a functiilor vitale. Iar daca vi cu afirmatii gen "suflete", trebuie sa vi si cu dovezi clare.

Si in caz ca nu iti place fenomenul de avorturi, du-te si aprovizioneaza-te cu prezervative si pastile anti-conceptionale pe care sa le distribui la tineri si oameni saraci, impreuna cu pliante cu instructiuni de utilizare -- acesta e cel mai bun mod de a preveni avorturile. Poti sa incepi distributia de prezervative chiar in cercul tau religios, unde este, foarte probabil, cea mai mare nevoie.

Unknown spunea...

Adevarul e ca fetusul si omul au aceeasi valoare, zero. Nu e nimic magnific la 'om' care sa-l faca mai valoros decat o bucata de celule.

Daca avortul e ok eu zic ca trebuie si omorul propriilor copii, lucru care era legal in antichitate inainte sa vina crestinii cu minciuna lor a sanctitatii vietii.

adrianS spunea...

"Oare cati copii a avortat femeia acesta,de a dat Cel de sus sa moara asta nascut,la botez?"

Dacă "Cel de sus" este responsabil de treaba asta, atunci e un nenorocit pervers care îşi merită toate p****e în gură primite de la atei.

Anonim spunea...

Lex@: Dacă tu consideri că valoarea ta este egală cu 0,treaba ta, dar nu te aștepta să aplic asta și la mine sau ceilalți oameni.Tocmai tu ai spus diferența între un om și un fetus.Tocmai de aceea unei "bucăți de celule" i se spune fetus, iar unei persoane cu organe funcționabile, membre și activitate cerebrala i se spune om.
Avortul unui fetus nu este același lucru ca omorul unui copil născut, diferența dintre aceștia fiind că primul nu este îndeajuns de dezvoltat ca să simta durere sau măcar să realizeze ce se întâmplă.
Când au venit creștinii cu "minciuna lor a sanctității vieții", era RECOMANDAT chiar de către bunul dumnezeu prin bilie ca, copii neascultători să fie omorațî, atât în VT:
"Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa, acela să fie omorât." (Exod 21:17)
"Cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie dat morţii, că a grăit de rău pe tatăl său şi pe mama sa şi sângele său este asupra sa."( Levitic 20:9)
... cât și în NT:
"Căci Dumnezeu a zis: Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, iar cine va blestema pe tată sau pe mamă, cu moarte să se sfârşească." (Matei 15:4)
Deci, conform creștinului este in regulă să iți omor odraslele daca nu sunt intr-u totul de acord cu tine, însă daca un fetus suferă de malformații și dacă se naște poate trăi toata viața ca un handicapat, iar părinții decid că nu are rost să se chinuie și ei și copilul și hotărăsc să întrerupă sarcina este omor și păcat , nu?
Sunt de acord cu ZDragomir.Dacă ești împotriva avortului începe si distribuie prezervative, mai ales in rândul adolescenților, pentru că abstinența nu este o solutie și nu va fi niciodata.
Cheers!

Anonim spunea...

Pun pariu ca majoritatea celor care posteaza pe acest blog au fost nascuti pe timpul lui nea Nicu'.Daca erau legale avorturile in timpul acela,probabil ca acesti indivizi(printre care si io) care posteaza pe acest blog puteau sa nu mai existe azi.Avortul este o crima,asa cum este o crima si cea a preotului,dar problema este ca avorturile se fac zilnic.@ZD-"Un fetus nu este un om",pentru inteligenta dumitale intradevar nu este un om,dar este o fiinta vie,care se hraneste din sangele mamei,care are aceleasi drepturi ca tine de a se naste,de a creste si dupa aceea sa vorbeasca tampenii pe unde il taie capul,si sa mai fie si ateu sa sustina avorturile.@LULU-Asa ca,macar incercati voi sa trageti concluzii,cat de cat drepte si macar incercati sa vorbiti cateodata dupa cum va dicteaza si inima,nu numai "inteligenta".

Anonim spunea...

@Anonim:
"Asa ca,macar incercati voi sa trageti concluzii,cat de cat drepte si macar incercati sa vorbiti cateodata dupa cum va dicteaza si inima,nu numai "inteligenta"."

Concluziile pe care le trag nu sunt "cat de cat drepte" ci drepte si sunt concluzii pe care le trag pe baza cercetarilor stiintifice nu pe baza vreunei carticele de basme, sau pe baza a ce spune nenea Papa sau popa, care apropo sunt BARBATI.Imi bazez deciziile pe REALITATE.Si realitatea este ca o femeie are dreptul sa faca ce vrea cu corpul ei, nu ceea ce ii dicteaza alti oameni(in special masculii, care nu stiu ce inseamna o sarcina cu adevarat, no offence)

Te informez ca,inima este un organ al aparatului circular rolul ei fiind acela de a pompa sange=> nu pot face ce imi dicteaza inima deoarece nu acesta este rolul ei, creierul fiind oraganul gandirii si al constiintei umane=> sentimentele vin de asemnea din creier si nu din inima.Daca ai incercat sa fi poetic/a las-o balta.We talk here about facts and human rights.

Consider ca in loc sa sariti toti de cur in sus cand auziti de avorturi mai bine ati face educatie sexuala cu copii.Trebuie sa spun, din nou, sunt total de acord cu ZDragomir:porneste o campanie de impartire a prezervativelor, de informare asupra metodelor de contraceptie si riscurile unui raport sexual neprotejat (ex. sarcini nedorite care pot duce la avort).

"Pun pariu ca majoritatea celor care posteaza pe acest blog au fost nascuti pe timpul lui nea Nicu'.Daca erau legale avorturile in timpul acela,probabil ca acesti indivizi(printre care si io) care posteaza pe acest blog puteau sa nu mai existe azi."

Eu, una, am doar 15 ani, asa ca nu m-am nascut pe vremea lu nea Nicu.Sa stii insa, faptul ca avorturile erau ilegale, nu inseamna ca nu erau practicate.Tocmai din cauza ilegalitatii lor multe femei mureau in timpul unui avort, intr-ucat intreruperea sarcini era facuta de baba Geta, moasa din sat in cine stie ce conditii, riscurile fiind mult mai mari decat in ziua de azi.

Avortul nu este o crima.Ca sa iti demonstrez uite definitia din dex:

OMÓR ~uri n. 1) v. A OMORÎ. 2) jur. Infracțiune constând în lipsirea de viață a unei persoane; ucidere.crima /v. a omorî
Deci omorul, crima etc. este lipsirea de viata a unei PERSOANE.Un fetus NU este o persoana, de aceea este numit fetus.

Zergu spunea...

@Anonim: Presupune ca te afli într-o cameră în care se află un frigider cu câteva sute de mii de embrioni umani și un copil de 5 ani. Camera luat foc și poți salva fie copilul fie frigiderul, ce salvezi?

Unknown spunea...

spune tu, de ce e omul, viata omului, valoaroasa in sine. ce e sacru la viata umana?

din cate stiam eu, tot ce exista este compus din particule elementare, asta inseamna ca fetusul, piatra, universul,omul, toate sunt din aceleasi particule.

iar particulele nu au valoare intrinseca.

statul decide ce e crima sau nu? institutia aia care ucide oameni pe campu de lupta? de ce as crede in definitia statului si a legii asupra ceea ce inseamna "crima"?

"Avortul unui fetus nu este același lucru ca omorul unui copil născut, diferența dintre aceștia fiind că primul nu este îndeajuns de dezvoltat ca să simta durere sau măcar să realizeze ce se întâmplă."

Este, fiindca distrugi materie in ambele cazuri.

0Z spunea...

Citez
nu este un om,dar este o fiinta vie,care se hraneste din sangele mamei,care are aceleasi drepturi ca tine de a se naste

Nu are aceleasi drepturi. Drepturile sunt o inventie sociala acordata oamenilor care deja s-au nascut, motiv pentru care fetusii nici nu sunt numarati in populatie.

"se hraneste din sangele mamei"

Ai auzit de capuse? Tantari? Tenie? Limbrici? tinea capitis si tinea pedis?

Fetusul este, din punct de vedere biologic, un parazit (daca studiezi procesul prin care zigotul si femela se conecteaza, observi clar acest fenomen). Diferenta este ca organismul mamei il accepta DE OBICEI, dar exista multe tipuri de situatii naturale in care zigotul este eliminat sau are loc un avort "spontan" prin care mama practic respinge fetusul.

0Z spunea...

Nu mi-a aparut un comentariu precedent, asa ca reformulez mai scurt:


Catre anonimul avorton mental

Stiai ca femeile adulte, dupa ce fac sex, pot sa elimine o parte din ovulele fecundate? ...sau credeai ca e ca in filme, doar un spermatozoid nimereste un ovul si iese un fetus. Nu nu, femeia poate avea mai multe ovule si toate pot ajunge sa fie fecundate dupa mai multe "bai de sperma". Iar cand vine ciclul, o parte din acelea sunt eliminate impreuna cu restul sangelui menstrual. Repet, o parte din ovulele fecundate (zigot 1.0) sunt eliminate natural prin menstruatie. Aia sunt viitori copii... frati, surori... gemeni, toti ajung pe tampoane, servetele, carpe si la gunoi, sau in canalizare.

Anonim spunea...

@Lex:
"Este, fiindca distrugi materie in ambele cazuri."

Deci, daca eu ma duc acum si smulg iarba si o calc in picioare, o distrug, conform tie actul meu poate fi catalogat drept crima deoarece distrug materie?Act ce poate fi bagat in aceeasi categorie cu uciderea unui copil, doar pentru ca atat iarba cat si copilul sunt facuti din particule?
Faptul ca omor nenumarate insecte pe parcursul vietii in mod inconstient, din cauza marimii lor reduse este omor?Simplul fapt ca am nevoie sa ma deplasez, iar asta cauzeaza moartea insectelor poate fi catalogat drept crima si sa fie ilegal, doar pentru ca atat in cazul furnicii, cat si in cazul unui om omor materie?
Ideea asta mi se pare ridicola avand in vedere ca distrugem materie in fiecare zi doar prin simpla noastra existenta.
Cheers!

Unknown spunea...

nu am zis ca e o crima sa distrugi materia, ci faptul ca notiunea de crima e ceva relativ, fara nici un principiu 'rational' sau 'obiectiv'.

astfel, pentru crestini e crima sa ucizi fetus, pentru altii nu e.

in razboi sa ucizi un inamic, nu e crima, e datorie.

e relativ, deci consider ca dezbaterea pe ce e crima si ce nu e, e cam inutila defapt.

Zergu spunea...

@Lex: Crima e ceva relativ fără principiu rațional dacă ești un sociopat și nu acorzi nici o valoare vieții umane. Dacă tu pretinzi că nu acorzi nici o valoare, atunci sinucide-te ca să demonstrezi asta. Altfel nu te cred că nu crezi că viața nu are valoare.

Unknown spunea...

Ideea e ca valoarea rezida doar in opinie, nu in lucruri.

"Eu cred ca viata are valoare" nu este echivalent cu "viata are valoare" nu? Astfel diferenta e ca noi nu credem ca fetusul are valoare, iar crestinii cred asta. Dar nu vad nici o 'obiectivitate' fiindca ei se iau dupa dogma lor religioasa iar ateii se iau dupa dogma statului si a legii in cazul asta.

Zergu spunea...

@Lex: Fetusul are valoare, dar nu la fel de mare ca cea a unui nascut. Mai mult, obiectiv vorbind, dincolo de primul semestru începe dezvoltarea creierului, care înseamnă implicit capacitatea de a simți durerea, de a raționa, de a simți emoții, ceea ce determină legea, nu invers.

Presupunerea ta că „ateii se iau după dogma statului și a legii” implică presupunerile nefondate că (1) TOȚI ateii sunt de acord cu forma numită stat și că (2) TOȚI ateii nu sunt în stare să gândească singuri și să acorde valoare către ceva fără a fi dresați de stat. Ambele presupuneri sunt absurde și indică o doză masivă de aroganță din partea ta.

Dacă mai ai idei de genul ăsta, poți să mă scutești, n-am nevoie de idei religioase și stereotipizări imbecile.

Anonim spunea...

Catre avortonul mental @Zd,din cauza avortuilor romanilor ne vor stapanii tiganii.

0Z spunea...

Aha, deci rasism.

Imi pare rau ca nu sti asta, dar daca cand nu exista nici un fel de metoda pentru planificare familiala, toata lumea ajunge sa traiasca ca tiganii. Cand ai o familie cu 10-15 copii, probabilitatea este mica ca toti sa aiba educatie de calitate si mijloace sociale de supravietuire. Nu crezi? Viziteaza India si Pakistan, Brazilia si Argentina. Astfel de grupuri nu pot stapanii nimic.

Dai dovada de frica, esti un las, iar asta nu inspira incredere. Oamenii isi cresc familii cand traiesc intr-o societate stabila cu o masura minima de prosperitate, nu frica si sovinism. Incearca sa contribui la rezolvarea problemelor economice intai, si o sa vezi apoi cum se intorc romanii in tara si creste populatia.

Anonim spunea...

@Zd-Ma intreb de unde deduci tu,ca daca nu recurgi la avort,ajungi sa ai o familie de 10-15 persoane.Te contazici cu fiecare replica pe care mi-o dai.Dupa cum spuneai exista metode de prevenire a avorturilor,daca chiar vrei sa nu ai mai mult de 1,2 copii,femeia isi poate lega trompele uterine,sau barbatul poate sa isi faca vasconomie,daca chiar vrei sa nu iti pierzi timpul cu prezervative si alte metode contraceptive.Prin urmare bazele societatii stabile si prospere se pun prin alte metode,decat cele BARBARE si PRIMITIVE pe care le tot sustin unii ....

0Z spunea...

Imi pare rau can esti atat de obsedat de avort incat nu observi nuantele din optiuni.

Eu nu am zis ca fara avort se ajunge la familie cu 10-15 copii. Acum exista o multime de metode preventive, dar putine bazate pe interventie (avort). Problema este educatia sexuala saraca, mai ales in randul populatiei de oameni saraci si a celei de credinciosi (se intersecteaza puternic); pe langa care se adauga costurile operatiilor de sterlizare pe care le mentionezi. Ca fapt divers, operatiile sunt atractive pentru oameni maturi, nu pentru tineri, care se tem de ele sau vor sa aiba 1-2 copii inainte. Mentionez si ca femeile care produc o multime de copii, totdeauna incep de tinere, cand le lipseste educatia sexuala si mijloacele de contraceptie sau sunt pur si simplu indoctrinate de un grup religios sa creada ca rolul lor in viata este sa fie fabrici de copii, mai ales de baieti.

Nu uita, toate operatiile acestea chirugicale sunt o inventie moderna din ultimul secol, abia acum devenind mai practice si mai sigure din punct de vedere al riscului pentru sanatate. De unde te astepti sa afle tinerii ignoranti de astfel de practici? De la Biserica? de la bunica de la tara?

Anonim spunea...

@Zd,in primul rand eu observ nuantele din optiuni,unii ca voi nu observa nuantele din obtiuni si de aceea recurg la aceste acte de barbarism medieval,in al doilea rand,eu nu sunt obsedat de avort pentru-ca nu concep si nu practic asa ceva,in al treilea si ultimul rand pe care mai am chef sa ti-l scriu este ca doctrina religioasa nu are nimic impotriva,in ceea ce privesc metodele contraceptive,daca tu crezi ca metodele contraceptive trebuiesc invatate de catre biserica asta este doar parerea ta.Nu numarul copiilor pe care ii ai destabilizeaza societate,ci educatia pe care le-o dai,prin urmare tu dai dovada de lasitate si iresponsabilitate in urma a ceea ce ai facut,nu eu.Societatea are nevoie si de familii cu mai multi copii,pentru-ca majoritatea copiilor care provin din familii numeroase lucreaza unde tie ti-ar fi scarba sau greu.Si nu in ultimul rand,habar nu ai ce inseamna o societate si pe ce se pun bazele societatii.Este mai usor sa eviti precedentul decat sa-l omori.

0Z spunea...

Anonimule, ai o problema cu ideologia, se simte esti spre extrema dreapta.

Sa-ti dau un exemplu:

"Nu numarul copiilor pe care ii ai destabilizeaza societate,ci educatia pe care le-o dai"


Cine le da mancare si casa la acesti toti acei copii care trebuie educati intr-un "anumit" fel ? Ai impresia ca pot manca manuale si pixuri?

Sti ce fac copii cand cresc fara mancare si ingrijire? ... Fura. Iar daca se pricep la furat, vor abandona si mai repede orice scoala.

Sti ce fac parintii ? Lucreaza de de la trezire pana la culcare si daca au oportunitatea, accepta mita sau escrocherii de diverse nivele, pentru ca au nevoie de ceva cu ce sa traiasca.


E demonstrat sociologic ca singurele societati care se ridica din saracie si foamete sunt cele seculare, unde femeile nu mai sunt tratate ca fabrici de copii ci ca cetateni cu drepturi depline, trecand prin sistemul educational si dobandind locuri de munca la acelasi nivel cu barbatii.


Ai dovedit din noua ca n-ai tangente cu realitatea, ci doar cu idealuri prost gandite. Vorbesti de societati si pe ce se bazeaza, dar nu esti capabil sa pricepi ca DEJA EXISTA O GRAMADA DE SOCIETATI, ceea ce inseamna ca s-a depasit punctul in care se "lucreaza" la baze.

Ca fapt divers, este extrem de amuzant cu folosesti termenul de "practici medievale", cand toata perioada medievala a constat in dominanta institutiilor religioase; in Romania fiind vorba de feudalismul instaurat si mentinut de Biserica Ortodoxa.

Anonim spunea...

Singurele tangente cu realitatea,este chiar realitatea.Realitatea este ca majoritatea femeiilor care au avut avorturi,nu mai pot sa duca o sarcina pana la capat.Majoritatea copiilor se nasc prematur sau chiar deloc.Intelegi tu,realitatea,domnule?Nu numai ca ai omorat ceilati copii,dar ai reusit sa distrugi si un corp omenesc datator de viata,doar datorita @Zd"multimiilor metode preventive",pe care le citai,candva.Ceea ce incerci sa imi explici cu foamea si pixul,este o inventie comunista.

0Z spunea...

Astept niste legaturi la studii si sinteze care sustin afirmatia privind efectele avortului pe corpul femeii.

Anonim spunea...

@LuLu spunea-"Te informez ca,inima este un organ al aparatului circular rolul ei fiind acela de a pompa sange=> nu pot face ce imi dicteaza inima deoarece nu acesta este rolul ei, creierul fiind oraganul gandirii si al constiintei umane=> sentimentele vin de asemnea din creier si nu din inima.Daca ai incercat sa fi poetic/a las-o balta.We talk here about facts and human rights"
Ei bine,uite si eu te pot informa,stiintific bineinteles http://.yotube.com/watch?v=dqu2aql40l8&feature=player_embedded#!

Anonim spunea...

@Anonim:BULLSHIT!Atata ignoranta nu am vazut.Inima este afectata de emotii si sentimente, dar in nici un caz nu este sursa lor.Inima are neuroni? :))Asta a fost, cred, cea mai penibila propozitie din tot "documentarul".

Inima nu stocheaza informatii, inima nu are neuroni si , cel mai important, cu inima nu gandim.Cum am zis, creierul este organul gandirii si al CONSTIINTEI umane.Dovada?Un om care face un transplant de inima,este acelasi dupa.Ma refer la faptul ca informatiile pe care le are sunt aceleasi pe care le-a avut dinainte de transplant.Daca inima ar avea informatii stochate, persoana respectiva s-ar trezi ca ii lipsesc bucatele de memorie sau ar putea realiza ca are amintiri ale donatorului.Pe cand, lucrul acesta nu se intampla.

O inima bolnava poate fi inlocuita, insa un creier nu.Un om poate fi mentinut in viata in orice stare, atat timp cat creierul este functionabil.Asta nu iti spune ceva?
Creierul uman, asezat in interiorul craniului, este mai sofisticat decat cel mai performant computer.Cu ajutorul milioanelor de celule , acesta directioneaza si monitorizeaza toate activitatile noastre-chiar si atunci cand dormim.
Creierul este principalul coordonator si centrul de comanda al organismului.Preia mesaje provenind de la ochi, urechi, nas, limba si piele si trimite semnale spre muschi si glande. Creierul functioneaza ca si un computer, procesand si inmagazinand informatii.
In interiorul sau se afla un sistem postal care timite mesaje spre acea regiune a creierului, unde aceasta trebuie sa fie descifrate.
Activitatea creierului nu se rezuma doar la manipularea datelor. El este centrul sentimentelor, emotiilor si dorintelor, cu ajutorul caruia puteam invata si crea ganduri si idei.
Deci,creierul este cel care calculeaza si prelucreaza toate informatiile primite.Inclusiv sentimentele.Creierul este cel mai complex si rapid organ din corpul nostru.De exemplu, atunci cand te impiedici ,in mai putin de o secunda creierul interpeteaza toate modificarile tridimensionale ale echilibrului si reuseste sa indentifice oraganele care ar putea interveni in refacerea acestui echilibru.

Rolul inimii este de a pompa sange catre acesta si restul organelor, insa creierul primeste cea mai mare cantitate de sange, oxigen (15%, respectiv 20 %)si glucoza pentru a fi capabil sa isi desfasoare activitatile, fiind cel mai "lacom" organ.Deci,creierul este cel mai mare consumator de energie, desi reprezinta doar 2% din greutatea corpului;cum am spune pe limba ta: este normal sa primesti cea mai mare parte de "haleala" cand muncesti cel mai mult.

Sa spui ca "gandesti" cu inima la propiu mi se pare cel mai ignorant lucru pe care cineva l-ar putea sustine, avand in vedere toate descoperile in medicina, neurologie etc. din secolul asta.
http://www.youtube.com/watch?v=mqMQPLoBWsw&feature=related

Cheers!

0Z spunea...

@Lulu, ai uitat sa adaugi ca exista oameni care traiesc cu inimi transplantate de la donatori sau chiar de la porci, plus oameni care traiesc cu inima artificiala. :)

Anonim spunea...

@ZDragomir: De transplantul inimii de la donatori umani am pomenit, dar am uitat de inimile artificiale si cele ale animalelor.Thanks!

Dupa nenea/tanti anonim, daca inima sa ar proveni de la un porc ,acum ar avea o dorinta imensa de a se rostogoli in fecale.

@Anonim,zilele trecute am revazut niste desene animate, care si la varsta asta imi plac si anume "Mica sirena" de la Disney.Acolo un pescarus crede ca inima unui om este situata in talpa.Si stii ce?Pescarusul ala stie mai multa anatomie ca tine.
Cheers!

0Z spunea...

@Lulu, as vrea sa nu compari anonimul cu porcul, porcul fiind un animal foarte inteligent care se poate ingriji daca este in mediu natural (intr-o cusca sau un grajd nu are ce face, trebuie sa faca mizerie); ...jignesti porcul prin asa comparatie.

Porcii nu au glande pentru transpiratie, decat la nas, asa ca se scalda in noroi pentru protectie solara si racorire. ... Efectul de racire are loc in special cand apa se evaporeaza de pe piele. Ca fapt divers, specia umana are cea mai mare capacitate de transpiratie, din cate stiu eu, motiv pentru care oamenii moderni nu mai au blana pe corp si pot sustine un creier puternic (creierul are nevoie de racire, ca un microprocesor).

Anonim spunea...

@Zdragomir:porcul este un animal special.Am citit ca orgasmul lui poate dura pana la 30 de minute?Nu stiu cat de adevarata e afirmatia dar, wow...cu o asa capacitate cred ca anonimul chiar si-ar dori sa fie un astfel de specimen.

@Anonim:
"Un fetus nu este un om",pentru inteligenta dumitale intradevar nu este un om,dar este o fiinta vie,care se hraneste din sangele mamei,care are aceleasi drepturi ca tine de a se naste,de a creste si dupa aceea sa vorbeasca tampenii pe unde il taie capul,si sa mai fie si ateu sa sustina avorturile.

Ca sa clarific un lucru, eu nu sustin avortul, ci DREPTUL oricarei persoane de sex feminin de a avea unul;este o diferenta.Cand spun ca nu sustin avortul(in ceea ce priveste sarcinile nedorite), ma refer la faptul ca nu doresc sa se ajunga acolo, de aceea sustin ca ar trebui sa se faca educatie sexuala in scoli iar sexul si metodele de contraceptie sa nu mai fie subiect tabuu in tara asta.

Anonim spunea...

@Zd-Asa faci tot timpul cand cineva iti inchide gura,incepi cu bascaleala.Asta iti denota inteligenta.
@lulu-Oricum nu are prea mare importanta ceea ce vorbim noi pe aici.Daca ai vedea vreodata un avorton,sincer cred ca ti-ai schimba parerea despre avorturi.Multi oamenii defapt habar nu au ce sustin.Femeiile care fac acest lucru(avorturi),nu mai pot fi considerate femei,nici macar animale,deoarece animalele nu fac acest lucru.Cand spuneam sa "gandesti cu inima" nu ma refeream la organul inima,am spus-o doar metaforic,dar cand cineva tot timul vrea sa caute "nod in papura" interpreteaza cum vrea.

Anonim spunea...

@Anonim:Normal ca are mare importanta ce vorbim noi aici, pentru ca vorbim de drepturi.Stiu ce se intampla in timpul avortului, stiu cum se face, stiu ca exista mai multe metode prin care se face avortul, inclusiv injectia aceia care opreste inima fatului ca sa nu simta nimic, in caz ca e capabil de asa ceva.Chiar crezi ca mi-as raci gura pe aici fara sa fiu informata despre subiect?

Cum adica nu mai pot fi considerate femei?Cat de misogin poti sa fi?Nu degeaba am zis ca ma dezgusti.Animalele nu sunt fiinte rationale ca sa faca avorturi din propia initiativa, dar si ele au avorturi spontane.

Mama mea a avut 2 avorturi, unul spontan si altul din propia initiativa deoarece resursele financiare nu le permiteau parintilor mei sa creasca un al 2-lea copil la vremea aceia.Si totusi, ea este SANATOASA, atat fizic si psihic.Daca o femeie are un avort nu inseamna ca e mutilata, nu inseamna ca devine sterila si NU inseamna ca nu mai este OM.


Cat despre referirea ta la inima, prima oara am crezut ca ai folosito ca metafora si ti-am zis sa lasi la o parte poezia pentru ca nu vorbim de literatura ci de drepturi umane;apoi, insa ai venit cu linkul acela unde niste oameni care aberau cum gandim noi cu inima, cum ca ea are neuroni etc.Ce concluzie voiai sa trag din asta?Daca nu esti tu anonimul care a pus acel comentariu cu link-ul, atunci comentariul ii este adresat acelui anonim.

Iti spun inca o data.Sunt femeie, poate nu in totalitate, pentru ca mai de crescut, dar consider ca am dreptul sa fac ce vreau cu corpul meu.Consider ca este decizia MEA si numai a mea daca vreau sa pastrez un fat sau nu, clar?Atata timp cat sunt in deplina facultatilor mentale nimeni, dar NIMENI nu are dreptul sa-mi impuna ce sa fac si ce nu.

Nu mai sunt femei si om daca am un avort?Spunei asta unei fete de 11 ani care a fost violata si a ramas insarcinata, iar fatul ii pune in pericol viata.Spunei asta dupa ce a facut avort si sa vad daca tu te mai poti numi om.

Astept, totusi sa aduci argumente afirmatiei tale cum ca femeile care fac avort nu mai sunt femei sau oameni.

Sorry, I'm too pissed off to say cheers.

Anonim spunea...

@Anonim:Reimprospateaza-mi si mie memoria:cand anume i-ai inchis gura lu ZDragomir?Argumentale sale sunt bune si inca stau in picioare,deaorece nimeni nu a adus contragumente pe masura.De asemenea si solutiile sale precum campania aceia de impartire a prezervativelor sunt bune.Eu as mai adauga pe langa asta, educatia sexuala in scoli, inca din clasa I.Daca vezi ceva inestetix la asta, vino tu cu o solutie, dar nu pomeni de abstinenta pentru ca nu este si nu va fi o solutie.

ZDragomir a facut "bascalie" la fel ca si mine, la adresa anonimului (nu stiu daca esti tu) care a postat link-ul de la clipul mai sus mentionat, despre cum gandim cu inima, la propiu si bla bla bla.

Daca eu as incepe sa pretind ca respir prin piele ca amfibienii oamenii nu ar rade de mine?
Cheers!

0Z spunea...

Catre anonimul ofensat,

Anonim, esti aici pentru amuzamentul meu, asa sa sti. Prezenta idiotilor de seama ta ajuta si la ilustrarea obstacolelor cu care se confrunta populatia ganditoare.

Multumesc pentru contributie, si, daca chiar esti interesat de raspunsuri, aboneaza-te la toate blogurile ateilor si citeste, doar citeste; exista destule raspunsuri (daca asta cauti cu adevarat).

0Z spunea...

Lulu, anonimul se referea la ceva de pe alta pagina:

http://sclavii.blogspot.com/2010/05/morala-crestina-de-sorginte-divina-sau_18.html

unde sufera la fel de tare de idiotenie isterica

0Z spunea...

Anonimul isteric se referea la http://sclavii.blogspot.com/2010/05/morala-crestina-de-sorginte-divina-sau_18.html

Anonim spunea...

@Zd-Bai c...e?Tu chiar nu intelegi ca nu din cauza moralei crestine sunt contra avortului.Eu unul imi sustin doar punctul meu de vedere in ceea ce privesc avorturile.Pacat ca pe timpul lui nea Nicu nu era legal asa ceva,ca poate nu aveam acuma cu cine sa imi bat capul.
@lulu-Sincer,chiar nu vreau sa mai fac vreo afirmatie la adresa ta,nu vreau sa te jignesc,sau chiar mai rau.Cand ai sa mai cresti si o sa ai copii,poate ai sa-ti dai seama de mai multe lucruri.

0Z spunea...

Anonimule, problema nu este daca esti sau nu impotriva avortului, ci daca sustii sau nu legistlatie care interzice dreptul femeilor la a recurge la asa ceva.

0Z spunea...

Anonimule, avorturile o sa se intample ca este lege, ca nu este lege; daca tu iti doresti interzicerea acestei practici, dai doar dovada de misoginism. Si asa nu vad ce cauti aici, subiectul este despre preoti care ineaca bebelusi in timpul unui ritual mistic ridicol.

Anonim spunea...

@Anonim: De ce m-ai jigni?Pentru ca am o parere diferita fata de tine?
Tu chiar nu intelegi?Nu sustin ca avortul sa devina sport national ci spun ca este decizia mamei de a pastra o sarcina sau nu.

Cand ai sa mai cresti si o sa ai copii,poate ai sa-ti dai seama de mai multe lucruri.
Nu-mi spune acum povesti despre iubire de mama etc.Tu chiar nu intelegi ca aici vorbim de drepturi umane?Nu trebuie sa am copii ca sa inteleg ca e dreptul meu de a pastra un fat sau nu.

DomnisoaraD spunea...

Anonimul certaret spunea ca: o femeie care a facut un avort nu poate fi considerata femeie si nici chiar animal...atunci barbatul care nu isi recunoaste copilul cum este numit?Pt. ca sa stii domnule anonim modul in care reactioneaza barbatul cand afla o asemenea veste are o influenta majora de cele mai multe ori asupra femeii