Cautări pe acest blog

duminică, 3 octombrie 2010

Sunt ateu, deci nu cred în ...

Nu cred că există:

Adonai, Ahura Mazda, Alah, Baal, Bhagwaan, Cristos, Dionisos, Eli, Eloi, Eros, Ek Onkar, Firozgar, Gaia, Gar-ogar, Hera, Hotu Matu'a, Ishvar, Ju-ju, Krishna, Lakshmi, Make-make, Mithras, Nirankar, Odin, Paramatma, Quatzequatl, Ra, Ran, Roi, Set, Shaddai, Tangata manu, Uranus, Vishnu, Waheguru, Yahve, Zeus, Zhu

și nici ceilalți mulți alți zei pe care nu i-am menționat în lista asta deja mare.

Nu cred că există: Bau-bau, ceainicul lui Russel, elfi, inorogi, Moș Crăciun, Satana, zâne etc.


De ce nu cred că există? Pentru același motiv, nu există dovezi serioase în favoarea existenței vreunuia din ei.


Dacă nici tu, cititorul meu/cititoarea mea nu crezi în toate chestiile ăstea, probabil o să vrei să spui celor dragi că ești ateu/atee. Acum ai un ghid în acest sens: „Cum să spun că sunt ateu/atee?”.

15 comentarii:

Anonim spunea...

nu există dovezi serioase în favoarea existenței tale. Nici tu nu exiști.

SB spunea...

@Anonim
Zergu își manifestă existența prin postările de pe acest blog. Zeii din acea lungă listă nu își manifestă existența niciodată, deci nu există.

Zergu spunea...

@anonim: ce e anonimule? Ti-ai găsit zeul în lista aia şi te-ai supărat? Nici nu are sens să-ţi răspund cât de cretină e reacţia ta, dar după cum ţi-a explicat SB, tocmai prin manifestările mele mi-am dovedit existenţa.

Asta presupunând că nu eşti un troll, deşi aş prefera să fii troll decât să existe persoane care să (nu) gândească aşa cum ai arătat mai sus.

Anonim spunea...

@Zergu
Mă rog, asta-i logica ta. Eu doar am redirecționat-o ca să obțin chiar răspunsul celui care a originat-o.

@SB
" Zeii din acea lungă listă nu își manifestă existența niciodată, deci nu există."

nu ai cum să știi. Dp(meu)dv nici tu nu-ți manifești existența, nu te cunosc. Asta nu însemnă că nu exiști, ci înseamnă că eu nu am cunoștință de existența ta. Acum observi diferența?

profudereligie spunea...

Anonim se dă după copac. Cei enumeraţi în listă sunt afirmaţi ca existenţi de cineva dar fără ca în afara acestor afirmaţii să existe dovezi concludente ale existenţei acestora. Grosul credincioşilor se rezumă la a crede într-un singur zeu din cei afirmaţi ca existenţi fără dovezi. Şi ei sunt de acord că ceilalţi nu există.
Şi să îţi fie ruşine, Zergu. Chiar pe cel mai important nu l-ai trecut îm listă: Dumnezeu. Poate de asta s-a supărat prietenul nostru Anonim.

profudereligie spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

@profu' a zis:
"Cei enumeraţi în listă sunt afirmaţi ca existenţi de cineva dar fără ca în afara acestor afirmaţii să existe dovezi concludente ale existenţei acestora."

Dovezile sunt strict subiective, personale. Nu poți contrazice pe cineva care afirmă existența peștelui arlechin numai pt. că tu nu l-ai prins în undiță...

Zergu spunea...

@Profu' de Religie: Cum nu e în listă? Este, uită-te că este, Yahve, ăla e zeul creștin.

@Anonim(7): Dovezile subiective nu sunt valide pentru nimeni altcineva decât pentru individul care le-a primit el însuși. Dovezile tale personale nu au nici o valoare pentru mine.

Zergu spunea...

@anonim 7: Apropo de peşte, dependent de situaţie, pot sau nu pot să îţi spun că nu e adevărat ce spui, dar sigur pot să-ţi spun că nu pot să cred şi eu ce crezi tu fără dovezi obiective/rezonabile.

Despre asta e vorba, de-aia nu cred în zeii aia.

Claudiu spunea...

Faci o multime de erori Zergu.
- Iti atribui un cuvant care nici macar nu stii ce inseamna pentru ca daca ai stii nu l-ai utiliza.
- A iti spune ateu inseamna sa spui, stiu absolut sigur ca nu exista Dumnezeu.
- Ai spus asa "nu cred ca exista" ... il luam ca exemplu pe Dumnezeu. de ce nu spui pur si simplu "nu exista" ..Dumnezeu, ti-e frica? Stiu ca nu esti absolut sigur.
- Ai spus ca "nu există dovezi serioase", imi vine sa rad. Accepti carti istorice, accepti fara sa testezi ceea ce spun unii oameni de stiinta, accepti ca Mihai Viteazul a trait, accepti ca ai o anumita varsta si ca te-ai nascut la o anumita data pentru ca asa ti-au spus parintii tai dar nu ai fost acolo ca sa vezi cu ochii tai.

Zergu, vad ca esti foarte inversunat impotriva lui Dumnezeu, oare ce ti-a facut?

Ceilalti zei pe care i-ai enumerat sunt doar o scuza ca sa Il ataci pe Dumnezeu. Alt argument nu ai gasit?

Zergu spunea...

@Claudiu (10): Am pregătit un răspuns sub formă de articol pentru comentariul tău. O să apară pe joi, pe 7.

Zergu spunea...

@Claudiu: Articolul este publicat:

http://zergu-si-credinta.blogspot.com/2010/10/sunt-ateu-deci-nu-cred-in-nu-esti-ateu.html

Lectură plăcută.

adrianS spunea...

C'mon, te-ai dat şi tu pe articole dinstea de câteva rânduri scrise în bătaie de joc marca Arvunescu ? : (

Zergu spunea...

@adrianS: Uneori nu e nevoie de mai mult decât câteva rânduri pentru a transmite o idee. Cu un discurs prea lung poți să plictisești. Oricum, asemenea postări laconice sunt, de obicei, citări de-ale comentariilor mele aduse pe blog.

Apropo, încerci învinovățire prin asociere? :P

adrianS spunea...

Nu încercam nici un guilt by association, voiam doar să-ţi recomand să fi mai consistent pe viitor şi să-l laşi pe Adiţă să posteze tablete d-astea.

Decât câteva astfel de mini-articole, mai bine unu' frumos argumentat în care atingi mai multe probleme. Părerea mea !