Cautări pe acest blog

miercuri, 21 aprilie 2010

Religia păcii și amenințarile cu moartea

Somalia e o țară eșuată. Nu are guvern funcțional din 1991 iar religia covârșitor majoritară este, ați ghicit, islamul, religia păcii.

Cât ar fi de nefuncțional guvernul sau statul, bandele de criminali funcționează bine-mersi și fac legea:

Somali radio stations comply with Islamists' music ban

All but two of Mogadishu's 13 radio stations used to broadcast music

Most radio stations in Somalia have stopped playing music, on the orders of Islamist Hizbul-Islam insurgents who say that songs are un-Islamic.

The stations said they had to comply with the ban as if they did not, they would be putting their lives at risk.

Așa cum observa godless, interdicția este pentru că sunt ne-islamice, nu anti-islamice, deci o și mai clară interdicție pa motivul „că așa vrem noi și religia noastră să vă facă pe toți sclavii noști”.


E interesant felul în care s-au adaptat oamenii de radio din Mogadishu:
"We are using other sounds such as gunfire, the noise of the vehicles and birds to link up our programmes and news," said Abdulahi Yasin Jama, Tusmo radio's head of the programmes.

Doar nu puteau extremiștii să lase lumea să deschidă ochii și să mai uite de probleme, oamenii trebuie să se delecteze cu focuri de armă și la radio, nu numai în viața reală.

Ca orice oameni normali, oamenii obișnuiți agreau muzica:
Pop music is genuinely popular in Mogadishu and many people resent being told what they can hear on the radio, our reporter says.
Dar muzica era cel mai nasol lucru de pe acolo și era cea mai mare problemă, de-aia trebuia rezolvată treaba:
"Health care workers are struggling to cope; they are overwhelmed with the huge increase in wounded. It is stretching an already weak health care system to the limit," Paul Garwood told Reuters news agency.

WHO figures show that only 250 qualified doctors and fewer than 900 nurses are working in Somalia.
Religia păcii...my ass. Poate pacea de după războiul împotriva oamenilor normali, dacă presupunem, prin absurd, că războiul dintre extremiști n-ar apărea după războiul împotriva oamenilor normali.

Citiți restul articolului, e minunat.

17 comentarii:

Adi spunea...

Un articol extrarordinar de prost. Zergule, nu ma asteptam sa debitezi ceva atat de jalnic.
Inca de la prima linie: "Somalia e o țară eșuată. Nu are guvern funcțional din 1991 iar religia covârșitor majoritară este, ați ghicit, islamul"
Ma intreb daca nu sti ca tara este in aceasta stare din cauza colonizatorilor, a saraciei si a infractionalitatii?
De fapt, ma intreb daca ai vreun fel de calitate de a analiza politica internationala. Adica te inteleg ca tot romanul poate sa zica toti fura, Basescu e doar betiv... dar cand vine vorba de alte tari...
Este prost de tot stilul ateistic de cacat in care combini descrierea saraciei si instabilitatii sociale cu relatarea unei stiri lipsite de orice fel de importanta.
Iar concluziile sunt chiar mai proaste decat continutul. Cred ca erai drogat cand ai scris articolul...altfel nu imi pot explica.

Logosfera spunea...

"Ma intreb daca nu sti ca tara este in aceasta stare din cauza colonizatorilor, a saraciei si a infractionalitatii? "
Zergu spune ca tara e in situatie proasta pentru ca religia obligatorie este islamul iar tu spui ca tara e in stare proasta pentru ca e in stare proasta (saracia si infractionalitatea reprezinta starea proasta a tarii nu cauzele ei).

Este ca si cum as spune ca esti prost pentru ca esti idiot in loc sa spun ca esti prost pentru ca nu esti in stare sa argumentezi rational. In caz ca nu te-ai prins prima afirmatie e rationament circular, iar in a doua concluzia este sustinuta de un fapt dovedit.

Adi spunea...

Altu care vrea sa faca pe interesantu imbarligandu-se in pseudologica.
Promit ca nu mai sar peste pasi, ca vad ca sunt si unii care nu inteleg. Vrei sa iti fac preventiv si un desen?
Deci: Zergu zice asa "Somalia e o țară eșuată. Nu are guvern funcțional din 1991". Apoi mai zice ceva cu asistenta medicala. Si, desi el nu afirma explicit ca Islamul ar fi de vina pentru astea, ii sare un lingau in sprijin.
Eu am zis asa: "Ma intreb daca nu sti ca tara este in aceasta stare (cea descrisa de el mai sus) din cauza colonizatorilor, a saraciei si a infractionalitatii?"
Nu mai am nimic de adaugat:)

Zergu spunea...

@Adi: Eu am vrut să arăt printr-un caz deosebit de ilustrativ că o religiozitate puternică nu are nici o legătură cu prosperitatea, ba din contră. În special Islamul care pretinde superioritatea față de orice altă religie și, dpdv politic iarăși susține că e superior, ar trebui să reprezinte un adevărat paradis economic, politic, financiar, social, și cum mai vrei tu, nicidecum statele islamice să fie state eșuate.

Pe de altă parte nu știu de ce îți mai răspund la comentarii.

Adi spunea...

Pai asta nu il consider raspuns:) Asa cum nici articolul tau nu merita acest nume.
Ti-am mai spus ca, chiar si in cazul Somaliei, raportul resurse materiale-bogatie spirituala este net superior fata de al Romaniei sau SUA!
Da, Islamul este superior din multe puncte de vedere altor religii. Toate religiile moderne au puncte tari. Ateismul este singura religie care nu are niciun avantaj:)

Adi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Zergu spunea...

@Adi: Ateismul nu este religie, la fel cum chelia nu e culoare de păr, nici un televizor stins nu este un post de televiziune.

Ți-am șters mesajul pentru că ai răspuns la spam. Este posibil ca să mai șterg și alte mesaje în viitor, după cum consider de cuviință, doar e blogul meu.

Adi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Adi spunea...

Am raspuns cu talent!
Deci recunosti ca ateismul este handicap intelectual!!
Dar sa stii ca ti-ai gasit bine sa iti asortezi amenintarile... cu titlul articolului:)

Zergu spunea...

Ai răspuns cu inteligența unei pietre și cu grația unui elefant care face balet.

Deci recunoști că ești idiot? De unde pana calului ai tras tu concluzia că aș fi spus o asemenea inepție? Tu ai probleme de lectură.

Ai răspuns la spam, deci ți-am șters comentariul pentru că stimulezi spamul.

Chiar atât de slab dotat dpdv intelectual încât să nu pricepi un lucru atât de elementar? Deja mă plictisești pentru că nu demonstrezi nimic altceva decât că ai cel puțin handicap grav în gândire.

Adi spunea...

"doar pentru că sunt niște studii ce caz care sunt tipice atitudinii arogante a credinciosului."
Hai gura si joc de glezne, ca sunteti toti sub nivelul marii ca inteligenta + cu 2-3 capate sub nivelul meu ca eleganta:)
Voi nu e nevoie sa ajungeti in imaginarul iad, ca ardeti deja de invidie, huo, comuistilor!!

Zergu spunea...

„huo, comuistilor!!”

Nu știu pe cine cooptezi tu de obicei când te duci să faci activitatea asta cu scârbavnicul mădular învârtoșat, dar sigur noi nu suntem partenerii tăi, deci nu suntem „co-muiști” în nici un caz.

Poate ai făcut confuzie între bloguri și vrei să te duci pe alte bloguri pe unde ai parteneri de activități de genul ăsta, că aici sigur nu ai asemenea parteneri...

Adi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Zergu spunea...

Ai fost avertizat că îți șterg comentariile în care nu vorbești decent și cu bun simț. Și nu, nu am glumit, răbdarea mea a ajuns la capăt în ceea ce te privește.

Anonim spunea...

Zergule, io zic sa ii ignori complet, chiar daca "vorbesc" decent. Oricum se abereaza lejer de vara...

Zergu spunea...

Adică să le șterg comentariile și când vorbesc decent, sau să-i las să abereze și să nu le șterg deloc comentariile?

Oricum, decizia mea e luată în ceea ce-l privește pe Adi. Legat de FLYING, mă mai gândesc. El doar are carențe în gândirea logică, dar până acum nu l-am observat să o ia pe miriște și să înjure (dar poate mă înșel și îmi arată careva contrariul).

Tanuki spunea...

si Adi se plange ca ateii il injura. E ca un infractor care se plange ca e arestat.