Cautări pe acest blog

luni, 19 iulie 2010

Teocrația în România - V

Teocrația își face loc în România. Avem de a face cu monopol și mafie în toată regula, cu taxe de protecție și cu bătăuși gata să-ți facă neplăceri când nu plătești taxa de protecție.

Comerciantii de lumanari fara aviz de la Protopopiat risca sa fie sanctionati!

In urma unei sesizari a Protopopiatului Botosani privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea si desfacerea obiectelor de cult, Politia Comunitara va desfasura saptamana urmatoare actiuni de control pentru a verifica daca cei zece comercianti de lumanari din Piata Mare au obtinut aviz de la Protopopiat, altfel urmand sa fie aplicate amenzi, care pot ajunge la 1.000 lei.


Unu' la mână: Unde e definit ce e obiect de cult? Dacă e o chestie cu ceară, fir pe mijloc, arde și face lumină, atunci e obiect de cult?

Doi la mână: De unde până unde a apărut acest drept exclusiv?

Eu cred că toată treaba asta a apărut pentru că oamenii preferau, evident, lumânările mai ieftine și probabil mai bune din import sau pe cele produse prin mijloace și cu materiale mai bune decât cele ale bisericilor. Evident, cam orice altă metodă e mai bună decât cada în care se topește ceara colectată și refolosită de la „standurile” „vii” și „morții” din fața bisericii.

Chestia asta cu avizul de la protopopiat (vai ce mi s-au încârligat degetele la cuvântul ăsta) e un exemplu clar de teocrație de facto în România. După ce că avizul e o mizerie și n-are nici un alt scop practic în afară de umflarea buzunarelor hoților de popi, că doar nu au esență de duh sfânt în hârtia avizului, pe lângă faptul că e și scumpă mizeria aia, peste toate astea, bisericile nu-s taxate și mai primesc bani de la buget. Nici nu-i de mirare că li s-a evaluat cu ceva în urmă averea la 3 miliarde de euro (care acum probabil e și mai mult).

Hapsânii sunt puși pe treabă, iar cățeii de la organizația semi-paramilitară „poliția comunitară” sunt gata să asculte de ordinele preoților:

"Intentionam ca in urmatoarea saptamana sa avem actiuni pe comertul de lumanari din Piata Centrala, in urma unei sesizari de la Protopopiatul Botosani. Lumanarile din piata pot fi vandute in urma unui aviz obtinut de la Biserica Ortodoxa, a Protopopiatului. Noi inainte de Paste am facut verificarea acestui aviz, pe care nu-l aveau comerciantii, fiind o actiune de prevenire, de acum vom aplica si amenzi", a spus Ioan Onutu, seful Politiei Comunitare Botosani.


Așa Onuțule! Bravo! Onuțule, culcat! Acu' vrei un os?

Evident că Biserica Hoțodoxă nu se sfiește să fie nesimțită și confirmă că ei nu se rușinează să recunoască faptul că cer taxă de protecție:

PRECIZARE: Unităţile de cult au dreptul exclusiv de a comercializa obiecte de cult

În legătură cu cele menţionate în articolul intitulat 'Afaceri cu lumânări şi icoane' apărut în cotidianul Evenimentul zilei din 16 februarie 2010 sub semnătura domnului Marius Nica, Arhiepiscopia Bucureştilor precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare, numai unităţile de cult (parohii şi mănăstiri) din cuprinsul eparhiei au dreptul exclusiv de a comercializa obiecte de cult.

În răspunsul Consiliului local al Municipiului Ploieşti, dat la solicitarea Protoieriei Ploieşti, se precizează că Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) din cadrul Primăriei Ploieşti comercializează numai lumânări decorative (candele din sticlă şi pastile) şi că această instituţie publică locală doreşte să ajute Biserica, nu să intre în conflict cu aceasta.

Arhiepiscopia Bucureştilor va solicita autorităţilor în drept să verifice modul de respectare al prevederilor Legii nr. 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult.

În acest context, menţionăm că noua fabrică de lumânări a Arhiepiscopiei Bucureştilor are capacitatea de a produce lumânări nu numai pentru toate subunităţile ei (protoierii, parohii, manastiri şi schituri), dar şi pentru alte eparhii ortodoxe române din ţară şi străinătate cu care au fost încheiate deja acorduri de colaborare.

BIROUL DE PRESĂ
AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREŞTILOR


Fac pariu că dacă îi pui să-ți explice ce ar trebui să faci dacă rămâi fără curent și de ce aprinsul lumânării NU e ceva legat de cultul lor retrograd, nu-s în stare nici popii, nici polițiștii.

Cel mai mișto e atunci când primăria, deci reprezentanții statului, își dau seama că lumânările sunt o bună sursă de venit pentru bugetul local și, culmea, se pare că BOR are tupeul să fie nemulțumit de această concurență. Bravo ADPP! Hahaha! Apropo, ăsta e articolul la care face referire Biserica Hoțiilor.

Afaceri cu lumânări şi icoane

Autor: Marius Nica

Conducerea Administraţiei Domeniului Public şi Privat (ADPP), din cadrul Primăriei Ploieşti, a găsit o sursă importantă de venituri extrabugetare: comercializarea de lumânări şi obiecte de cult, spre supărarea Protoieriei Ploieşti.

[..]

„Până acum am înregistrat venituri importante, de aproape 300.000 de lei. Cel mai bine se vând lumânările şi candelele pentru că avem preţuri sub cele ale pieţei”, susţine directorul ADPP Ploieşti, Dan Ioniţă.


Aaaa, acum înțeleg eu de ce e bătaia asta mare! Păi dacă au venituri așa mari ăștia de la ADPP Ploiești când au prețuri mici, nici nu știu câți bani fac preoții din vânzarea acelorași lucruri la prețuri mai mari.

Așa că revin cu îndemnul meu: SĂ LI SE TAXEZE VENITURILE BISERICILOR!


Acu' încep să plângă hoții:

Această activitate nu este văzută cu ochi buni de către preoţi. „Din câte ştiu, biserica are monopol pe vânzarea obiectelor de cult religios. Mai ales icoanele trebuie sfinţite de un preot”, susţine protoiereul Ştefan Muşat.
Lasă bă, că le sfințesc eu, dacă au nevoie! Am niște busuioc, o cruce de argint și apă de la robinet. Toate a-ntâia! Iar de bolborosit, nu-i bai, mă descurc.

Între timp, cineva știe să facă afaceri. Păcat că nu atacă în instanță legea aia tâmpită.

Mai mult, instituţia din subordinea Primăriei Ploieşti a devenit şi principalul furnizor pentru florăresele din oraş. Astfel, un fir de frezia este vândut de serele ADPP cu 1,2 lei, pentru ca în piaţă acesta să ajungă la 3 lei.

„De cât să mergem la Bucureşti să mai dăm bani pe transport mai bine la sere, aici la primărie. Au preţuri mai bune ca la angro”, spune Maria Toma, una dintre florăresele din Ploieşti.

Băi popilor, așa e economia de piață! Și cum numărul de enoriași e probabil în scădere, trebuie să fiți competitivi, ceea ce e greu pentru cel mai retrograd cult creștin, ortodoxia. Pe scurt, abia aștept să fiți taxați, cum au făcut grecii care-s mai ortodocși ca noi și, vorba aia, sunt centrul spiritual al ortodoxiei.


Care v-ați săturat de popii nesimțiți de la BOR, vă sfătuiesc să vă declarați „fără religie” sau să nu vă declarați deloc religia la următorul recensământ. Numai așa BOR n-o să mai poată folosi tot felul de tertipuri și statistici măsluite ca să-și justifice existența.


Am citat din:
http://stiri.botosani.ro/stire/19602/Comerciantii+de+lumanari+fara+aviz+de+la+Protopopiat+risca+sa+fie+sanctionati!.html

http://www.evz.ro/detalii/stiri/afaceri-cu-lumanari-si-icoane-886735.html

http://patriarhia.ro/ro/documente/comunicat_60.html

2 comentarii: