Cautări pe acest blog

vineri, 16 iulie 2010

Umor creștin: absurdități din biblie

Mă dădeam eu frumos cu placa de surf pe frumoasele valuri ale internetului și la un moment dat am observat o arătare hidoasă. Era un site de creștin care prozelește pe care era un articol și mai hidos care se numea „Dumnezeu nu crede în atei”. „OK”, zic eu, că nici noi nu credem în Dumnezeu, iar din cauză că noi suntem reali și el nu (dacă nu socoți că aparține de real conceptul din capetele credincioșilor), deja e avantaj atei.

De curiozitate, pentru că sper mereu să găsesc ceva discuții inteligente, sau măcar idei noi de la credincioși, deși mereu sunt dezamăgit, de curiozitate, zic, mă uit pe articol și ce văd? Aceleași idei preconcepute, dar ce e și mai dezamăgitor e că articolul începe cu propoziția „Ray Comfort este genial.”. S-au dus speranțele mele că găsesc material inteligent după ce banana-man e declarat genial.



Până la urmă m-am decis să comentez.

Ray “Banana Man” Comfort este unul dintre cei mai proști oameni care au călcat pământul vreodată. Articolul este foarte slab pentru că privește ateii din prisma tuturor preconcepțiilor clasice și greșite ale credincioșilor.

A fi ateu = o persoană care NU răspunde afirmativ la întrebarea “crezi că există cel puțin un (dumne)zeu creator?”.

Citește aici poate înțelegi cam care e treaba:

http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/03/ce-inseamna-ateu-crestin-religios.html


Asta e tot. În rest sunt fabulații, greșeli logice și logică religioasă:

logica convențională:
- Am o minge!
- Chiar? Dovedește!
- Uite! (și arată mingea)
- Da, așa e.

logica religioasă:
- Am o minge!
- Chiar? Dovedește!
- NU POȚI SĂ DOVEDEȘTI CĂ NU AM O MINGE!
- wtf?



Ca de obicei, credinciosul mi-a recomandat sa citesc biblia, de parcă încă o lectură a acestei proste cărți de ficțiune ar putea să devină mai bună odată cu creșterea numărului de lecturi.

…Zergule, doar daca studiezi Biblia, vei vedea ce inseamna religia. E ca si cum ai face cercetari despre munti, dar tu stai la campie si iei in considerare doar dovezile existente acolo…oricine studiaza Biblia in mod sincer(adica sa afle adevarul despre existenta lui Dumnezeu) va vedea ce inseamna religia intr-un mod personal ;)
Respect!

Evident, la un asemenea mesaj nu puteam să-i răspund decât clasic și să-i ilustrez credinciosului ce minunăție de zeu venerează.

@Bob: La fel mi s-a spus și despre Coran. Până acum, tot ceea ce am descoperit în ambele cărți (proaste, de altfel) este barbarism, imoralitate, minciuni, sexism, primitivism, discriminare, amenințări și absurditate.

Nici măcar semizeul tău, Cristos, nu e impresionant, ci imoral:
http://lazypawn.com/wordpress/model-moral/

Și ca să rezolvăm treaba repede, chiar și Satana e un personaj imaginar mai plăcut decât zeul tău care e un criminal în serie:

http://tinyurl/ZeulCriminal1
http://tinyurl/ZeulCriminal2

Ca temă, contorizează tu câte persoane a comis Satana și dup-aia mai vorbim.

Și nu uita, SĂ NU FIERBI IEDUL ÎN LAPTELE MAMEI, e foarte important, Dumnezeu a spus-o de trei ori în biblie - Exod 34:26, Deut 14:21, Exod 23:19

Până la urmă, cam asta e rezumatul bibliei: imoralitate, crime, barbarism, minciuni sfruntate și umor involuntar.

7 comentarii:

0Z spunea...

E foarte deprimant... Chiar cand am vazut prima oara clipul cu banana, am crezut ca e parodie. Practic e o parodie, dar nu a fost scrisa asa. Foarte deprimant...

adrianS spunea...

Apropo de fiertul iedului, mi se pare amuzanta inscriptia de pe conservele de peste IN SUC PROPRIU. O fi tot o zicala biblica ?

Unknown spunea...

logica convențională:
- Am o minge!
- Chiar? Dovedește!
- Uite! (și arată mingea)
- Da, așa e.

logica religioasă:
- Am o minge!
- Chiar? Dovedește!
- NU POȚI SĂ DOVEDEȘTI CĂ NU AM O MINGE!
- wtf?

logica lexiana:
-Am o minge!
-Ba nu, ai doar o adunatura de particule elementare aranjate in forma de minge.
-wtf?

part 2:
-Exista/nu exista Dumnezeu!
-Nu poate nimeni stabili ce obiect este denumit de acest pronume propriu "Dumnezeu" deci vorbesti nonsens.
*opponent is now stunned*

Zergu spunea...

@Lex: Sunt de acord cu logica lexiană care e de fapt logică metodologică reducționistă, dar pentru majoritatea scopurilor practice contrastul logica convențională/logica religioasă e suficient pentru a ilustra problema unui argument.

Legat de partea a 2-a, să trag concluzia că nu-ți sunt oponent din moment ce nu sunt blocat/uluit/confuz deloc în urma acelei afirmații?

Apropo, cred că cea mai rezonabilă definiție este cea de „concept conform căruia toată lumea materială are un creator”, dar nu văd credincioși care să fie entuziasmați de această definiție :D .

Anonim spunea...

Problema lui Rică cu ateii români

lol spunea...

dumnezeu e zeul crestin.

Zergu spunea...

@lol: Asta nu înseamnă că există.