Cautări pe acest blog

marți, 27 aprilie 2010

Vrăjitoria secolului XXI - II

(Actualizare 30 aprilie 2010: pentru ușurința vizionării, am inclus și celelalte părți ale documentarului.)

Am vorbit în episodul anterior despre vrăjitorie și cum e pedepsită în Arabia Saudită pe baze islamice. Totuși, să nu vă imaginați că musulmanii ar fi singurii care cred în vrăjitorie în secolul XXI. Nu, cred și creștinii. Azi n-o să scriu prea mult, vă las să vedeți cum gândirea mistică ajunge să omoare copii. Ba chiar părinții își izgonesc, atacă sau ucid proprii copii. Totul sub oblăduirea credinței creștine cu iz african.

Priviți (sunt 5 părți, dar merită văzute toate):











Să mai aud pe vreunul că îmi zice că religia nu are efecte negative. Nu cred că mai există altceva mai bolnav decât să ajungi să îți omori propriul copil, iar religia ajunge la această „performanță” în mase de oameni.

Nu degeaba se spune că e nebunie când crede unul ceva irațional, dar e religie când sunt mai mulți.

19 comentarii:

godless1859 spunea...

Fereasca dracu' sa ajungi pe la astia cu o bricheta din aia cu led. O sa zica ca-i magie si te incing instantaneu.

Zergu spunea...

Dacă ai un lightsaber, ai șanse să scapi :)

Bezbojnicul spunea...

Nu uita, Avraam e considerat reper de credinţǎ pt cǎ era dispus sǎ-l ucida pe Isaac (Işmael, în cazul musulmanilor)

Adi spunea...

Nu e de nicaieri evident ca aia sunt crestini.

Anonim spunea...

@Adi: Este, dacă te uiti la tot documentarul...

Zergu spunea...

@Adi: Este, dacă te uiți măcar la primele 5 secunde se spune clar că sunt denunțați de pastori creștini. Mai târziu, Ukpabio,o femeie pastor creștină e indicată drept responsabilă de toată nebunia.

Adi spunea...

Cum PLM sa ma uit la asemenea ineptie??!?!!?

Zergu spunea...

„Cum PLM sa ma uit la asemenea ineptie??!?!!?” - Așa, închide ochii, fii ignorant, neagă realitatea, spune că creștinismul [sic] nu e de vină pentru chestia asta. Spune ca satana e de vină, nu ignoranța sădită și cultivată de religie!

Adi spunea...

"ignoranța sădită și cultivată de religie!"
Adica Africa era culmea civilizatiei si, brusc, de cand au venit Crestinismul si Islamul, au devenit ignoranti si cretini??

John Doe Jersey spunea...

Stii tu vreo religie care inalta omul prin cunoastere? Toate religiile predica prostia ca virtute. Poti sa te prefaci cat vrei ca nu vezi elefantul din camera, e problema ta, dar faptele vorbesc de la sine. Cei care incurjeaza exorcizarile sunt pastori crestini si ideile astea le-au venit dupa ce au citit Biblia.

Adi spunea...

Toate religiile inalta omul prin cunoastere.
Ateismul predica ca inteligenta nu este nimic.
Cei care incurajeaza exorcizarile sunt tampiti. Si erau dinainte sa devina "pastori crestini".
Sa nu mai zic de pastorii ateisti Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot, Ceausescu etc. care "incurajau" exterminarile in masa!

John Doe Jersey spunea...

"Toate religiile inalta omul prin cunoastere." - asta-i un fel de banc sec nu-i asa? Du-te si ia-te de mana cu idolul tau, Petre Tutea, si tipati amandoi ca apogeul Europei e in Evul Mediu.
"Cei care incurajeaza exorcizarile sunt tampiti. Si erau dinainte sa devina 'pastori crestini'." Ce scuza buna, nu-i asa? Si totusi nu pot sa nu remarc ca religia nu i-a ridicat cu nimic ci, dimpotriva, le-a dat motivatie sa comita atrocitatiile alea.

Adi spunea...

Bine ca i-a ajutat ateismul pe pastorii Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot, Ceausescu etc., care "incurajau" exterminarile in masa!
Ma, JFK, credeam ca dintre toti astia tu pareai cel mai rasarit (in urma discutiei despre demografie), dar acu chiar ai dat-o in bara:
"totusi nu pot sa nu remarc ca religia nu i-a ridicat cu nimic" - ce tautologie! pai daca ii ajuta, nu mai remarcai atrocitatile:)
In plus, remarci cat de extraordinar de izolate sunt cazurile pe care le citezi, deci esti obligat sa concluzionezi ca pe restul de 99.99999% religia i-a ridicat (cel putin sub aspectul de a NU fi comis aceste fapte). Sunt convins ca esti de parere ca tampiti sunt multi:)
Nu am nicio treaba cu Tutea. Apogeul Europei este intotdeauna:) Nu exista trihotomie trecut-prezent-viitor - Europa este eterna. "Europa" se schimba constant - de la imperialism, la colonialism, la iluminism, la crestinism etc., dar nu isi diminueaza gloria si maretia (adopta, de fiecare data, un flavour nou).

Anonim spunea...

Joia trecută (acum câţiva ani de fapt) a fost la televizor o ştiere care a oripilat naţiunea, o familie dintr-un sat din oltenia a dezgropat un membru mort recent, i-a ars inima şi au băut cenuşa. Nu-i chiar aşa mare secret. Când eram în liceu erau nişte colege zuze care tot încercau să studieze necromanţia. Nu-i nici o chestie. De fapt cred că ăsta-i un motiv pentru creŞtinism. Măcar aşa au ăştia ocupaţie. Dacă nu i-ar preocupa asta cine ştie ce le-ar mai c_ca capu.

Zergu spunea...

@Adi: Da, știm, învinuire prin asociere. Hitler n-a fost ateu, chiar n-a fost excomunicat din Biserica Catolică niciodată.

Explică cum tragi de la afirmația „nu cred că există Dumnezeu” motivația să ucizi?


„"totusi nu pot sa nu remarc ca religia nu i-a ridicat cu nimic" - ce tautologie! pai daca ii ajuta, nu mai remarcai atrocitatile:)” - hopa, a învățat un cuvânt nou, dar tot aberații vorbești. Dacă i-ar fi ridicat, ai fi văzut o corelație între religiozitate și nivelul de trai, educație, criminalitate... ceva. Chestia e că oriunde te uiți, corelația e inversă.

Atât de izolate sunt că nu există zi fără o știre în care să nu existe o crimă motivată religios, un scandal legat de religie, șamd. Să-ți aduc aminte că din 11 septembrie 2001 până în prezent au fost comise numai în numele islamului peste 15000 de crime (despre care se cunoaște că au fost comise)?


„esti obligat sa concluzionezi ca pe restul de 99.99999% religia i-a ridicat (cel putin sub aspectul de a NU fi comis aceste fapte)” - Ești idiot. Falsă dihotomie. Este posibil ca lucrurile să nu se fi schimbat cu nimic pentru mulți, la fel e posibil să fie unii mai îndobitociți și e posibil ca pentru unii să fie mai bine.

Chestia e că oamenii buni vor face bine, cei răi vor face rău, dar pentru ca un om bun să facă rău este nevoie de religie.

Adi spunea...

"învinuire prin asociere" faci si tu tot timpul, in fiecare din articolele tale! Deci, cum e cu Stalin, Mao, Pol Pot, Ceausescu etc?!
"Hitler n-a fost ateu" - l-ai intrebat tu?
Acum o scoti p-aia ca a facut poze cu popi.
Dar trebuie sa tii cont ca cineva care comite genocide nu se poate considera "crestin", chiar botezat fiind, mergand la Biserica etc. Crestinismul este strict impotriva oricarui fel de omor. Si sa nu incepi iar cu VT!
Desigur, mai gasesti probabil gen Flying, sa zica ca ma omoara pentru ca nu cred in doctrina "Treimii" si sa considere ca el e crestin, iar eu nu:)
Genocidurile oricum le-a comis strict in numele evolutionismului. Parca "rasa suprema" nu e inspirat din religie, nu?
Daca crezi ca nu exista Dumnezeu si rasa ta e cea mai privilegiata si faptul ca esti conducatorul unei tari puternice si poporul l-ai fraierit sa aiba incredere in tine, mai pui ca ai boala pe evrei (sau pe crestini, tigani, boieri, budisti etc.)... cred ca sunt suficiente argumente sa te crezi ca poti si chiar ca trebuie sa comiti respectivele fapte!
"Dacă i-ar fi ridicat, ai fi văzut o corelație între religiozitate și nivelul de trai, educație, criminalitate" - tu te astepti sa se intample peste noapte (fie si ele secole, milenii)?
Sau crezi ca religia se ocupa cu prosperitatea financiara? Religia se ocupa in general bine cu spiritualitatea si moralitatea.
"nu există zi fără o știre în care să nu existe o crimă motivată religios" - te referi probabil la incidentele din Orientul Mijlociu, dar nu esti corect, deoarece privesti un fenomen in desfasurare, care oricum nu are legatura cu religia in sine, ci cu conflicte politice si nationaliste, motivate economic, imperialiste etc.
"Este posibil ca lucrurile să nu se fi schimbat cu nimic pentru mulți, la fel e posibil să fie unii mai îndobitociți și e posibil ca pentru unii să fie mai bine." - si de ce sunt idiot?
Uite-te cum a avut loc discutia, daca esti tu mai destept:
JFK: Stii tu vreo religie care inalta omul prin cunoastere?
Maestrul: Toate religiile inalta omul prin cunoastere.
JFK: Cei care incurajeaza exorcizarile sunt tampiti...remarc ca religia nu i-a ridicat cu nimic
Inteleptul: esti obligat sa concluzionezi ca pe restul de 99.99999% religia i-a ridicat (cel putin sub aspectul de a NU fi comis aceste fapte) - despre exorcizari.
Zergu: Ești idiot.
Genialul: [raspunsul de fata]
"pentru ca un om bun să facă rău este nevoie de religie" este nevoie de religie sau de orice altceva - nebunie, stress, iubire etc.
Dar pentru ca un om rau sa faca bine este EXCLUSIV nevoie de religie!

Zergu spunea...

@Adi: Am acceptat comentariul tău pentru a ilustra cât de defect ești în gândire.


„"învinuire prin asociere" faci si tu tot timpul, in fiecare din articolele tale!” - Nu, n-o fac, pentru că religia justifică și motivează crime pentru că are o dogmă care justifică așa ceva în repetate rânduri. Ateismul nu justifică și nu motivează crime.

Mai mult, nu îmi aduc aminte să fi spus vreodată că TOȚI creștinii sunt criminali sau imorali pentru că unii sunt criminali sau imorali.


„"Hitler n-a fost ateu" - l-ai intrebat tu?” - N-ai citit nici măcar un cuvânt din Mein Kampf să vezi acolo cum vorbește de „Creator” și chestii de-astea, deci clar n-a fost ateu.


„cineva care comite genocide nu se poate considera "crestin"” - no true scotsman fallacy, nu? Ia de-aici să vezi de ce e ilogic: Nici un scoțian adevărat

„Desigur, mai gasesti probabil gen Flying, sa zica ca ma omoara pentru ca nu cred in doctrina "Treimii"” - sau ca Andreij care ar fi în stare să omoare fără să crâcnească sau ca Alexandra care să-i justifice crima lui Andrei.


„Genocidurile oricum le-a comis strict in numele evolutionismului.” - Greșit, în numele dogmei religio-politice numită nazism. Băi, voi religioșii chiar sunteți atât de bătuți în cap încât nu pricepeți că evoluția e descriptivă față de fenomen, nu imperativă față de comportament?



„"..ai fi văzut o corelație între religiozitate și nivelul de trai, educație, criminalitate" - tu te astepti sa se intample peste noapte (fie si ele secole, milenii)?
Sau crezi ca religia se ocupa cu prosperitatea financiara? Religia se ocupa in general bine cu spiritualitatea si moralitatea.” - ești prost, orb sau intenționat faci pe idiotul. Criminalitate = imoralitate... de fapt, după biblie, e exact invers. Și faza cu „peste noapte (fie si ele secole, milenii)” este chiar stupidă. Zeul tau e impotent, cred de-aia e frustrat sexual și nu-i convine să se simtă bine oamenii. E de înțeles, o eternitate fără parteneră e mai rău ca musulmanii în deșert.


„te referi probabil la incidentele din Orientul Mijlociu” - Mă refer la incidente în LUME: SUA, România, Nigeria, Bangladesh, India, Australia, Canada, Marea Britanie, Rusia și cam toate țările din Orientul Mijlociu. Nu am să-ți dau exemple, dar poți să cauți singur cu cuvinte cheie precum „honor killing”, „abortion clinic attacked”, „muslim terrorist”, „religious motivated murder”, de-astea.


„si de ce sunt idiot?” - cred că din cauză că așa te-a făcut maică-ta, dar și din cauză că nu ai cultură, nu știi să citești și nu vrei să citești. În loc să te bați pe spate că ești genial, ar trebui să te dai cu capul de pereți pentru că ești genial de prost. Ce nu e clar în „falsă dihotomie” când ți-am dat și exemple.


„pentru ca un om bun să facă rău este nevoie de religie" este nevoie de religie sau de orice altceva - nebunie, stress, iubire etc.” - nici nu știi câtă dreptate ai sa pui religia lături de nebunie. Religia e, prin definiție, IRAȚIONALĂ, afectează mase de oameni, îi face să se comporte irațional, îi face sclavii ignoranței și mândri pentru că-s ignoranți. Uită-te la tine, ești un exemplu grăitor în acest sens.


„Dar pentru ca un om rau sa faca bine este EXCLUSIV nevoie de religie!” - Ai vreo dovadă în acest sens, sau elucubrezi ca de obicei? Demonstrează că religia este EXCLUSIV capabilă de acest lucru. Nu uita, doar un singur caz de schimbare comportamentală fără religie distruge argumentul tău. Aștept cu nerăbdare să văd cum negi reabilitarea criminalilor care au făcut asta fără religie.

Adi spunea...

N-ai decat sa astepti cat vrei. Eu nu mai contribui cu nimic la caricatura ta de blog.
Cand am scris articolul "Ateistii sunt..." ma refeream la tine doar prin subversivitate; intre timp mi-ai aratat ca ti se aplica si celelte atribute.
Numai genialul Adi stie sa jigneasca atat de magistral, incat cel jignit sa se simta complimentat:)

Zergu spunea...

Eu: „Aștept cu nerăbdare să văd cum negi reabilitarea criminalilor care au făcut asta fără religie.”
Adi: „N-ai decat sa astepti cat vrei. Eu nu mai contribui cu nimic la caricatura ta de blog.”

Hahahaha. Nici nu mă așteptam să poți să susții asemenea cretinisme sau să te ridici la nivelul de a demnostra ceva.


Călătorie sprâncenată!