Cautări pe acest blog

joi, 8 aprilie 2010

Pro-Vita, femeile, avorturile și copiii abandonați

TLP a ridicat în atenția blogosferei problema propagandei Pro-Vita și felul în care batjocoresc femeile, după ce Dumenzeu e ateu a scris un articol despre Pro-Vita și raportarea lor la femei.

TLP încheie:

Ce detalii picante îmi poţi da despre Pro-Vita & Company? :)


Iată un detaliu picant de la cineva dintr-o firmă din București, după ce o persoană a făcut un anunț pe un canal oficial intern firmei pentru ajutorarea unor copii de la un orfelinat:

Anuntul de care zic a fost transmis pe un canal oficial, nu a fost facut in nume personal de catre reprezentatul acelei organizatii, iar totul era mascat sub bunele intentii de a ajuta pe cei oropsiti, nici un moment nu era pomenit adevaratul obiect de activitate al fundatiei.

Ironia faptului ca o asociatie antiavort da bani pt ajutorarea copiilor nedoriti de la un orfelinat cred le-a scapat multora.

39 comentarii:

Anonim spunea...

Eu nu cred ca le-a scapat, ci ca in capul lor nu e nicio ironie. In capul lor, situatia acelor copii din orfelinat tine loc de "q.e.d.", adica s-au nascut, frumos, iar Dumnezeu a avut grija de ei sa ajunga pe mana unor oameni buni si cumsecade (cam asa ca ei) care sa le poarte de grija si sa-i invete in dreapta credinta.

Ur

Adi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adi spunea...

Nu imi place ca nu se intelege din articolul asta tu de ce pozitie esti si ce propuneri ai pentru remedierea relelor sociale de acest gen?
Mai ales ca vad niste afirmatii de genul "26 ani - varsta ideala sa nasca". Dar cine isi permite sa faca asemenea afirmatii idioate?!?! Nici Ceausescu nu le impunea oamenilor sa faca copii fix atunci si atunci.
Adica, daca pe mine mama m-a facut la 36 ani, ce vrea sa zica "varsta ideala"?
Si ce background intelectual are cineva care face asemenea afirmatii iresponsabile, sociologie, psihologia familiei?
TLP e cel mai idiot lucru cu putinta!

Anonim spunea...

Du-te pe site-ul lui si spune-i chestia asta, ca e cel mai idiot cu putinta. E mai cinstit. Mai ales venind din partea unui "intelighent" ca tine...

Tanuki spunea...

Pe masura ce oamenii avanseaza in varsta creste pericolul de a da nastere unor copii cu probleme de sanatate sau mentale.
De aceea e recomandata varsta de 26 de ani

Adi spunea...

Nu poti sa faci asemenea "recomandari" inconstiente. Se uita o proasta pe blog si zice opa, fac saptamana viitoare 27 de ani si mi se naste copilu handicapat.
Ar trebui sa te intereseze starea financiara, emotionala, intelectuala, familiala, sociala, morala etc. ale unei persoane, nu statistici despre productivitate si fertilitate.
Voi sunteti complet nebuni!! Cand prezinti o informatie, trebuie sa o pui in acord cu toate consideratiile care o privesc. Ce-ar fi sa zic si eu ca varsta optima sa mori e 60 de ani??
Si nu pot sa nu remarc, TANUKI, ca erau cateva intrebari mai urgente carora imi promisesesi ca le vei raspunde!!

Tanuki spunea...

@Adi nu e vorba de recomandari. E vorba de studii medicale. Perioada intre 20 si 25 de ani este cea mai fertila pentru femei si de la 25 incepe sa descreasca treptat.
Anomaliile genetice apar o data cu varsta. Cu cat mama sau tatal e mai batran cu atat riscurile pentru sindrom Down, retardare etc cresc. Nu e o recomandare e un fapt. In opinia ta ce ar trebui? Sa cenzuram stiinta? Descoperirile medicale?
Stiu un caz cu o mama de 46 de ani care medici i-au spus ca avea 50% sanse ca fiul ei sa aibe Down. Ce conteaza starea financiara, emotionala, intelectuala familiala sociala morala etc?
De asta si exista aceste teste ca cei care fac tampenii sa nu sufere si altii pe seama lor.
Iar la intrebarile tale o sa raspund cand o sa am mai mult timp. Pana atunci poti sa mai citesti o data ce ti-am raspuns pana acum. Din respect pentru Zergu te rog sa vorbim pe blogul lui despre blogul lui nu despre altele :)

Adi spunea...

Tanuki, vrei sa spui ca decizia de a face copii trebuie luata strict in functie de acest criteriu al fertilitatii. Sau ca acest criteriu este cel mai important in luarea acestei decizii?
Si apoi vii si critici India, China si Africa pentru "suprapopularea" planetei??
Nu e de mirare ca viziunea evolutionista propune asemenea monstruozitati! As putea spune ca responasbilitatea fata de familie este cea mai mare responsabilitate a fiecarui individ, iar tu spui ca constructia unei familii se face in functie de fertilitate?
Urmeaza sa spui ca si alegerea partenerului/partenerilor trebuie facuta tot dupa criteriul asta.
Cu cat mama sau tatal sunt mai tineri, cu atat tinzi spre tiganizare. Parintii trebuie sa asigure si dezvoltarea intelectuala, emotionala, educatia, spiritualitatea desigur pentru copiii lor. Nu numai 1 criteriu probabilistic de sanatate!
Am zis eu sa cenzurezi ceva? Am zis sa informezi corect si responsabil!
Asa, si repet: daca pe mine mama m-a facut la 36 de ani si arat incomparabil mai bine, sunt mult mai sanatos si mai inteligent decat covarsitoarea majoritate a celor de varsta mea... ce vrei sa zici?!??!!?!?!

Tanuki spunea...

Ai dedus tu toate astea din ce am spus eu?
Frate ce fumezi? Ca vreau si eu.
Eu nu am zis nimic despre luare deciziei de a face un copil sau suprapopulare. E doar un factor de care se tine cont. Daca parintii nu se gandesc la asta, in tarile mai evoulate (si in romania) se fac un set de cateva teste pentru a determina daca acel copil o sa iasa normal.
Sa stii ca cunosc o gramada de oameni sanatosi si destepti cu parinti tineri. Faptul ca ai tai te-au conceput la 36 de ani nu inseamna nimic.
Esti un caz fericit. Sunt multe altele nefericite.
Si in plus incep sa am indoieli serioase asupra inteligentei tale covarsitoare.
Data viitoare cand raspunzi te rog eu citeste mai atent si raspunde la ce se scrie nu la ce visezi tu.

Adi spunea...

Tanuki, vreau sa imi raspunzi la ce am intrebat: care este pozitia ta in chestiunea de fata?
De criticat toata lumea se pricepe.
In plus, esti de acord ca blogurile gen ala al lui godless incita la violenta?

Anonim spunea...

papagalyul de gpodless si tu sugeti pula

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Zergu spunea...

@Anonim: poți întotdeauna conta pe un creștin adevărat să trimită mesaje de iubire.

Adi spunea...

Zergu, e blogul tau. Vreau sa aud PAREREA TA!!

Zergu spunea...

@Tanuki: Nu-i bai dacă discuțiile mai alunecă puțin uneori. Nu consider asta o lipsă de respect. Mă simt ofensat foooarte greu.

Zergu spunea...

@Adi: sunt pro-alegere, știu că există, dpdv fiziologic, o vârstă optimă la care femeia poate să rămână însărcinată cu un risc minim de complicații au riscuri pentru viitorul copil. Nu consider că statul are vreo treabă să se bage în viața individului să-i dicteze când poate o femeie să facă sau nu copii, dar că ar fi preferabil ca să fie lumea informată.

Legat de mijloacele materiale, consider că, evident, cât timp nu poți asigura un trai decent copilului ar fi bine să nu te apuci să-l faci.

„Viziunea evoluționistă” nu are nimic de a face cu poziția mea, iar limbajul de genul ăsta mă duce cu gândul la idei de genul „ai văzut cumva «Expelled» și crezi că e adevărat ceea ce s-a aberat prin filmul ăla?”. Ai cumva impresia că observarea unui proces natural implică amputarea comportării umane pentru a imita procesul natural?

Tanuki spunea...

@ Adi. In pozitia de fata: consider ca Pro Vita sunt niste ipocriti si ca metodele lor sunt gresite. Nu inveti niste adolescenti prin frica ci prin constientizare.
Ca exemplu pot sa iti dau Biserica Catolica vs prezervative in Africa. Au sustinut sus si tare ca abstinenta este cea mai buna metoda de a nu lua SIDA. Dupa cum stim frica dureaza pana cand cineva te convinge sa nu iti fie frica. Iar daca cineva reuseste atunci ar trebui sa faci ceea ce e bine pentru tine adica sa folosesti protectie.
Din statistica si din incercari nereusite aflam ca metoda fricii aduce copii nedoriti. Metoda constientizarii poate duce la mai multi adolescenti sa faca sex dar cu prezervativ. Daca nu ma crezi cauta pe net. Informeaza-te si combate-ma cu argumente fondate pe dovezi.

Adi spunea...

Misto Expelled!!
Zergu, de ce esti pro-alegere?
Tanuki, vrei sa te combat asupra problemei prezervativelor?:)
Lasand frica laoparte, crezi ca abstintenta este mai sigura sau mai putin sigura decat prezervativele?
Sunt de parere ca Biserica nu prea are ce cauta in chestii din-astea.
Ar trebui ca Biserica sa se rezume la rolul de baza: sa invete Cuvantul lui Dumnezeu si sa racoleze adepti.
Nu are treaba in realizarea "binelui social". Pentru asta este Statul. Binele social (chiar in versiune crestina) nu se obtine daca Biserica militeaza pentru anumite obiective (anti-gay etc.) Desigur, problematica "pro-life"
este mult mai sensibila.
Singura cale de a ajunge la "binele social" ocoleste Biserica: doar credinciosii, aplicand invataturile transmise de Biserica (cele originare ale religiei, nu traditiile tampite), actionand ca agenti inteligenti si cu credinta, vor infaptui binele social (Si nu Biserica actionand ca institutie).
Nu vreau sa se inteleaga ca as sustine separatia Bisericii de Stat (poate doar intr-un sens functional - ca diviziunea muncii), ci sa-i dai Cezarului ce-i al Cezarului!

zergu spunea...

Pentru că nu sunt anti-femei, sunt anti-abandonarea-copiilor și sunt pro-trai-decent pentru toți copiii.

Adi spunea...

Ti se pare ca a face avort este benefic vreunei femei?

Zergu spunea...

@Adi: acu că te-ai agitat degeaba, desumflă-te, Expelled e o mare minciună:

http://www.expelledexposed.com/index.php/the-truth

Zergu spunea...

@Adi: „Ti se pare ca a face avort este benefic vreunei femei?”

Nu mi se pare, chiar este: celor violate care nu pot trăi cu idea de a crește un copil al unui scursuri umane, acelor femei care nu pot crește copii în condiții decente, cele care abia trăiesc, celor care nu vor să facă copii din varii motive, celor care din motive medicale nu pot să-si asume riscul unei sarcini, etc.

Numai creștinii sunt atât de imorali încât să protesteze la avortarea unor embrioni, dar să fie nepăsători la copiii abandonați de mame care mai bine ar fi avortat acei copii abandonați.

Adi spunea...

Zergu, esti nebun. Nu vreau sa intru in polemici de genul: este mai bine daca faci o crima si accepti minciuna ca este ok din partea unor propagandisti evolutionisti.
In primul rand, avortul este o practic complet impotriva naturii umane (animale si spirituale) si cu efecte dezastruoase asupra sanatatii fizice si psihice a femeii.
In plus, "scursuri umane" ceea ce numesti tu este totusi la fel de om, chiar mai om decat o mama care isi ucide progenitura.
Da, repet: femeile violate (care recurg la avort) sunt mai scursuri umane decat violatorii.
Asta pentru ca se considera in general crima ceva mai grav decat violul.
"acelor femei care nu pot crește copii în condiții decente et ali." le este mai accesibil si mai benefic avortul decat contraceptia, responsabilitatea, abstinenta etc?
E vina evolutionistilor si a altor idioti care au votat Basescu ca acest guvern criminal a impiedicat adoptiile.
In incheiere, am vazut un reportaj la France24, care aborda intamplator tema. Se plangeau ca, desi au cea mai restrictiva lege din lume, tot mai au, "in secolul 21" o rata de ceva de genul 1% (ceea ce e probabil de 10 ori mai redusa ca in Romania). Si se intrebau ce e cu "barbaria" asta? Si sa nu te aud cu "nivelul de trai"...

Zergu spunea...

„avortul este o practic complet impotriva naturii umane (animale si spirituale)” - Da, d-aia avorturile spuntane nu se întâmplă natural și nici nu sunt cea mai mare parte dintre toate avorturile.


„Da, repet: femeile violate (care recurg la avort) sunt mai scursuri umane decat violatorii. Asta pentru ca se considera in general crima ceva mai grav decat violul.” - Marș! Tipic creștinilor, dau vina pe victime. Dacă scursura aia de violator n-ar fi făcut ce a făcut, nici femeia nu ar fi fost forțată să ia decizia de avort.

Ești într-o clinică medicală care a luat foc. Poți salva un frigider plin cu vreo 1 milion de embrioni de la secția de fertilizări in vitro sau un copil nou născut de la maternitate. Pe care salvezi?

Asta ca să vezi de ce avortul nu este crimă, dar a naște un copil ca apoi să-l chinuie și să-l omoare societatea este.

„E vina evolutionistilor...” - niște nenorociți. Trezește-te Adi, conspirațiile sunt doar în capul tău. Există foarte mulți oameni care acceptă teoria evoluției și sunt și au fost anti-Băsescu. Chiar și atei. Nu mă crezi, vezi ce zic TLP, Mogre (de pe Elucubratie), Blind Girl chiar și contracandidatul lui Băsescu, Remus Cernea.

„Si sa nu te aud cu "nivelul de trai"...” Băi omule, eu nu sunt de acord cu avorturile ca sport național, dar sunt cu mult mai împotriva interzicerii avorturilor. Iar nivelul de educație și cel de trai chiar au un rol definitoriu în această situație. Ăia de la France24 sunt niște fanatici dacă consideră că 1% este mult.


Fac pariu ca ultim chestie n-o poți procesa, dar să nu te aștepți la clarificări, nu am de gând să mai repet ceea ce am spus și am repetat de atâtea ori.

Adi spunea...

"Da, d-aia avorturile spuntane nu se întâmplă natural și nici nu sunt cea mai mare parte dintre toate avorturile." - ma refer dintre actele pe care le savarsesc fiintele in mod natural (e.g. mancat, respiratie), nu din cele care se intampla accidental!
"Tipic creștinilor, dau vina pe victime." - chiar daca eu dau vina pe victime, tu nu esti cu nimic mai bun decat mine, deoarece faci acelasi lucru reprobabil (a da vina). Justitia, cand pusa in fata analizei unei asemenea acuzatii, stabileste circumstantele, intentiile etc. partilor implicate, in functie de care atribuie vina, si nu o asociaza in mod default cu persoana activa implicata intr-un act.
Un alt bun exemplu este omorul in legitima aparare.
Nu vad ce om rational ar putea spune "femeia nu ar fi fost forțată să ia decizia de avort" - cum poate fi o femeie fortata? Nicidecum, este o decizie perfect libera pe care o ia. Cine poate sa forteze o persoana libera?
Asa cum eu nu am ce cauta intr-o clinica ginecologica, asa nu am nici ce raspunde la dieleme stupide.
"a naște un copil ca apoi să-l chinuie și să-l omoare societatea este." - daca schimbi o metafora cu alta inseamna ca te-ai apropiat de adevar?
Pai nu am venit eu sa ma plang de adoptii, ci tu! Am zis eu ca toti care sunt evolutionisti au votat cu Basescu? Ar fi fost bine daca numai cei care sunt evolutionisti ar fi votat cu Basescu, ca nu mai era ales:))
Remus Cernea si TLP sunt mai idioti ca Basescu.
Am aproximat cifra. Nu e cazul sa te repezi la France24, deoarece sunt mult mai obiectivi ca noi 2:)
Tu esti fanatic daca nu realizezi ca Romania are printre cele mai mari rate a avorturilor din lume !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Adi, baiatule, esti un monument de prostie si un geniu elucubratoriu. Da' nu te lasi tu cu una, cu doua, asa-i?Ii dai inainte cu tupeu. De cretin. Ti s-a explicat la modul cel mai simplu si mai logic posibil cum stau lucrurile, care e problema pana la urma? Pe bune, in locul lui Zergu si al altora nu m-as mai obosi sa-ti raspund. Este completa pierdere de vreme. Du-te, nene, da la Teologie, fa-te sihastru, biciuieste-te cu urzici, omoara-i pe doctorii care fac chiuretaje, taie-ti o mana, un picior, daca te-au dus in kkt, pardon in pacat, vezi tu, te descurci. Nu ti-e rusine, ma, redus mintal, sa spui ca tot victima e vinovata (in cazul femeilor violate care fac avort)? Gunoi esti, ma, pe bune! Pai meriti calcat in picioare pana iti dai duhul, crestinopatu' dracu' ce esti! Va vine si voua randul, stati linistiti!

Anonim spunea...

Si apropo, Adi, cred ca ai cam mult timp liber la dispozitie si nu stii sa-l folosesti. Cu alte cuvinte, freci menta de nu se poate. Prezenta ta aici o dovedeste.

Anonim spunea...

Ia uite aici:

http://news.yahoo.com/s/ap/us_nebraska_abortion_laws

Din ce in ce mai bine! Cretinii dracu'!

Zergu spunea...

„Tu esti fanatic daca nu realizezi ca Romania are printre cele mai mari rate a avorturilor din lume” și esteuna dintre cele mai religioase țări din lume cu doar 1% atei și nonreligioși, restul fiind credincioși. Ce-ți spune asta?

Nu mai răspunde, ești incurabil și nu am răspuns pentru tine, ci pentru ceilalți cititori ai blogului meu.

Adi spunea...

Ca aia 1% fac atat de multe avorturi, incat sa compenseze pentru restul de 20 milioane :>

Zergu spunea...

Hahahaha. Du-te la control la cap, băiatule!

Adi spunea...

Sunteti nesimtiti. Nu meritati sa beneficiati de eminenta mea contributie la acest blog de 2 bani.

Zergu spunea...

„Nu meritati sa beneficiati de eminenta mea contributie la acest blog de 2 bani.” - Hahaha! Ți-am mai zis eu cum e cu trufia și aroganța la creștini, adică că [sic] e un păcat, dar tu nu vrei să mă crezi.

Alsta spunea...

Mai, cum naiba am ratat pana acu asta.
Boule care sustii interzicerea avorturilor - ca medic ginecolog si femeie imi permit sa spun asta - dobitoc cretin si infatuat, ai cumva idee cate femei au murit in vremea lui ceasca datorita legii tembele?
Si ca obstetrician iti mai spun un lucru - viata mamei si sanatatea ei primeaza - de ex daca ai o sarcina 26 saptsi placenta praevia si incepe sa sagereze fara ca poti controla hemoragia - pai scoti copilul imediat, fara ezitare, chir daca nu are sanse. Viata mamei e mai importanta. Numai niste crestinoizi tembeli pot pune semnul egal intre un om si o aglomerare de celule.

Zergu spunea...

@alsta: Vezi dacă nu ești cu ochii atentă pe feed? :-) De ceva timp am avut câte un articol pe zi, excepție zilele în care am vrut să fie vizibil mai mult timp un articol (ex. Vinerea Mare).

Stai cu ochii pe blog ca pe butelie...

Adi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Adi spunea...

in alta ordine de idei...am idee cate femei au murit si sunt convins ca nu le simte nimeni disparitia.
departe de mine convingeri "epurationiste", dar chiar si cacata de societate romaneasca are de castigat din disparitia tuturor dejectiilor la care faci referire.
nu mi se pare nici a fi femeie, si nici a fi medic vreo calitate speciala de a face consideratiuni de genul "viata mamei e mai importanta".
uite un contraexemplu: tu concepi un copil care urma sa devina mai genial decat Einstein. insa te decizi in ultimul moment ca nu-l mai vrei.
acum dupa ce criteriu ar putea cineva decide ca viata ta e mai importanta? desigur, dupa criteriul egoismului si dupa criteriul tamp ca mai poti face si alti copii - deci importanta femeii ar fi doar ca producatoare de copii, ceea ce iarasi e nicidecum remarcabil.
btw: un om este...o aglomerare de celule. dar probabil ca doar obstetricienii sunt atat de destepti sa realizeze ca mai multe celule inseamna mai multa importanta...
sa nu mai fiarba Zergu in suc propriu despre aroganta mea, ca, la cele 130 kg ale mele, cu siguranta am mai multe celule, deci mult mai multa importanta decat ceilalti ateisti penibili.

Zergu spunea...

@Adi: Creștin adevărat care ești tu, alte idei decât să folosești cuvinte demne de un geniu al prostiei cum ești tu, mai ai?

Pentru cei ce citesc acest comentariu după ce am șters dejecțiile lui Adi, mesajele lui conțineau exprimarea frustrărilor lui sexuale scatofile.

Deoarece Adi dă dovadă doar de prostie crasă și stupiditate înnăscută, toate comentariile lui de acum înainte vor fi șterse.

Anonim spunea...

@Adi:
"am idee cate femei au murit si sunt convins ca nu le simte nimeni disparitia."

imi pare rau ca ma-ta nu si-a exercitat optiunea